VARÁZSLATOS TÉLI TÁJAINK GYALOGLÓ TÚRA GYULÁN 2017. 02. 25 – ÉN


VARÁZSLATOS TÉLI TÁJAINK  GYALOGLÓ TÚRA GYULÁN 2017. 02. 25 – ÉN

 

VARÁZSLATOS TÉLI TÁJAINK

GYALOGLÓ TÚRA GYULÁN 2017. 02. 25 – ÉN

 

   A Gyulai Nyugdíjas Értelmiségi Klub, Mindzsák Erzsike vezetésével szintén csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy részt vegyen a „Varázslatos Téli Tájak Gyalogló Túrán.” A túrán részt vett Zahorán Kitti, a Békés Megyei Szabadidős Tanácsának Rendezvényszervezője, Titkára, aki a mai napot is koordinálta. A gyülekező helyszíne a Várkertben, a Thomas kis vonat megállójában volt.

Szerencsére szép, napos idő volt, amely megkönnyítette a gyaloglást, amely a távolságot figyelembe véve nem volt olyan megerőltető, mert figyelembe kellett venni, hogy zömmel a Szép korúak közül kerültek ki a résztvevők.

Indulás előtt készítettem egy csoportképet és videót, amelyben Erzsike elmondta a tervezett útvonalat, majd a menet elindult két, lendületes iramot diktáló Hölgy vezetésével. Én a menet előtt haladva fotóztam a sétálókat és bizony többször, kellett szólni az iramot diktáló vezető párnak, persze nem bántóan, hogy kicsit lassítani kellene, mert lemarad a csapat. A felvételeken látszani fog minden hely, amerre elhaladtunk,

Ezen a kb. 1, 5 kilométernyi túrán úgy vettem észre, hogy nagy volt a jókedv és a vidámság, hiszen szép volt az idő, a gyönyörű Almásy - kastély Látogatási Központ, a vár és környéke, beleértve az 1848 – 49 – es Honvédtiszti Emlékhelyet is, ezért megérte a ráfordított időt, amely senki számára nem jelentett fáradságot.

A vár előtt elhaladva még egy lovas csapattal is találkoztunk nagy örömünkre. A kiinduló pontra visszatérve Zahorán Kitti minden résztvevő számára, aki teljesítette ezt a távot, átnyújtott egy kis emléklapot a teljesítményről. Nem várt meglepetés volt számomra, mikor szerény személyem is részesült belőle. A kis társaság részéről a kötetlen beszélgetés során szóba került, hogy ezt a kezdeményezést folytatni lehetne akár minden hónapban is az időjárás függvényében, minden alkalommal más helyszín beiktatásával. Pár fotó, amelyen én is rajta vagyok, a Párom, Kiss Terikének köszönhető, azokat Ő készítette.

   Az elinduláskor készített videóm megnézhető az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.youtube.com/watch?v=hfPm1p3bR7Q

 

  Búcsúzáskor megígértem, hogy szívesen eljövök legközelebb is, mert számomra nagy élményt jelentett ez a lendület, amely a fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel vágott neki a kijelölt útvonalnak.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2017. 02. 26. Vasárnap Délután 13: 55

 

Az alábbi linkre kattintva az összes fotó megnézhető:

 

https://www.facebook.com/balint.ifjnagy/media_set?set=a.1493872123980759.1073742324.100000739572377&type=3&pnref=story



Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2017. február 26. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 546


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: