Utolsó megjegyzések

szabadkőműves - szuverén
Szótár » Félreértelmező szótár
szabadkőműves Adócsalásért még nem lecsukott építési vállalkozó. szabadságfok az elnyomó politikai rendszerek fizikai jellemzője, mértékegysége: feljelentés/nap szabatosság a szombatista szekta tanításainak pontos követése. szabin üdülés közben római férfiak által elrabolt nő.
Lázár János
szerda, 2013. április 24. 22:18
2 . A szuveren pedig az aki érinthetetlen és nem kell senkinek elszámolnia.Legalábbis azt hiszem..
Rózsa Ákos
vasárnap, 2014. november 30. 18:34
3 . Az én kedvencem szoftverem Könnyű krumplitároló.
Elfeledett szép szavaink
Szótár » Értelmező szótár
  Mapaság már csak úgy jellemezzük a napszakokat, hogy reggel, délben és este, néha hozzá teszzük pontosítva délelőtt vagy délután. Enyire egyszerűen és semmitmondóan, de volt idő az 1700-as években, amikor a pásztorok egy napot számtalan gyönyörű jelzővel illettek. Ezen szavakat hallva vagy olvasva szinte azonnak színekkel együtt látjuk magunk előtt az órákat.
Hrotkóné-Bálint Ágnes
péntek, 2014. november 21. 21:49
1 . nagyon érdekes! k
cég - csevegés
Szótár » Eszperente szótár
cég cégjegyzék céh célegyenes cent csecsebecse csekély csekélységem csekk csel cselleng csemege csempe csempészés csempéz csendélet csendes cséplés cseppecske cseppenként csereérték cserény cserép cseresznyelégy csészelevél csevegés
zabolátlan - zwinger
Szótár » Félreértelmező szótár
zabolátlan az ebola vírus lovakra veszélyes változatától mentes zacci Zálogházi kávéüledék. Zágson Erdélyi város, Mikes György szülőhelye. zajló igen hangos paripa zakopane Síeléshze viselt férfi ruhadarab Lengyelországban Zalán Egykori hosszútávfutó bajnok, Kacagányos Arpád ( Magyarország ) győzte le a 896-os olimpián.
Szász Bea
hétfő, 2013. július 29. 16:22
1 . Zúzmara.... ez nagyon jó!! Szegény Mara ura :))))
I love juh - izoméra
Szótár » Félreértelmező szótár
I love juh Egy ausztál- magyar vallomása idealista fontosabb ötletek, gondolatok tételes felsorolása egy papírlapon idegdúc hibbant galambok szanatóriuma. idegörlő Agyszövetet darálón aprító.
Mesterszavak értelmezése
Szótár » Értelmező szótár
Ábrázolás: képrögzítés, sémától a mesterműig. Fajtái: az árnykép, tükörkép, fénykép, vázlat, tanulmány Ábrázoló geometria: vetített vagy mértani rajz, a vetületek, nézetek segítségével ábrázol. Absztrahálás: elvonatkoztatás, az ábrázolás sajátossága az absztrakció, a stilizálás, a lényegítés, a képjel, a szimbólumalkotás.
Ajtai-Baricsa Edith Katalin
hétfő, 2012. április 30. 10:06
1 . Ez okos segitség!
Virágok jelentése
Szótár » Értelmező szótár
   Akác:imádom, hogy zárkózott vagy. Ritkán választják csokorba, inkább a természetben csodálják. Édes mézes virága a meleg, édes, barátságot, a boldog fiatalságot idézi. Láttára felidéződik bennünk a gondtalan, vidám kirándulások emléke, séták a szerelmünkkel. (lila): csókollak, csak úgy       Amarílisz: Büszkeség, költészet.
Márka István
kedd, 2011. augusztus 9. 21:27
6 . A tulipán amúgy Boldogasszony Anyánk ősi jelkepe is ....
Nyelvhegyi hangok kisarjadzásai
A magyar nyelv szótára » A szóképzésről
-j. Ez néha, hogy úgy szóljunk, merő buja hajtás, mely az alapszó lényét csak anyagilag szaporítja leginkább r után: fűr-j, eper-j, fér-j, vagy könnyebb hajlítás végett járt rá a nyelv, pl. é éj, fe, fej, vagy közvetlenűl v-ből alakult: ív ij, dív, díj, hív híj, szív szíj, terv terj.
szerda, 2011. május 25. 11:34
1 . Nem vagyok nyelvész, de hogy a vány-vény elavult múlt idő lenne, az számomra nem egyértelmű. Mind a vány, mind a vény önálló jelentéssel bíró szó. Pl.: A gyógyszerekkel kapcsolatosan szokták mondani, hogy vényköteles, vagy a bőrműves szakmában, illetve a gyapjúfeldolgozásban is ismert a ványolás (nyomkodás, nyújtás, tömörítés) Ezért inkább azt gondolom, hogy ősi szóösszetételről lehet inkább szó. Valamilyen cselekménynek a nyoma, lenyomata, bizonyítéka. Pl. : ösvény lehet az ős nyoma, a talajon hagyott bevésődés, ami az ősök haladásának vonalát igazolja.
Talán a mány-mény sem múlt időből erdeztethető, hanem valamely cselek-mény ered-ményét jelölő lehet. (hagyom, tartom, írom, gyártom,....-mány; készít, él, présel....-mény) Olyan értelemben lehet múlt idő, hogy mindegyik valamilyen cselekmény végeztével jön létre, bár ez a mány -mény esetében nem feltétlenül igaz, hiszen jelenidejű, (cselekmény) zajló dolgot is jelölhet, sőt a meny, (talán menj, vagy elmenő) meny-asszony, meny-egző önálló jelentéssel bíró s