Napló

   

A 8. PARANCSOLAT  Ne Lopj!
              A 8.
A 8. PARANCSOLAT  Ne Lopj!
                A 8.
A BAKONY
                Ismét egy szép, 17 éves korában írt verse Édesapámnak:   A BAKONY   Hív a Bakony hegyes – völgyes tája, Érzelmeim álmodó hazája. Hazatérek esti alkonyatkor Vadregényes virágos falumba. Örülök és áldom a teremtőt, Hogy itt ringott bölcsőm a Bakonyba.   Áhítva várok csendes ünnepet, Elbolyongom a várt s a hegyeket.
A BAKONY
                A BAKONY   Hív a Bakony hegyes – völgyes tája, Érzelmeim álmodó hazája. Hazatérek esti alkonyatkor Vadregényes virágos falumba. Örülök és áldom a teremtőt, Hogy itt ringott bölcsőm a Bakonyba.   Áhítva várok csendes ünnepet, Elbolyongom a várt s a hegyeket. Vadvirágos zöld lombos erdőkön Mélyen dőlök természet ölébe.
A BAKONY FIA
                Ezt a versét Édesapám 17 éves korában írta   A BAKONY FIA   Itt születtem a Bakony ölében, Ringó erdők tenger közepében Hol a patak csordogál csendesen, Fenyveserdők zuhogó mélyiben.   Te vagy Bakony dúlt szívem reménye, Szépségedtől lelkem áthevülne. Csalogány zengi tavasz dalát, Zord tetőkről szemem jövőbe lát.
A BAKONY FIA
                A BAKONY FIA   Itt születtem a Bakony ölében, Ringó erdők tenger közepében Hol a patak csordogál csendesen, Fenyveserdők zuhogó mélyiben.   Te vagy Bakony dúlt szívem reménye, Szépségedtől lelkem áthevülne. Csalogány zengi tavasz dalát, Zord tetőkről szemem jövőbe lát.
A BAKONYNAK  FŐVÁROSÁBAN ZIRCEN…
              A BAKONYNAK FŐVÁROSÁBAN ZIRCEN…   A Bakonynak Fővárosában Zircen Éltem harminchárom éven keresztül. Sokad - magammal osztoztam a kincsen, Melyet elhoztam magammal emlékül   Az Alföldnek Gyöngyszemébe Gyulára. A két város teljesen különböző, De számomra a hegyeim hiánya Helyett itteni síkság lenyűgöző.
A BAKONYNAK  FŐVÁROSÁBAN ZIRCEN…
                  A versem megjelent a Zirc és Vidéke 2019. 7 - 8 összevont számában   A BAKONYNAK FŐVÁROSÁBAN ZIRCEN…   A Bakonynak Fővárosában Zircen Éltem harminchárom éven keresztül. Sokad - magammal osztoztam a kincsen, Melyet elhoztam magammal emlékül   Az Alföldnek Gyöngyszemébe Gyulára.
A BAKONYSZENTKIRÁLY – CSESZNEK – VESZPRÉMVARSÁNY REFORMÁTUS   EGYHÁZKÖZSÉG ISMERT  LELKÉSZEI 1613 – TÓL NAPJAINKIG.
             A BAKONYSZENTKIRÁLY – CSESZNEK – VESZPRÉMVARSÁNY REFORMÁTUS  EGYHÁZKÖZSÉG ISMERT LELKÉSZEI 1613 – TÓL NAPJAINKIG.      Anyai ágon a Veszprémvarsányi evangélikus Édesanyám, apai ágon pedig a Bakonyszentkirályon született Édesapám révén én reformátusnak lettem megkeresztelve.
A BAKONYSZENTKIRÁLYI ÖNKÉNTES   TŰZOLTÓ EGYESÜLET 1935 – BEN.
              A BAKONYSZENTKIRÁLYI ÖNKÉNTES  TŰZOLTÓ EGYESÜLET 1935 – BEN.         2017. 07. 08 – 17 – között Szülőföldemen a Bakonyban tartózkodtam családi és egyéb események miatt. Házi könyvtáram nagy része és még különféle irataim még ott vannak a Zirci lakásomban, de most is kutakodtam, hogy egy kis töredékét elhozzam, illetve csomagként elküldjem Gyulára.

5039 cikk | 16 / 504 oldal