3. levél Orbánnak


3. levél Orbánnak

Tegnap olvastam a hírt, amely népmentő verejtékes munkád újabb eredménye. Örülök, hogy fel akarod szabadítani a rabszolgákat önön elnyomóitól, mindössze az a terved szépséghibája, hogy ez a felszabadítás rosszabb a felszabadítottakra nézve, mintha hagynád őket rabszolgának.

 Annyit fontos tudni, hogy a KSH a te tudtod és beleegyezésed nélkül nem hozta volna nyilvánosságra a lenti linken olvasható ,,felmérését”, amelyet a természeténél fogva el sem végezhettek. Sőt, mivel ilyen horderejű felméréseket csak is az intézmények legfőbb magyarországi főnökei indíthatnak útjukra, a házimunka megadóztatásának ötlete vagy személy szerint a tied, vagy azt készen kaptad nyugati főnökeidtől a Széll Kálmán-tervhez hasonlóan. A szóban forgó hír (másképpen itt: http://adozona.hu/altalanos/Rengeteget_dolgozunk_ingyen_FVT7W0?s=hl) ): 

http://vs.hu/gazdasag/osszes/a-sajat-rabszolgaink-vagyunk-es-meg-penzt-sem-kapunk-erte-0405#!s2

A KSH minden otthoni tevékenységet munkának könyvelt el, amiért a munkát végzők nem kapnak fizetést. Például a gyerek nem fizeti ki anyját, apját azért, mert az mesét mondott neki. Márpedig a szülőnek igenis járna fizetés, ,,amely jelentősen hizlalná a családi kasszát”. De a cikk nem foglakozik azzal a nagyon fontos kérdéssel, hogy ebben az esetben ki fizetné a mesét mondó felmenőt, mint alkalmazottat, mivel a gyerek – mint munkaadó – csak abból a pénzből tudná anyját/apját a ,,megrendelt” meséért kifizetni, ha ők, mint alkalmazottak erre adnak neki. 

,,A házimunkát többféleképpen lehet rendszerezni, például a célok alapján. Így adódik a lakhatáshoz (takarítás, növénygondozás), az élelmezéshez (főzés, sütés), a ruházkodáshoz (mosás, gombfelvarrás) és a gondoskodáshoz (meseolvasás a gyerekeknek...” 

Azt akarod elhitetni velünk, hogy a házimunkáért járó bérek dagasztani házi költségvetés bevételeit? Akkor miért nem nevezi meg a ,,felmérés” a házimunkáért járó bér forrását? Ha ez a forrás külső lenne, az vastag betűvel lenne a felmérésben olvasható. De forrás nincs megjelölve még csak utalás szintjén sem.

Ha a házimunkáért járna pénz, az jelentősen hizlalná a családi kasszát. A KSH szerint ha az adott házimunkáért a megfelelő szakképzettséghez tartozó piaci bért kapnák meg a háztartások, akkor 33 százalékkal nőne az jövedelem. 

Nyilvánvaló képtelenségnek látszik az egész. És valahogyan így látod te is, mert a cikk végén ez olvasható:

,,Ez nemzetgazdasági szinten is jelentős tétel, ugyanakkor a KSH szakértői megjegyzik, hogy ez az arány nemzetközi összevetésben nem kiugró érték.”

Akkor miért foglalkozol ezzel az egész hülyeséggel? Az évi 5-6 ezer milliárd forintnyi adózatlan munka igenis elég jelentős ahhoz, hogy neked és nyugati főnökeidnek számítson. Az otthoni munkák után kivethető 2000 milliárd forintnyi adó nem semmi. Már csak azért sem, mert nem egyszeri, hanem rendszeres bevételről van szó, amit a hitelezők neked és bűntársaidnak köszönhetően rendszeresen zsebre fognak tenni. Nézzük meg: az anya/apa ad a gyerekének zsebpénzt reggel, amit a gyerek a mesemondásért járó bérként vissza fog majd este adni. A fagyi már csak külön kölcsönből jöhet számításba, amit ,,alkalmazottjaitól”, vagyis saját szüleitől lesz kénytelen kérni. Ó, ez egy újabb házi pénzügyi attrakció, mert ha kölcsön, akkor kamat. Ha kamat, akkor jövedelem. Ha jövedelem, adóznia kell. És ahányszor csak megmozdul pénz otthon, újra meg újra termelni fogja az adót, az államnak, az állam pedig – mármint a magyarországi zsidó felső tízezer – a hitelezőknek adja majd tovább ezt a bevételt is.

Végére hagytam a kérdést: mindezt hogyan kívánod megvalósítani? A terved természetéből következik hogy a munkahelyekhez hasonlóan a házimunkát is ellenőrizni kell majd a NAV-nak. Ehhez kamerák kellenek, amit célszerű (már előre szólok) összeépíteni az on-line pénztárgépekkel, hogy a bilin ülő kis gyerek ne döntse fel a bili tartalmát az adóbevallás tartalma alatt, hanem majd az okos kamera ezt is rendezi. És mivel az adócsalás betegsége a magyarnak, javaslom, hogy szobánként legalább négy okos kamera felszerelését, de a WC-be se jusson kettőnél kevesebb.

  

Romek Károly

Szbn. 2016. április 6. szerda


Szerkesztés dátuma: szerda, 2016. április 6.
Nézettség: 728


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: