Napló

   

A
A
D
A
A
C
A
A
M
A
A
A
A
A
a
A
A
a
 
" A csitári hegyek alatt..." 2013-02-16 15:53:44szombat     Szülőfalum! Csatár. Ezen a földrajzi ponton kapcsolódtam először a földi létemhez. Előre nem láthatóan, nem határozhattam meg sorsomat s családomat. Viszont megadatott nekem, hogy alakíthassak rajta.
a "táltos dió"
Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.
A 24 Törzsszövetség
A 24 Hun Törzsszövetség Az oldal egyes részeihez forrásként használtuk Molnár Gábor: "A palócok regevilágának vázlatos ismertetése" című írásának egyes részeit, amely az Arvisura 1998-as kiadásában szerepel. A 24 Hun Törzsszövetség fejlett és rendezett közösségi, társadalmi életforma volt. E rendszert Agaba főpap és fővezér építette fel.
A 26 ÉVES KÖRTEPÁLINKA TÖRTÉNETE.
                A 26 ÉVES KÖRTEPÁLINKA TÖRTÉNETE.      Bakonyszentkirályon a Szülőházamhoz tartozó udvarban és kertben, hála Áldott Emlékű Édesapámnak, többféle gyümölcsfa hozta a terméseit évről – évre. 2021. februártól ma már ez mindenképpen csak az emlékeimben él, mert már más gazdája van, a bátyámmal eladtuk, ez már csak teher lett volna számunkra a továbbiakban.

5041 cikk | 15 / 505 oldal