Napló

   

A BOROTVÁLKOZÓTÜKÖR
        A BOROTVÁLKOZÓTÜKÖR           Mint férfiember állítom, hogy nem kell különösebb ügyesség, rátermettség a borotválkozáshoz. Fogja az ember gyereke a már megszokott felszerelését és odaáll a fürdőszobában a tükör elé. Bevizezi az orcáját, megkeni egy kis flakonos habbal, vagy a hagyományos módon pamacsozza, aztán már jöhet is a művelet.
A boszniai piramisok rejtélye 2. - Erőmű lenne az első civilizáció alkotása?
A boszniai piramisok rejtélye 2. - Erőmű lenne az első civilizáció alkotása? Forrás: http://jovonkamultunkbankeresendo.blogspot.hu/2013/01/a-boszniai-piramisok-rejtelye-2-eromu.html Sok minden kering a boszniai piramisokkal kapcsolatban, de az már bizonyosnak mondható hogy ember által alkotott építményekről van szó. Rendkívül sajnálatos hogy néhányan még ezt is megkérdőjelezik.
A célhoz menni kell - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán író tollábólMenni csak menni, előre mezítláb is az úton. Ha töri a talpunkat az út mert görcsös, akkor is menni kell a jó cél felé tovább.
A cigány fiú arcán könny cseppek - Debreceni Zoltán
Nem szólok semmit csak csendben figyelek. A cigány fiú betegen remegve feláll. Arcán könny cseppek. Elindul. Remegő kezével az arcát takarja. A koldus ki elé áll. Dühösen elzavarja. Egy szép lány az asztalnál zokog. Elered a hideg eső. Az aszfalton ütemesen kopog. Felállok. Közben már nézem,hová üljek. Pillantásából érzem,hogy segítséget kérek.
A cigány fiu szeme könnyes-Debreceni Zoltán
Csendben szó nélkül figyelek. A cigány fiú fel áll. Barna arcán folynak a könnycseppek. Elindult, remegő kezével arcát eltakarja. Egy nagy darab fehér bőrű, amiért előtte elmegy, megdobja és elzavarja. Egy szép fehér bőrű lány, emiatt az asztalnál zokog. Az eső is elered, az aszfalton ütemre kopok. Fel állok, a mellkasomba szúr, közben nézem hova üljek.
A csapágy
   Reggel van, a hajnali derengésben párás, ködös az udvar. Dübörögnek a gépek, folyik gőzerővel a termelés a részlegeken. Különösen nagy a zaj a présrészlegen. Tegnapelőtt véglegesítettek egy nagy rendelést Nyugat-Németországból a brassói Traktorgyárba. Sepsiszentgyörgyön működik ez a kis üzem.
A CSAPRA VERT VIZES HORDÓ
            A CSAPRA VERT VIZES HORDÓ          Szülőfalumban Bakonyszentkirályon van egy kocsma, amelynek „Fácán” az elnevezése. Nagyon jó fekvése van, mert a falu közepén épült nagyon régen.
A CSEND MÁR MEGINT  SZÓLNI KÉSZÜL…
           A CSEND MÁR MEGINT SZÓLNI KÉSZÜL…   A Csend Már Megint Szólni Készül Halkan, Tovább Nem Tűri Száján a Lakatot.  „Istenadta Nép” Egyre Hangosabban Mondja, Hogy Nem Hoz Már Több Áldozatot.   A Csend Egyre Hangosabban Mondja Már: Az Ígéret Nem Teljesült NAGYURAK! Fejünk Felett Varjú Üvölti, Hogy Kár, Mert ő Más, Mint az Ember, Nem Olyan Vak.
A CSESZNEKI  VÁRROMOK KÖZÖTT.
                A CSESZNEKI VÁRROMOK KÖZÖTT.   Egykor dicső, regényes bús falak, Viharvert zászló, ketté tört kardok… Térdre hullok ősök szelleménél, Mert hősök voltak, büszkék, magyarok.   Bús időkben itt a falak ormán, Öreg ágyúk tátongtak a mélybe. Elzúgott a szomorú éjszakán Messze, harci lovak nyerítése.
A CSESZNEKI CSÁRDÁBAN
              A CSESZNEKI CSÁRDÁBAN Öreg várrom alatt csárda, Benne hangos nóta járja. Tüzes bor foly a pohárba, Sír a cigány muzsikája. A hangulat a csárdában Mint a betyárok korában. Ha kifogy a bor belőle Szép asszony tölt az üvegbe.

4395 cikk | 17 / 440 oldal