GYÖNYÖRŰSÉGES, ÁLDOTT EMLÉKŰ ÉDESANYÁM, MELLETTE AZ Ő ANYUKÁJA, AZ ÉN NAGYMAMÁM.


GYÖNYÖRŰSÉGES, ÁLDOTT EMLÉKŰ ÉDESANYÁM, MELLETTE AZ Ő ANYUKÁJA, AZ ÉN NAGYMAMÁM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GYÖNYÖRŰSÉGES, ÁLDOTT EMLÉKŰ ÉDESANYÁM, MELLETTE AZ Ő ANYUKÁJA, AZ ÉN NAGYMAMÁM.

 

   Az évek során, mióta fent vagyok a Facebookon, sok, magyar népviseletbe öltözött Hölgyek és Urak, Gyermekek fényképet osztottam már meg itt. Voltak közöttük olyanok is, akik a Trianoni Diktátum következtében elcsatolt magyarlakta területen készültek régen, vagy manapság. Előfordult az is, hogy régi, személyes ismerőseim megróttak azért, mondván, hogy miért csak a határon túliakról osztogatok fényképeket? Ebben a csalafintaság csak annyi volt, hogy valamiért ezekről a területekről többen hoztak ide szép fotókat, mint a jelenlegi, megcsonkított Magyarországról. Soha nem szoktam különbséget tenni, valakinek a javára, vagy a kárára sem ezen a téren, sem máshogyan.

A mellékelt fotó fekete – fehér, hiszen a készültekor még nálunk ugyancsak gyerekcipőben járhatott a színes fotózás. Édesanyám is nagyon fiatal volt és gyönyörűséges ruhája biztosan jól mutatott rajta eredeti színeiben, hiszen szép - lány volt. Mellette ül a jóságos Anyukája, az én Nagymamám a Drága „Reza néni”, ahogyan Szülőfalujában, Veszprémvarsányban csak így nevezték a szomszédok és ismerősök.

   Azt nem tudom megmondani, hogy ennek a ruházatnak volt – e valami táj jellegzetessége, elnevezése, de így a fényképet elnézve nagyon elegáns és szép lehetett. Sajnos Édesanyám és Nagymamám is már odafentről tekintenek ránk, de a fényképben gyönyörködve ma is itt látom Őket, ahogyan beszélgetünk.

 

Áldott Emléküket Szívembe Zárva megőrzöm Örökre.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2018. 10. 19. Péntek Délelőtt 10:40


Szerkesztés dátuma: péntek, 2018. október 19. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 504


   







Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: