A BOR


A BOR

 

 

 

 

 

 

 

A BOR

 

 

     Bakonyszentkirályon 1930 – ban a Levente Egyesület műkedvelő színésztársulata műsorra tűzte Gárdonyi Géza: A bor című népszínművét. Édesapám pedáns ember lévén, a korabeli fényképet megőrizte és a hagyatékában a kézirataival együtt hozzám került. Még életében leírta, beazonosította a fényképen lévő személyek nevét, így megmarad immár örök emlékül.

 

Álló sor balról jobbra: Nagy Bálint levente egyenruhában, Bíró László, Németh László, Szabó György, Vincze Jolán, v. Nagy Sándor, Kurucz Irén, Gombás János, Pethő Ferenc, Farkas Gyula, Mátyus Miklós levente egyenruhában.

 

Ülő sor: Gombás Vilma, Szuna Imre leventeoktató, Gombás Julianna, Geiger… jegyző írnok, Gombás Ilona.

 

Földön ülők: Huszár Ferenc, Baracskai Ferenc, Kovács János, Gombás Sándor.

 

     Édesapám elbeszélése alapján tudom, hogy ebben az időben komoly kulturális élet volt a faluban. Rendszeresen tartottak színi előadásokat, ünnepségeket, amelyre mindig lelkiismeretesen felkészültek. A felkészülésben nagy segítséget nyújtottak a tanítók és a lelkészek egyaránt. A Levente Egyesületnek jól felszerelt könyvtára révén sok olvasnivalóhoz is hozzájutottak a község lakói, akik a napi munka után este lámpafénynél is áldoztak kevés idejükből az olvasásra.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Zirc. 2008. 04. 16

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2016. április 21. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 727


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: