Napló

   

 
 Cigány író tollából..     Cigány író Itt állok Hosszúpályiban a sirod előtt, virít rajta a sok színű virág. Szomorú szível fejet hajtok, úgy nézem a sírodat drága jó apám. A temetőben méla csend van, sírva hallgatom a néma csend szavát. Tudom apám te is hallod ott fent, a beteg fiad keserű sóhaját.
 
     Cigány író A nyári nap mosolyogva néz a kedves puszta tájra.A délibábos szíkes régi Hortobágyra. Szomorúan, könnyes szemekkel néz rám az üres pusza. Nem legel már rajta ló, sem szamár, sem bírka. A kilenclyukú híd tátott szájjal látja. Csikók és birka helyett a magasra nőtt gaz, tekint vissza rája.
 
 Cigány író tollából     Cigány író Hosszúpályiban nevelkedtem én, a gyönyörű szép tájon. A falutól messze, az erdő mellett levő a tanyán. A virágos réten, a nagy rónaságon. A falu tornya mosolygott , mindig a picike fehérre meszelt házra. Az udvarán lévő nyárfa, vidáman integetett a holdnak, a csendes éjszakában.
 
,.. 
 
... .
...
...
 
  ..   
...........
    .......        ........ 
 
A mai rohanó vilagunkban az  - én véleményem szerint - elsődleges és legfontosabb, ami mindennapjainkat kitölti az a pénz, a karrierépítés... De kérdezem én...mit ér mindez, ha nincs hitünk?....tapasztalatból tudom, hogy hányszor de hányszor tagadjuk meg nap, mint nap hitünket...pedig enélkül sokkal nehezebb az előrejutás....
 
      A Kárpát medence a mi hazánk,Őseink kultúráját visszük tovább.Piros-fehér-zöld a szívünk,Hogy mit hoz a holnap, soha nem félünk.Összetartozunk több ezer éve már, Nekünk nem számít az országhatár.Együtt dobban a szívünk,bárhol lakunk,Mert mindannyian magyarok vagyunk.Hitünkben van minden, az életünk,A jövő nemzedékét szeretetre neveljük.

5042 cikk | 3 / 505 oldal