Napló

   

A CSESZNEKI VÁR  LEGENDÁJA
            A CSESZNEKI VÁR LEGENDÁJA   Nagy Bakonyerdőnek Vad rengetegében Meredek hegycsúcson Sziklák tetejében, Ahonnan az ember Fehérvárnak ellát, Ködök takarják el Komárom vén tornyát, Bánk, Réde síkjait Hol szépen belátni, S szépen bontakoznak Ki Győr vonalai, Ormos, zord kövekből Vár épült hajdanán, Nagy, véres időkben Tatárjárás után.
A CSESZNEKI VÁR  LEGENDÁJA
              KEDVES BARÁTAIM! Fogadjátok Szeretettel Áldott Emlékű Édesapám egyik szép versét, amely a vár legendáját meséli el-:)))   A CSESZNEKI VÁR LEGENDÁJA   Nagy Bakonyerdőnek Vad rengetegében Meredek hegycsúcson Sziklák tetejében, Ahonnan az ember Fehérvárnak ellát, Ködök takarják el Komárom vén tornyát, Bánk, Réde síkjait Hol szépen belátni, S szé...
A CSESZNEKI VÁRROMNÁL.
                A CSESZNEKI VÁRROMNÁL.   Romok felett állok elmerengve Borús szívemmel, oly mélabúsan. Oly jó itt most ábrándok ölében Ringatózva, méla alkonyatban.   Valahol felsír a tárogató… Romok felett az esti szél zokog.
A csoda
Nekem az élet maga a csoda,Gyönyörűségek végtelen sora,Legyen az árva ártatlan lárva,Vagy épp egy tigris prédára várva. Nekem az élet maga a lényeg,Teremtett tények az élőlények,Legyen az az őz vagy épp egy malac,Számomra ez az, ami még igaz. Nekem az élet maga a képlet,Amely leírja a nagy egészet,Benne a halak, fák és madarak,Minden mi érző, mozduló alak.
A csupasz csipasz
Tolltalan a kis csipasz,Mondhatnám, hogy tök csupasz,Tojáshéj a fenekén,Hangja, mint a denevér. Fészkében így sírdogál:Hol késik a lakomám?Szöcske, sáska, giliszta,Apu, anyu elhozza. Mikor leszáll az este,Remegni kezd a teste,Odabújik több kopasz,Aranyos kis csúf csipasz.
A CUHA PATAKNÁL.
              A CUHA PATAKNÁL.   Csengő patak mohos sziklák mélyén, Dúdolva röpít csintalan habot. Megállok a gyöngyhullámok felett Mélabúsan, könnyeket hullatok.   Itt írtam Róla könnyes költeményt, Fenn a búsongó szikla tetején. Messze, messze, az erdős hegyekből, Csendes alkony csókot dobált felém.   Hajtotta a mély pataki zúgás S merengő álom árva lelkemet.
A délvidéki Petőfi-brigád
Az 1944-es esztendő októberében a magyar államhatalom kivonult az alig három és fél évvel korábban, 1941 húsvétján visszakapott Délvidékről. A nyomukban bevonuló „felszabadítók”, a szerb partizánosztagok mindenekelőtt módszeresen megtizedelték a magyar lakosságot.
A délvidéki termőföld elherdálása
Szerbia és az Egyesült Arab Emirátusok élelmiszeriparral foglalkozó Al Dahra társasága a szerbiai beruházásokról megkötött szerződés értelmében legkésőbb március 31-ig megköti a végleges szerződéseket a nyolc szerbiai állami mezőgazdasági kombinátba történő beruházásokról. Ami azt jelenti, hogy addig van még időnk és lehetőségünk küzdeni Délvidéki kiárusítása ellen.
A Dombay tó most is beszél
  Este gondolj rám mikor lenyugszik a nap.Mikor messzire szállnak fejünkből a gondolatok.Rád gondolok én is a néma üres szobába.Képzeletben megcsókollak a néma félhomályba.Majd elfelejtelek mert téged nem szabad szeretni.Lopás csókollak meg mikor nem látja senki    
A Dombay tó most is beszél
Este gondolj rám mikor lenyugszik a nap.Mikor messzire szállnak fejünkből a gondolatok.Rád gondolok én is a néma üres szobába.Képzeletben megcsókollak a néma félhomályba.Majd elfelejtelek mert téged nem szabad szeretni.Lopás csókollak meg mikor nem látja senki

4395 cikk | 18 / 440 oldal