Napló

   

A GYŐRI „HÚSPIAC” AZ EMLÉKEIMBEN ÉL A MAI NAPIG…
            A GYŐRI „HÚSPIAC” AZ EMLÉKEIMBEN ÉL A MAI NAPIG…       Írásaimban többször szóltam már arról, hogy 1962 – 66 között Győrben éltem. Először elvégeztem a 400 – as Iparitanuló Iskolában a vasesztergályos szakot és a bizonyítvány megszerzése után a Szerszámgépipari Művek Győri Célgépgyárában dolgoztam az 1966. november 24 – i katonai bevonulásomig.
A GYULAI TÜNDÉRERDŐ PEREMÉN… Szent – Iván Éjszakáján Vigadjunk.                                                       A GYULAI TÜNDÉRERDŐ PEREMÉN… Szent – Iván Éjszakáján Vigadjunk.
                A GYULAI TÜNDÉRERDŐ PEREMÉN… Szent – Iván Éjszakáján Vigadjunk.                                                                                                             A Gyulai Tündérerdő peremén Szóljanak a dobok és a harsonák. A Természetnek vonzóan lágy ölén Bízunk benne, hogy történnek majd csodák.
A GYŰLÖLET ORSZÁGA LETTÜNK, AHOL A HATALOM…”
                A GYŰLÖLET ORSZÁGA LETTÜNK, AHOL A HATALOM…”   „A gyűlölet országa lettünk, ahol a hatalom  Lassan már mindent megengedhet magának.”Szomorú, Mert bennem kitörni készül az égető fájdalom Sokad - magammal együtt fegyver nélküli háború Érzetét keltve, hiszen a Hatalom szavaiban Háborút visel láthatatlan ellenséggel folyton.
A GYŰLÖLETRŐL, AMELYET NEM SZERETEK
            A GYŰLÖLETRŐL, AMELYET NEM SZERETEK      67. évemben járva már nagyon sokszor találkoztam a környezetemben lévő emberek évekig, sokszor évtizedekig tartó haragjával, gyűlölködésével. Magam Békeszerető ember vagyok, hisz régtől fogva vallom a Pál Apostol által valamikor megfogalmazottak lényegét, amely a Szeretet fontosságát emeli ki.
A Hajdúbagosi néma temető - Debreceni Zoltán
Minden nap a néma sírkertben, lehajtott fejjel járok. Olvasgatom kinek mi van írva, a sírkövén a picike táblákon. Egy sírkövön már elporladt, nem látszik a betű. Nincs már rajta nyíló piros rózsa. Elgondolkozom, fiatal vagy öreg annak a lakója. A néma árnyak szembe jönnek. A sírkeresztek rám köszönnek. A temetőben a nap is alázatosan ragyog.
A HAJMÁSI TÓNÁL
              A HAJMÁSI TÓNÁL   Partján regényes, ősi büszke fák, Égbeszakadt, tépett lombkoronák. Túl a hegynél, mint álmodó leány Lehunyt a hold; csend ül birodalmán Imára gyúl, lobog lázas szemem: De szép a te világod Istenem.   Megejti szívem halk halászkunyhó S lányka; arca mosolyra lobbanó. Nézek a messzenyúló tó felett; Nézem a csendes, tiszta, szép eget.
A halál mezején
Ropognak, dörögnek pusztító fegyverek,Iskolák omlanak, templomok rengenek,Tombol és őrjöng a vérszomjas gyűlölet,Pokolnak szolgái, földbéli „istenek”.
A HALÁLOMAT AKARJA, MESTER ÚR? Életképek Ipari Tanuló időmből I.
            A HALÁLOMAT AKARJA, MESTER ÚR? Életképek Ipari Tanuló időmből I.              Ennyi év távlatából visszaemlékezni az embernek arra mikor inaséveit járta, nem mindig sikerül úgy, hogy ne akarjunk utólag belemagyarázni a megtörtént eseményekbe.
A HALÁLOMAT AKARJA, MESTER ÚR? Életképek Ipari Tanuló időmből I.
              A HALÁLOMAT AKARJA, MESTER ÚR? Életképek Ipari Tanuló időmből I.              Ennyi év távlatából visszaemlékezni az embernek arra mikor inaséveit járta, nem mindig sikerül úgy, hogy ne akarjunk utólag belemagyarázni a megtörtént eseményekbe.
A halottak és mi
Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül. (Lk 16,31) A gazdag és Lázár történetében külön hangsúlyos, hogy a pokolba került ember szeretne segíteni még élő testvérein, hogy azok ne oda kerüljenek. Ezért szeremé, ha Lázár visszajöhetne a földre, hogy tájékoztassa őket erről. Megtudja azonban, hogy ez lehetetlen.

4450 cikk | 22 / 445 oldal