Napló

   

A fűzfa szerelme
Szerelmes fűzfája vagyok e tájnak,Örökké híve egy rózsavirágnak.Karjaim gyöngéden fölé hajolnak,Bársonyos szirmai hozzám simulnak. Ezernyi levelem susogja: szeretem!Göröngyös ráncaim mind neki szentelem.Lelkének illata legszebb a földön,Ő vigyáz engem, én pedig őrzöm. Így éldegélünk e furcsa világban,Itt, ahol oly kevés reménysugár van.
A GAZDA ETETI  A SZÁRNYASOKAT…
                A GAZDA ETETI A SZÁRNYASOKAT…   A gazda eteti a szárnyasokat, Hiszen éjszaka ők is megéheztek. Ahogy a magvak szállnak, hangjaikat Hallatva, gyorsan odagyülekeznek.   Tyúkok, kacsák, libák itt jól megférnek, Hiszen nekik a baromfiudvarban Van a világuk, ahol éldegélnek Békességben, gazda „birodalmában”.
A GÉZAHÁZI PUSZTÁN
              A GÉZAHÁZI PUSZTÁN   Eljöttem szerelmünk szent helyére, Erre vette szívem ma az útját. Rám borul a régi csend, a béke. Régóta vágytam a drága pusztát. A telehold régen itt vigyázott, Itt kaptam meg minden boldogságot.   Mondjátok el kósza tavaszi fák, Dalold virág, dalold ki őslevél, Ti hajoltatok édesen mi ránk, Ti suttogtatok forró szíveknél.
A GONDOLAT  SZABADSÁGA…
              A GONDOLAT SZABADSÁGA…   Szabadon szárnyal A gondolatom légen Át, bejárva a Világmindenséget, de Nem korlátozhatja azt   Soha senki sem! A gondolat szabad, de A lehetőség A Földön sajnos sokszor Mégis korlátozva van.     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc. 2006. 03. 04  
A gondolatmadár
Papirra száll a gondolatmadár,szópihe tollait rendbe szedem.Ha vers lehetne,dalt dúdolna már,világnak szépet,nyugtatót nekem. De nem lehet,mert sanda holdsugárbolyong az áloméji tengeren.Hiába űzöm,vissza-visszajár,hazug varázsa gyilkos gyógyszerem. Madárka rebben,két szeme tágul,megfagy a szíve az éji igézet,félelemátoktól bénul a lélek.
A gondolatom léptei - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán író tollából         Kisvejke...Debreceni Zoltán.. Biharkeresztes    A gondolatom léptei, kopog a halk éjszakában. Nem tud nyugodni, kószál a világban. A reggeli napfényét, nem is veszi észre. Lassan lehajtott fejjel, bandukol mindig csak előre.A gondolatom léptei, kopog a halk éjszakában.
A GONOSZ EMBERNEK   VAJON VAN LELKE?
              A GONOSZ EMBERNEK  VAJON VAN LELKE?   A gonosz embernek vajon van lelke, Vagy csak üres semmiség van helyette? Még szívét is mérgezi a gonoszság, Olyat nem ismer, hogy igaz Boldogság. Gonoszság van szerte a nagyvilágban, Sokan szenvednek Szeretethiányban, De mégis gyorsan elmennek mellette, Mintha a gonoszság nem is létezne.
A GŐZÖLGŐ FALUSI GANÉDOMB ILLATA.  Ma már ezek is szép emlékek maradnak, amíg élek.
           A GŐZÖLGŐ FALUSI GANÉDOMB ILLATA. Ma már ezek is szép emlékek maradnak, amíg élek.
A GUTENBERG - GALAXIS   MA IS EGY CSODA…
            A GUTENBERG - GALAXIS  MA IS EGY CSODA…    Gutenberg - Galaxis ma is egy csoda, Nekem sokat adott a könyvkiadás, Pedig már nagyon nyomul a technika, Mégis azt mondom, ez még nem csalódás.   Hetvennegyedik évembe járva sem Hagyom cserbe a nyomtatott könyveket, Mert az irodalom és az értelem Testvérek, megszépítik életemet.
A GYÁSZ NAPJA  OKTÓBER HATODIKA…  Szomorúan Emlékezem Mindazokra,  Akik Nem Csak Aradon Haltak Meg a Hazánkért.
             A GYÁSZ NAPJA OKTÓBER HATODIKA… Szomorúan Emlékezem Mindazokra, Akik Nem Csak Aradon Haltak Meg a Hazánkért.   A Gyász Napja Október Hatodika, Aradi Tizenhármakra Gondolok. A Történelem Kegyetlen Fintora, Akkor Azokra Vártak a Vérpadok,   Kik Vérüket Hullatták Szabadságért, Drága Hunniánk Kéklő Ege Alatt.

5042 cikk | 23 / 505 oldal