Bérinfláció


Bérinfláció

Bérinfláció

 

Kedves Viktor!

 

Úgy sem olvasod ezt firkálmányomat, de mi a fenét csináljak ilyen esős időben? Hát írok most neked, aztán jöhet a vacsora – amíg telik rá. 

Bokrosok voltak, vannak, de remélhetőleg sokáig már nem lesznek. Itt a legújabb gazdasági szakértekezés a pedagógusok tüntetése kapcsán: 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Kossuth_ter___fizetesemeles___inflacio.html

 Zsiday Viktor szerint a pedagógusoknak adott bér inflációhoz vezetne. Bokrosék és a hozzá hasonló zsidó szakértők éppen ezzel utasítottak vissza minden kísérletet, hogy a szerencsétlen magyar legalább Közép_Európában ne éljen rosszabbul, mint a többiek. Zsiday Viktornak egy kis kiigazítást kell írnom – ennyi belefér a szakértelmembe – az infláció jelentése pénzhígulás, amit csak fedezet nélküli pénzkibocsátással lehet előidézni. Ugyanakkor a fedezet nélküli pénzkibocsátás nem automatikusan jár együtt az inflációval, ha a pénz értékét előbb megtermeltetik a melóssal, és csak utána adják oda neki fizetésként. Vagyis a pénz előállítása és a melósnak való átadása közé értékteremtő munkavégzést kell beiktatni. Mivel a pénz csak értékmérce, egyfajta etalon, a pénzt be sem kel vonni, csak ha a pénz fedezetét jelentő árukészlet valamiért megcsappan.

A pedagógusok bérét elő lehet teremteni más forrásoktól való elvonással, pl. kevesebb stadion építésével, az állami vezetők bérének felezésével, a képviselők ilyen-olyan járandóságának csökkentésével, és ami a fő (Viktor figyelj!) az ország fiktív tartozásainak megtagadásával. Ez a tétel azért fontos ebben a listában, mert ez képviseli a legnagyobb hányadot azok között, amely a legnagyobb mértékben képes fedezni a hazai bérek (és ne adj Isten a gazdagok vagyonának további) növekedését. Nem akarok hosszúra nyúlt előadást előadni, talán annyira hosszút nem is tudnék, amennyit lehetne arról, hogy Magyarország adóssága fiktív, vagyis nem létező, hiszen nem vett fel kölcsön valójában, árút kapott ingyen valamit, aminek értékét vissza kellene térítenie. Magyarország, miként a többi adósé is, csak matematikai trükk, amit el tudtak sózni a népek nyakába, azok nagy-nagy bánatára. Kérdezz rá inkább egy valódi szakembernél, mit is írogatok én itt. Ha tényleg szakértő, bizony érdekes dolgokat fog neked mondani. 

Egy zsidó munkaadóm egyszer azt mondta egy munkatársamnak béremelését firtató kérdésre, hogy nyolc óra alatt csak nyolcat lehet dolgozni. Mivel többet nem lehet nyolc óra alatt dolgozni, mint nyolc órát, ő sem tud többet fizetni, csak annyit, amennyit éppen fizet. A németek durván 8-10-szer keresnek többet, mint a magyar társaik, és nem tették tönkre az államukat bérinfláció által. A zsidó főnökömtől megkérdezném, de lehet és remélhetőleg már meghalt (régen láttam), hogy a németek hogyan tudnak a nap 24 órájából 80-at dolgozni, de biztosan nem kapnék rá értelmes választ, még ha maga Bokros Lajos súgna is neki személyesen. Inkább én össze gereblyéztem össze valami kioktató anyagot. 

Ez a világ az adósságra épül. Nem az ébresztőfilmekből tudom, hanem onnan, hogy a magyar ember akármennyit dolgozik, az istennek sem tud jobban élni. A bérének arányosabban nagyobb részét termeli meg, mint a nyugati kollégái. A különbözet oka az általam előbb említett államadósság folyamatos és véget érni nem akaró finanszírozásából áll. Annyival visz haza többet a nyugati kolléga, amennyivel kevesebbet a keleti. Orbán államadósság elleni harca ezt hivatott továbbra is fenntartani. És amíg ez a nép hisz a vezetőinek és az olyan szakértőknek, mint Bokros volt, vagy többek között te vagy, addig esélyünk sincs jobban élni.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2016. február 15.
Nézettség: 711


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: