A háttérhatalom hangja 6.


A háttérhatalom hangja 6.

A háttérhatalom hangja 6

 

Viviane Reding azt üzente, fogytán van már a türelme, ha nem tetszik, lépjünk ki az EU-ból.

http://www.168ora.hu/itthon/meguzentek-orbannak-ha-nem-tetszik-ki-lehet-lepni-eu-bol-142153.html

 A fenti cikk a türelmetlen Viviane Reding-ot a brüsszeli bizottság volt igazságügyi biztosának írja le, tehát most nem az. Akkor mi? Valószínűleg a részéről való megnyilvánuláshoz nem volt meg az illetékessége, különben a 168 óra nagyon is megnevezte volna. Tehát Viviane mindössze saját véleményének adhatott hangot, de ezt miért verte Die Welt nagy dobra? Muszáj nekünk minden nyugatról működtetett mikrofonra odafigyelnünk? Nem, de arra számítanak a nyugati politikacsinálók, hogy magyar szokás szerint hasra esik a magyar (és a kelet-európai is) politikus a nyugati kirohanások előtt akkor is, ha jelentéktelen személyek kiabálnak bele a kelt-európai pusztába. De ez mellett van egy további ok is, amit viszont nagyon is jelentősnek gondolok: azért Viviane Reding személyét választották ki a Die Welt részvételével is zajló politikai műsorhoz, mert ő nem hivatalosan is előadhatja az EU nem hivatalos üzenetét, az nem kötelez semmire, de az üzenetnek úgy akartak még is súlyt adni, hogy azt a brüsszeli bizottság volt biztosával mondatták el.

Tipikus háttérhatalmi módszer.

 Más oldalakon is olvasható cikkből nem derül ki, mi a baja az Orbán-kormánnyal az EU-nak. Pedig ez lényeges kérdés és a választ is érdemes lenne faltól-falig elemezni, mert a hivatalos verzió szerint az AB, a sajtó vagy a civil szervezetek korlátozása mögött nem a demokrácia hiánya áll. A demokrácia soha nem is létezett, nem hogy nálunk, de sehol a földgolyón. A törvénykezésbe való beleszólást soha sehol nem engedte meg a népeknek a hatalom, úgy hogy ezt leszámítva az utca emberének mindegy, hogy őt kizárva az egyébként alkotmányos hatalomgyakorlásból, kik kiknek a kezét kötik meg a feje felett. Azért a nagy nyugati hangerő, mert akik kezeket ,,kötöznek”, azok féltik saját hatalmukat azoktól, akik a ,,megkötözött” kezek, vagyis a nyugat által befolyásolt vagy befolyásolható személyek mögött állnak. Ilyen egyszerű. Orbán folyamatosan igyekszik felszámolni a nyugati befolyás lehetőségeit azért, hogy kiépülő hatalmát ne veszélyeztesse semmi. Mi legfeljebb csak nyugati úr és hazai úr között választhatunk – egyenlőre. És ezért, illetve innen érdekes az Orbán-EU háború. Már csak azért is, mert ez mögött Európa nyugati és keleti fele közötti szembenállás húzódik meg, ami szerintem nem fog sokáig a függöny mögött maradni. Éppen ezért gondolkoztam el azon, mi lesz, ha az EU eltörik annyira, hogy vele együtt kétféle történelem veszi kezdetét Európában?

 A nyugati térfélnek két nagy problémája van, amiből csak az egyik, a migránskérdés látszik most. Erről nem írok, írnak majd úgy is eleget az elemzők. A másik probléma az államadósság, amely minden látszat ellenére abból áll Európában, hogy a keleti és szegényebb fél fizet a hivatalosan ugyancsak eladósodott, de az adósok pénztárcájából még mindig jól élő nyugati félnek. Ezért annyira csodálatosak a nyugati gazdaságok. Orbánék azonban biztosan tudják, miről van szó. Ha sokat ugrálnak nyugaton a Viviane Reding-félék, elzárhatják kelet-európai országok a törlesztések pénzcsapjait. Onnan már nem csak a már megérkezett migránsok szívják majd a drasztikusan lecsökkenő segélyek miatt, hanem a pénzforrások beszűkülése miatt csökkenni fog a nyugati polgárok jövedelme, és mivel minden gazdaság a fogyasztásra épül, kezdetét veszi a gazdasági visszaesés. Nyugat két tűz kerülhet, a jó létüket hiába kereső és sátorlakóvá vált migránsözön és a gazdasági hanyatlás közé. Addigra pedig a háttérhatalom csúcsra fogja járatni a szembenállást a bevándoroltak és az őslakosok között, aztán jöhet a háború. Ráadásul ami a bevándorlók között rejtőző terroristáknak erős oldala, a terror, az gyengéje a nyugati országokénak. Kis ráfordítással robbantások útján megbéníthatják a szolgáltatások vezetékeit, a tömegközlekedést vagy a kereskedelmet. A pánik pedig morális válságot idéz elő.

 Az a legdurvább az egészben, hogy mindezeknek realitásuk is van már erre az évre is. Hogy mennyire a háttérhatalom által tervezett pokoli színjátékról van szó, az Angela Merkelről leordít, aki ,,önfeledten” utasítja el a bevándorlók tömegének megállítását most is, pedig már az már nem lenne elegendő, legfeljebb az összes bevándorlók kitoloncolása. Ezt pedig egyenlőre kivitelezhetetlen. Ez lenne a nyugat jövő történelme.

 Nekünk itt keleten a diktatúrákkal lesz valószínűleg bajunk azért, mert még mindig azt hiszik a hatalom birtokosai, hogy az erős, és számukra garanciát jelentős erős állam egyenlő a diktátor erejével. Ezt éppen a két Korea esete cáfolja, amelyek közül Kim Dzsong Un vezette észak gazdasági teljesítménye 5%-a (állítólag) a demokratikusabb dél gazdaságának. Ez a mi választási lehetőségünk is, Kim Dzsong Un vagy választott és szankcionálható vezetők.

 Lehet, hogy mi jobban fogunk járni, mint nyugat, de az nem jelenti, hogy a legjobb megoldás helyett a kevésbé rosszat válasszuk. Ha Orbán rájön erre, nyertünk. Ha nem, akkor is nyerünk, csak egy forradalom beiktatásával és Orbán nélkül.

 Viviane Reding útján valójában súlyos, de sok gondolkozást nem igénylő választás elé állította nyugat Kelet-Európát, de főleg OrbánViktort. Vagy maradunk a süllyedő EU-hajón, vállalva hogy még a rosszabb körülmények között még rosszabb lesz nekünk, vagy megpróbálunk kiúszni a partra. Biztos vagyok abban, hogy Orbán Viktor, de a V4-ek többi vezetője is döntött már erről. Még néhány borítékolható beszólás nyugatról, és ezek a vezetők kiállnak majd nyilvánosság elé, hogy bejelentsék, az EU nem adptt más lehetőséget számukra, mint hogy a maguk útját kezdjék járni. Vagyis hogy a maguk diktaúráját kezdjék kiépíteni.   

 

 


Szerkesztés dátuma: szombat, 2016. január 16.
Nézettség: 384


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: