Napló

   

A NAGYMAMÁNÁL SEMMI  SINCS MEGTILTVA…
              A NAGYMAMÁNÁL SEMMI SINCS MEGTILTVA…   A Nagymamánál semmi sincs megtiltva Mint otthon, mert Anya azonnal rám szól, Utána aztán állhatok sarokba, És még fülembe cica sem duruzsol.   Nagymaminál foghatom a kiscicát, Mezítláb is járkálhatok padlón.
A NAGYON CSOKI,  MAGAS LEÁNYKÁNAK…
                A NAGYON CSOKI, MAGAS LEÁNYKÁNAK…   A nagyon csoki, magas leánykának Kosarazáskor nem kell ellendülni  Magasan a földtől és karjainak Emelésével könnyű célba dobni.   Bőre olyan ébenfekete, semmi Nem fogható hozzá ezen a földön. Testmagassága olyan rendkívüli, Ahogy megtámaszkodik a fatörzsön.
A NAGYTEMPLOMNÁL  Pápai emlék
              A NAGYTEMPLOMNÁL Pápai emlék   A Nagytemplomnál Elfog a diákváros Régi varázsa. A sétáló utcából Látványa lenyűgöző. Az ódon Istenháza Féltőn őrzi a teret. Pápa, köszönöm Neked.     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc. 2007. 09. 21  
A nagyváradi "Gödörről"
Egy régi fotót láttam a nagyváradi Őssi negyedben volt "Gödörről".Mi volt a jellegzetessége?A Sebes-Kőrös mellett az Őssi negyedben éjjel-nappal folyt egy gödörbe a forró termál víz.Jó időben nagyon sokan mentek fürödni,mert nagyon jó hatása volt a reumára,a fájdalomra és más betegségekre.A Gödör egy találkozó hely volt váradiaknak.
A NÁZÁRETI JÉZUST   NE KERESSÉTEK…  Szomorú Húsvéti gondolataim.
              A NÁZÁRETI JÉZUST  NE KERESSÉTEK… Szomorú Húsvéti gondolataim.   A Názáreti Jézust Ne keressétek, Mert Halottaiból Ő már Feltámadott. Ezt a jó hírt messze földre elvigyétek Mondván, Az Úr néki új életet adott.
 
A NEGYEDIK GYERTYA IS LÁNGRA LOBBANT… Advent negyedik Vasárnapján   A negyedik gyertya is lángra lobbant, A szívem ma már szaporábban dobbant, Mert Krisztus nemsokára megszületik, Szerte a Világban megünnepelik Mert ismét Reményt hoz és Békességet, Emberek szívébe oly melegséget, Mely Szeretet gyertyalángját is hozza, Mindnyájunk életét bearanyozza.
A NEGYEDIK GYERTYA IS VILÁGOL…  Advent negyedik Vasárnapjára készülve
              A NEGYEDIK GYERTYA IS VILÁGOL… Advent negyedik Vasárnapjára készülve   A Negyedik Gyertya is Világol, A Karácsony Már Olyan Nagyon Közel. A Várakozás Mindig Elvarázsol, Angyalok Éneke Bennünk’ Átölel   Olyan Szépen Szóló Hálatelt Szívvel, Ahogyan  Jézus - Várás Megkívánja. Énekeljünk Velük, Oly Szenvedéllyel, Hisz Újra Megszületik Nemsokára.
A NEGYEDIK ÜTEG
              Kedves Barátaim! Édesapám Nagy Bálint Parasztköltő egy másik szép versében is emléket állított a hős Doni magyar tüzéreknek.Ő is közöttük harcolt, de később megsérülve, hazatért: A NEGYEDIK ÜTEG Messze véres vízénél a Donnak, Zord tájakon idegen év alatt, Szakadatlan vad rohamok között, Ágyútűzben harcolt egy hős csapat.
A nemzet összetartozás napja Június 4
A Magyar Országgyűlés 2010. május 31-én fogadta el június 4-nek a nemzeti összetartozás napjává nyilvánításáról és a kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslatot. Tanulságosnak tűnik itt felidézni Jászi Oszkár emigrációban írt, még 1920-ban papírra vetett gondolatait, melyek a jelen törvényben is visszaköszönnek: ,,az alapvető kérdés (...
A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA GYULÁN A CSIGAKERTI SZÉKELYKAPUNÁL 2016. 06. 03 – ÁN
A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA GYULÁN A CSIGAKERTI SZÉKELYKAPUNÁL 2016. 06. 03 – ÁN        2016. 06. 03 – án a hagyományoknak megfelelően a Csigakerti Székelykapunál kezdetét vette a mellékelt meghívóban szereplő programokkal a Nemzeti Összefogás Napja, amely a Trianoni gyászos Diktátumra emlékeztette a nagy létszámú, érdeklődő közönséget.

5061 cikk | 40 / 507 oldal