AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN


AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT   FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN

 

 

 

 

 

 

 

 

AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT 

FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN

 

   Hosszú készülődés után jutottunk el odáig, hogy első nekifutásra kipróbáljam a főzési tudományomat a „kertiparti” helyszínen felállított bográcsunkban. A kezdeti apróbb gyakorlatlanságból adódó problémák leküzdése után már belejöttem a főzőcskézésbe, ami egy kicsit azért más, mint tűzhelyen. Ráadásul a szél közben kisebb, nagyobb nekifutással akadályozott, de nem a főzésben, hanem a füst elől bizony néha odébb kellett osonni.

Szerencsére ez nem keserített el, hogy az általam eddíg főzött ízeket ugyanúgy belerakjam, mint eddíg. Persze, azért valami mégis elmaradt, mégpedig a főzés fázisainak dokumentálása, hogy az utókor számára maradjon képileg is valami. Ha nem szól a párom, akkor teljesen el is marad, mert a kész ételt a bográccsal leszedtem, de vissza akasztottam a fotózás kedvéért. Utána a konyhában az asztalt körül ültük és az ott megfőzött krumplival és kenyérrel elkezdtük a kóstolást.

Persze egy kis lehűtött söröcskével közben öblögettünk is. A teljesen kiürült tányérok bizonyították, hogy most sem vallottam szégyent a főzési tudományommal.

Már tegnap elhatároztuk, hogy rövidesen egy kis csülkös babgulyás lesz a következő bográcsozás étlapján.

Úgy gondolom, hogy a „premier” főzésem jól sikerült és legközelebb már bátran és magabiztosan fogom elkezdeni az előkészületektől kezdve a kész étel elfogyasztásáig a műveleteket.

 

  Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2022. 05. 22. Vasárnap Délután 12:55

 

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2022. május 22. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 180


   







Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: