Az auschwitzi cukrászmester


Az auschwitzi cukrászmester

Az auschwitzi cukrászmester

 

A kuruc.info-n olvastam egy aszalódófélben levő zsidóról, aki vélhetően a világ egyik legidősebb zsidója – 112 éves ( https://kuruc.info/r/56/156190/ ). Az az érdekessége ennek a Jiszráél Krysztalt nevű zsidónak, hogy megjárta Auschwitzot is. Azért élte túl a lágert, mert ő volt a láger cukrásza. Erről lánya így nyilatkozott:

"a németek közismerten szeretnek ünnepelni, lakomákat tartani, ő pedig ellátta őket mindenféle édes itallal, cukorkával és csokoládéval"...”

Aki ezt elhiszi, az azt is eltudja képzelni, hogy a németek az égett hús szagától terjengő levegőben lakomákat tartottak, ahova ráadásul egy zsidó készített az édességeket. De még ha ha igaz is lenne,
vajon Jiszráél Krysztalnak nem volt lelkiismeret-furdalása, hogy fajtája halálos ellenségeinek készít édességeket, netán még fel is szolgálta sűrű köhögések közepette, ha a szél arra fújta a krematórium füstjét? Az a kérdés, hogy volt-e tényleg cukrászda Auschwitzban, valakinek rossz hír. Vagy Nemes Jeles Lászlónak, aki kihagyott valamit a filmjéből, vagy a zsidóknak, hiszen a második leghosszabb életű ember földön ,,túlélő".

Írja Nemes Jeles László, hogy Magyarországon sokan kitárnák újra a kapukat. Bizony, közéjük tartozok, azzal a különbséggel, hogy nem újra, hanem ezúttal és csak kitárnám, de nem fogom. Figyelembe véve, hogy ma mennyi zsidó él a világon és főleg milyen jó pozíciókban, a német lágerek inkább tűnnek utólag nagy szabású tovább képzési projektek helyszíneinek, mint halálgyáraknak. Ezért kár lenne a kapukat újra kinyitni. Nem ültek már rá kellően a zsidók a népekre? Csak a szíriai polgárháború 270 ezer áldozatnál jár most. Mikor fog erről nemes Jeles László filmet készíteni, ha már az Auschwitzi zsidó cukrászról biztosan nem? És vajon a lefizetett magyar ügyészek és bírók, akik előszeretettel szoktak lecsapni a holokausztozókra, azoknak az ilyen hírek hallatán nem gondolkoznak el? Mert az még  hihetelen a számomra, hogy a holoperekben résztvevő jogászok azt sem tudják, mi fán terem az a kuruc.info. 


Szerkesztés dátuma: péntek, 2016. március 11.
Nézettség: 435


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: