AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT
FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN
Hosszú készülődés után jutottunk el odáig, hogy első nekifutásra kipróbáljam a főzési tudományomat a „kertiparti” helyszínen felállított bográcsunkban. A kezdeti apróbb gyakorlatlanságból adódó problémák leküzdése után már belejöttem a főzőcskézésbe, ami egy kicsit azért más, mint tűzhelyen. Ráadásul a szél közben kisebb, nagyobb nekifutással akadályozott, de nem a főzésben, hanem a füst elől bizony néha odébb kellett osonni.
Szerencsére ez nem keserített el, hogy az általam eddíg főzött ízeket ugyanúgy belerakjam, mint eddíg. Persze, azért valami mégis elmaradt, mégpedig a főzés fázisainak dokumentálása, hogy az utókor számára maradjon képileg is valami. Ha nem szól a párom, akkor teljesen el is marad, mert a kész ételt a bográccsal leszedtem, de vissza akasztottam a fotózás kedvéért. Utána a konyhában az asztalt körül ültük és az ott megfőzött krumplival és kenyérrel elkezdtük a kóstolást.
Persze egy kis lehűtött söröcskével közben öblögettünk is. A teljesen kiürült tányérok bizonyították, hogy most sem vallottam szégyent a főzési tudományommal.
Már tegnap elhatároztuk, hogy rövidesen egy kis csülkös babgulyás lesz a következő bográcsozás étlapján.
Úgy gondolom, hogy a „premier” főzésem jól sikerült és legközelebb már bátran és magabiztosan fogom elkezdeni az előkészületektől kezdve a kész étel elfogyasztásáig a műveleteket.
Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)
Gyula. 2022. 05. 22. Vasárnap Délután 12:55