AZ ELSŐ SZEZONÁLIS LECSÓM 2020. 08. 02 – ÉN


AZ ELSŐ SZEZONÁLIS LECSÓM 2020. 08. 02 – ÉN

 

 

 

 

 

 

 

AZ ELSŐ SZEZONÁLIS LECSÓM 2020. 08. 02 – ÉN

 

  Az évek során már több alkalommal is írtam róla, hogy gyermekkoromtól kezdve a mai napig kedvenc ételem a friss alapanyagokból főzött lecsó. Édesanyámtól tanult recept alapján szívesen készítem a szezonban, de valahogyan az idén, talán a járványveszély miatt, kicsit későn szántam rá magamat, hogy ismét elkészítsem. Ma éjjel azonban álmomban is ez járt a fejemben, ezért felkelés és reggelizés után kibicajoztam a piacra és megvettem hozzá az őstermelőktől a paprikát és paradicsomot, a többi hozzávaló megvolt hozzá otthon.

Többen kérdezték már tőlem, hogy az én lecsóm milyen alapanyagokból és hogyan készül. Most nem írom le ismét, de beillesztem az írásom linkjét, ahol részletesen felsoroltam egy történet keretében. Aki kíváncsi rá, az alábbi linkre kattintva elolvashatja:

 

https://www.facebook.com/notes/b%C3%A1lint-nagy/a-lecs%C3%B3-ahogyan-%C3%A9desany%C3%A1mt%C3%B3l-tanultam/224150627619588/

 

   A mai adaghoz 1kg zöldpaprikát, 3 darab szép nagy érett paradicsomot, 2 db szép nagy vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát, 5 db tojást és a szükséges fűszereket használtam, amit a fenti linken leírva egy régebbi cikkemben úgymond egyedi receptként szoktam alkalmazni. Az íze most is olyan volt, amiért nyugodtan megveregethettem a vállamat, mert nemcsak nekem, hanem a Páromnak, Terikének is ízlett. 2 nagy szeletkenyérrel az utolsó cseppig megettem a nagy tányér lecsót, nem kellett sokat dolgozni a mosogatásnál.

Természetesen mellékelem most is a mai betevőről készült fotómat.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2020. 08. 02. Vasárnap 13:40


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2020. augusztus 2. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 321


   







Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: