„NA, NE DICSEKEDJEN!” Avagy az a jóságos… Megkaptam a nyugdíjat.


„NA, NE DICSEKEDJEN!”  Avagy az a jóságos… Megkaptam a nyugdíjat.

 

 

 

 

 

 

 

„NA, NE DICSEKEDJEN!”

Avagy az a jóságos… Megkaptam a nyugdíjat.

 

   Kedveltem Hofi Gézát és ma, mikor a telefonom SMS – e jelezte a nyugdíjam érkezését, a megdöbbenéstől majdnem lefordultam a székről. Mi köze ennek Hofihoz, tulajdonképpen semmi, ha csak…

Annak idején Mikor Szendrő Józsi bácsinál színészkedett, szóba került, hogy milyen iskolái vannak és Ő válaszolta, hogy Gimnázium. Erre mondta a címben jelzett mondatot a legendás Színész – rendező Hofinak.

   Hónapok óta zengte a kormányzati propaganda és még a mai híradásokban is ezt harsogják, hogy a nyugdíjasok milyen jól jártak a ma folyósított visszamenőleges nyugdíjemeléssel és az először adott nyugdíj prémiummal. Mikor elolvastam a küldött üzenetet és bementem az internetbankomba megnézni, hogy mit is jelent nálam részleteiben ez a „RENGETEG” pénz, amiről beszéltek. Gondoltam, jó lesz majd a Karácsonyi ünnepekre, egy kis ajándékra a Családnak. Persze nem voltam azért naiv, mert tudtam, hogy mire lehet számítani ennek a nagy beharangozott jótékonyságnak a hatalom részéről, így választásokhoz közeledve.

  Azt már régen tudtam, hogy az aljasságnak a csúcsára már régen felért a jelenlegi garnitúra, de nem gondolom, azt, hogy ezzel az alamizsnával majd az egész nyugdíjas társadalom is melléjük áll és újra trónra segíti, illetve ott marasztalja a királyt, aki már régtől fogva látszik, a klasszikus mese szerinti módon „MEZTELEN.” Azok a nyugdíjasok, akik istenítik őket, lelkük rajta, én majdnem 70 évesen nem bántom egyiket sem, pedig saját bőrükön érzik azt, hogy az aranynak látsz akármi valójában futtatott arannyal borított alumínium érték csupán.

   Annak idején, jövőre lesz 10 éve, ha megérem, hogy 60 évesen majdnem 45 éves munkaviszonnyal mehettem előrehozott, de telje értékű nyugdíjba a megfelelő szolgálati időm után. Ma 2017 – et írunk és az év eleji megemelt nyugdíjam, amit havonta utaltak a számlámra, 114 000 Ft volt a mai napig.

A mai banki értesítő szerint két tétel érkezett ehhez a következőképpen:

Első tétel: 10 995 Ft

Második tétel: 12 000 FT.

   Nem számoltam ki, de nincs is jelentősége, hogy melyik az elmaradt nyugdíj és melyik az a bizonyos nyugdíjprémium, mert ennek sincs jelentősége. A lényeg az, hogy én mindösszesen kaptam az eddigi nyugdíjamra ebből a két tételből adódóan 22 995 Ft – ot.

A mai napon tehát mindezekkel együtt az utalt nyugdíjam Novemberben 136 995 Ft.

   Most bizonyára lesznek olyanok nagyon sokan, akik azt mondják, hogy nekik még ennyi sincs és én bizony el is hiszem, de… Ezzel a gyalázatos alamizsnával kellett bennünket jótékonysági álcába bújtatva megalázni a milliós, több milliós havi jövedelmeik mellett a hatalom képviselőinek?

Szégyellhetnék magukat, de nagyon. Hofinál maradva akár mondani is lehet, hogy: „NA, NE DICSEKEDJEN.” Örüljünk, hogy még ennyit is kaptunk????

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

Gyula. 2017. 11. 10. Péntek Délelőtt 10:05


Szerkesztés dátuma: péntek, 2017. november 10. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 593


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: