Vissza az isteni szövetséghez


Vissza az isteni szövetséghez

Vissza az isteni szövetséghez.

 

Létezik egy három vonalból álló szimbólum, amelynek jelentése messze túl mutat minden más szimbólumon. Jelképezi a világmindenséget, az Istent és jelképez egy utat az ember számára, ami egy, örök időkre szóló feladat. Ez a szimbólum a magyar ”gy” betű (vagy ismertebb nevezésben rovás ”gy” betű). Felső vízszintes vonala a mennyt, az alsó a földi világot, a kettőt összekötő függőleges szára a Fokost, a Fokos pedig Isten és az ember szövetségét szimbolizálja. Mindezt nem én találtam ki, ez olvasható Badiny Jós Ferenc és Pesti Páter által, a sumer írások alapján összeállított magyar Biblia Bibliából.

Isten alatt itt kaldeus vallás főistene, Én-Lil értendő. A Magyar Biblia egyszerűen írja le a szövetséget az ember és az Isten között, és nem egy ókori Btk.-t tartalmaz. Az egyszerűség üzenete viszont jelentőségében túl lépi a judaista Biblia ó- és újszövetségét. Ám a Magyar Bibliában csak ószövetség van, amit sok ezer évvel ezelőtti megszűnése óta sem újult meg. Hát ez az irományom alapvető üzenete. Íme a mi ,,ószövetségünk": 

,,ÍZ-TEN – ÉN-LIL által – tinéktek és nemzedékeiteknek adta a Földet, a Tudás Fájával – örök birtokul...

A Szent Fokos ama szövetségnek jele, melyet meg kell tartanotok miközöttünk és ti közöttetek, akik majd a földi helyeken – a MUNKA erejével – felépítitek ÍZ-TEN földi birodalmát."

Mi másból állna Íz-Ten földi birodalma, mint annak ellenkezőjéből, amiért a kaldeus legenda szerint Isten megharagudott az emberre, és felbontotta a vele között szövetséget:

Úgy mondtam nekik, amikor SZÖVETSÉGET kötöttem velük, hogy amíg Bennem maradnak a szeretetben, én is ő bennük vagyok és, amit kérnek, azt megadom nekik. De aki nem marad Én bennem a Szeretetben – az kivettetik.”

Így szentesítette ÉN-LIL-nek – a Világ Világosságának -- szava azt az ítéletet, amit – az ÍZ-TEN-t felejtő – földi ember önmaga felett hozott, amikor megszegte a Szövetséget és nem ügyelt többé az Égi szóra. Nem ügyelt, mert önhiten azt vélte, hogy ÍZ-TEN nélkül is élhet.

Néven van tehát nevezve bűn: önzés, istentagadás, a szeretet hiánya. mennyire logikusabb ez, mint a judaista Bibliában Éva lopása a ,,szomszéd" almafárjáról?   

Mindez lefordítva a gazdaság és a politika nyelvére azt jelenti értelmezésemben, hogy az ember a jövőben nem tekintheti ellenségének, és korlát nélkül kiszipolyozhatónak a Földet. Nem rombolhatja le azt, ami az övé, ahol egy isteni birodalmat szabtak felépíteni a ,,munka ereje" által.

A legenda által említett szövetség ember és Isten között meghatározott egyfajta birtoklási jogot is. Ha Isten adhat az embernek valamit, azt vissza is veheti. Akármije van tehát az embernek, az a kaldeus vallás szerint isteni tulajdon, ami lgfeljebb ,,tartós használatra kiadva" nekünk. Mégha örök időkre is. Birtok jogról csak Isten vonatkozásában lehet beszélni.

 Ez a jogrendszer hasonlít a szent Korona Tan szellemiségéhez, amely szerint egy tárgynak - a Koronának - tulajdonában van minden ebben az országban. Sok vitát váltott ki ez a cseppet sem gyakorlatiasnak látszó formula, mivel a vita magára a Koronára, mint tárgyra fokuszált. Emiközben figyelmen kívül hagyták azt, hogy nem maga a tárgy fontos, hanem amit szimbolizál: az Isten mindenre kiterjedő birtokjoga. Ez pedig egy nagyon fontos dolog. Mert Isten személy szerint még nemnevezett ki senkit, semmilyen méltóságban, nem adott senkinek semmire birtoklevelet. Ki akkor a tartós hasznáalatba adott Föld/ország névleges használója, ha nem azok, akik rajta élnek? Ez pedig összhangban van a mi alaptörvényünkkel, miszerint a hatalom forrása a nép.  

A jövő emberének meg kell határoznia viszonyát a másokkal szemben (humanista szemlélet), Földdel szemben (környezetvédelem), és a világgal szemben (spiritiszta felfogás). Az isteni rend, a minden napok jelentésében demokráciát, környezetvédelmet, ember központú gondolkozást és a helyünk ismeretét jelenti a világban. Magyarország Orbán által vezetett kormányának az a felfogása, hogy a munka csak is rabszolgamunka lehet. Ezt sulykolják az összeesküvés-elméletek is, amelyből helytartónk alaposan meríthetett a jelek szerint. De a jövő munkáról való felfogása egészen más. Íme egy mai példa:

http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/ezert-imadnak-az-emberek-a-google-nel-dolgozni-fotok/rek4mkd

,,A nagy informatikai cégek nem csak elképesztő béreket fizetnek alkalmazottaiknak, hanem valóságos paradicsomot is kínálnak nekik. Nem csoda, ha a dolgozók sokkal kreatívabbak és mi több, ragaszkodóbbak is a cégekhez. A Google, amely most a világ legnagyobb vállalata, fantasztikus lehetőségeket is kínál alkalmazottainak Münchenben.”

A cikk pedig egy munkahelyükön csocsózó csapatot mutat be. Nos, a Google vezérkara biztosan tudja, mi kell az elmének. A munka hatékonyságát aligha érinti hátrányosan egy kis meccs a munkahelyen. Ők tudják és biztosan jól is, mert a Google tudtommal még nem ment tönkre. Mindez aligha valósítható meg minden munkahelyen, de minden munkahely számára adott a lehetőség, hogy biztosíthassa a humán, kreatív munkavégzés feltételeit. Amit a Google megvalósított saját munkahelyein, azt munkavégzésre irányuló kutatások alapozták meg. Azt bizonyítja mindez, hogy nem csak a munkahelyek esetében, de az élet minden területén a humanizmus a hatékonyságot biztosító tényező lehet, mégha ez mások számára hihetetlen is. Ez pedig fényévekre van Orbáni gazdasági teóriáitól, főleg helytartónk tudásától. 

Mit lehetne tenni, hogy nálunk is forgásba jöjjön a Föld?

Elsők között lenne szükség a választási törvény módosítására. Amíg a népnek nincsen beleszólása az országot érintő kérdésekben, demokráciáról nem lehet beszélni. Orbán ráadásul olyan mértékben és módon alkalmazza a kizárólagos hatalomgyakorlás módszerét, hogy itt már a jogállamiság látszatáról sem lehet beszélni. Szükség van arra, hogy képviselők parlamentbe való jutásába ne csak a támogatóin, hanem az ellenzőinek is múljon, hogy ne fordulhasson az elő az, ami most van, hogy egy párt két millió szavazó támogatásával, de hat millió ellenében kormányoz, ráadásul a hatmillió elutasító választóra is hivatkozva. Két négyzetes szavazólapok kellenek minden jelölt mellé: egy támogató és egy ellenző X jelölésére.

Szükség lenne arra is, hogy a szavazólapok egyszerr felhatalmazásként funkcionáljanak. Rajta szöveg tartalmazza a jelölt törvényes kötelességeit, egyéni programját és egy esküt, amely lehetővé teszi bármikor történő visszahívását a nevesített választói részéről. A szavazólapok azonosíthatók lennének kódok alapján, amit csak a szavazó ismer. A szavazólapok a szavazással megbízói felhatalmazássá válnának, ezért nem semmisíthetők meg szavazások után. Ugyanakkor a szavazat beszámítása az szavazatszámlálásba bármikor ellenőrizhető.

A Szent Korona tan szellemében az ország minden vagyonát a Szent Korona ,,tulajdonává” kellene nyilvánítani akkor is, ha az éppen tulajdonban van, ide értve a külföldi tulajdont is. Az ország termelő kapacitása csak az országé lehet, amit az állam tartós használatban ad ki országgyűlése révén, akár időkorlát nélkül azoknak, akik a termelőeszközöket saját és az ország hasznára, rendeltetésszerűen használni tudnak.

A tartós használat egyszerre teszi lehetővé az állami tulajdon kapitalizmusszerű, érdekeket szem előtt tartó használatát, és egyszerre biztosítja az állam beleszólási jogát a termelésben arra az esetre, ha az ország és esetleg változást tesznek szükségessé az irányváltásban. Ez a rendszer biztosítani tudja – főleg a mezőgazdaságban – a termelés zavarai miatt bekövetkező nyereség kiesés bebiztosítását, valamint a kutatások, kutatóintézetek eredményinek megjelentetését a termelésben.

Mindez igen messze van a magyarországi minden napok gyakorlatától, de csak nézőpont kérdése, hogy mit viszonyítunk mihez. Vajon egy értelemszerű rendszer van messze a jelenlegi rossz rendszertől és az előbbit kell hozzá igazítani az utóbbihoz, vagy fordítva.

Fordítva. 

Fenti politikai és a gazdasági vonalon kívánatos, két pontba szedett változást nem a jelenlegi elittől kell kérni, hanem a nép felség- és a polgári többség elvén, akár a jelenlegi törvényekkel való szembefordulással, de ki kell kényszeríteni. Amit az elit magától ad, azt bármikor visszaveheti.  

A Magyar Biblia egyszerű szavakba volt képes öntni az ember örök feladatát itt a Földön. én pedig egyszerűen írtam le, hogy milyen lépésekkel, lehet ezen az úton elindulni. 


Szerkesztés dátuma: szombat, 2016. április 9.
Nézettség: 524


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: