Napló

   

 
Istenem köszönöm, hogy elébem küldted azt a hölgyet aki a fülembe sugta a tomboló viharban, hogy szívből szeret.Esett a hó tombolt a vihar fáztam, reszketett az ajkam, de remegve magamhoz öleltem s azt mondtam neki bármi lesz örökké szeretem.Már langyosan simogat a szellő, huncutkodva melegen simogat a nap.Eszembe jutnak a kedves szavak, de már nem látom az arcodat.
A DÉLI HARANGSZÓ ÉS AZ EBÉD KÉRDÉSE GYERMEKKOROMBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON.  Édesapámra és gyermekkorom világára egyaránt emlékezve.
                A DÉLI HARANGSZÓ ÉS AZ EBÉD KÉRDÉSE GYERMEKKOROMBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Édesapámra és gyermekkorom világára egyaránt emlékezve.      Az elmúlt évtizedek során már elég sokszor írtam rövid prózában és versben kifejezve azokról az emlékeimről, amik gyermekkoromban történtek meg velem Szülőfalumban Bakonyszentkirályon. Ma már 76.
A délvidéki Petőfi-brigád
Az 1944-es esztendő októberében a magyar államhatalom kivonult az alig három és fél évvel korábban, 1941 húsvétján visszakapott Délvidékről. A nyomukban bevonuló „felszabadítók”, a szerb partizánosztagok mindenekelőtt módszeresen megtizedelték a magyar lakosságot.
A délvidéki termőföld elherdálása
Szerbia és az Egyesült Arab Emirátusok élelmiszeriparral foglalkozó Al Dahra társasága a szerbiai beruházásokról megkötött szerződés értelmében legkésőbb március 31-ig megköti a végleges szerződéseket a nyolc szerbiai állami mezőgazdasági kombinátba történő beruházásokról. Ami azt jelenti, hogy addig van még időnk és lehetőségünk küzdeni Délvidéki kiárusítása ellen.
A Dombay tó most is beszél
  Este gondolj rám mikor lenyugszik a nap.Mikor messzire szállnak fejünkből a gondolatok.Rád gondolok én is a néma üres szobába.Képzeletben megcsókollak a néma félhomályba.Majd elfelejtelek mert téged nem szabad szeretni.Lopás csókollak meg mikor nem látja senki    
 
A DÖNTÉS JOGA… Fehérholló Őskü sorait olvasva   A Döntés Joga Legyen Mindig Tiéd Barátom, Mert Ha Nem Tudod Megtenni Akkor én Belátom Azt, Hogy a Saját Problémád Jó Megoldására Várhatsz Örökké, De lehet, Hogy Soha - napjára! Legyen Tebenned Mindig Olyan Kemény Elszánás, Mely Nem Lehet Sohasem Szánalmas Tétovázás! Ne Akarj Senki Előtt Olyannak Se Látszani, Aki a Prob...
A drága jó  édesapámra emlékezem -  Hosszúpàlyi - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán - A drága jó édesapámra emlékezem...   Apám, édesapám a sírhalmod előtt fejet hajtva állok.Sok-sok éve már annak, hogy a temetőbe a sírodhoz kijárok.A sok, sok gonddal csöndesen elmentél,tudom nem fáj már neked ez a cudar élet.De a szívemben apám megőrizlek és dicsérlek ameddig csak élek.
A DUDARI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETHEZ
                Édesapám ezt a verset a Dudari Testvér Református Gyülekezet tagjainak írta 59 évvel ezelőtt. Fogadjátok Szeretettel-:))) A DUDARI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETHEZ Nagy ünnepet ülni jöttünk ide – Istent kiált e szent gyülekezet. Kálvinista lelkek húrja zendül, Ezer ajk zeng ma hála – éneket.
A fagylalt
A fagylalt története több mint ötezer éve, Kínában kezdődött. Igaz ekkor még fényévekre volt a mai fagylalt remekektől, az alapjául hó szolgált akkoriban, amit fűszerekkel, gyümölcsök levével és tejjel ízesítettek. Az ókori kínaiak mézzel édesített gyümölcsleveket hóval, jéggel hűtöttek, és ezen hideg édességeket szolgálták fel a kiváltságosoknak.
A falevél sír a fán - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán tollából.Egy terebélyes fűzfa tövében pihenni leülök. A gondolatom nagyon messzire repül. Kedvesem rólad gondolkozom. Fúj a szél, sírva zúgnak a fán, a sárguló falevelek. Minden fonnyadt levél, most rólad beszél. A többsávos mezei úton csak bánat s könny van, meg sok-sok falevél.

5033 cikk | 22 / 504 oldal