Konfirmáció - a család és gyülekezet ünnepe


A konfirmáció gyökerei az első századokig nyúlnak vissza. Akik be akartak lépni a gyülekezetbe, azokat előbb katechézisben, oktatásban részesítették. Megtanulták, ki Isten, mit tett értük Jézus Krisztus, miről szól a Biblia. Amikor a hitüket a gyülekezet előtt megvallották, a gyülekezet vezetői megerősítették, konfirmálták őket ebben a hitben, s kérték a Szentlélek megerősítő munkáját számukra.

Istennek hála ebben az esztendőben 13 ifjú tesz bizonyságot az ő Istenbe vetett hitéről a gyülekezett előtt is. Sok munka, tanulás előzte meg ezt a bizonyságtételt, de mi is elmondhatjuk Pállal együtt, hogy „munkánk nem hiábavaló az ÚRban” 1Kor15,58. Áldott legyen Isten a szülőkért, nagyszülőkért, keresztszülőkért is, akik a gyermekük megkeresztelésekor tett fogadalmukat komolyan vették, és fontosnak tartották a gyermekeik hitben való nevelését, rendszeresen küldték gyermekeiket a káté órákra, imádkozni és az istenfélő életre tanították őket.

 A konfirmálással lezárul egy szakasz mind a gyermekek mind a szülők életében, de ez nem a hitben való növekedésnek, erősödésnek a végét jelenti. Olyan hálás voltam, amikor az utóbbi időben már az ifjú testvéreim javítottak ki, ha a „lekonfirmálás” kifejezéssel utaltam erre az ünnepre, és azonnal hozzátették, hogy nem akarnak kikonfirmálni a gyülekezetből, illedelmesen és ünnepélyesen maguk mögött becsukva az ajtót. A konfirmációra való felkészülésnek a szakasza ugyan lezárul, de a hitben való növekedésnek az ideje csak most kezdődik el igazán. Hiszen eddig megismerték azt az Urat, aki őket elpecsételte magának, mellette döntöttek, és ezután jön a nehezebb része: Vele járni az élet olykor nehéz szakaszait és szép napjait egyaránt.

 De az az Isten, aki „elkezdte bennük a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig.” Filippi 1,6 Ahogy megtanultátok, olvassátok tovább az Isten igéjét, kutassátok az Ő akaratát, hogy megérthessétek, és helyesen cselekedhessetek minden helyzetben, hogy szép és áldott életet élhessetek.

 Végig kísértem a hitben való növekedéseteket ezalatt a két év alatt, és azt tapasztaltam, hogy az „Isten igéje valóban élő és ható és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait” Zsid4,12. Nem szabad megállni a növekedésben, mert ami nem növekszik ebben az életben (legyen szó emberről, növényről, állatról), az előbb vagy utóbb elpusztul. Ne engedjétek, hogy az a hit, ami megfogant bennetek, elpusztuljon!

 Ezért legyetek hűek mind halálig, és az Isten nektek adja az élet koronáját! Jelenések 2,10.

 A legelső káté órán beszéltem egy utazásról, ahol számtalan mellékút található. Ahhoz, hogy célba érjünk, szükségünk van egy jó és megbízható térképre. Ez a térkép a Biblia, az Isten megbízható szava, ami alapján nem tévedünk el ennek az életnek megannyi útvesztői között sem. Ezalatt a két év alatt ezt a „térképet” használtuk. Káté órákat többet nem tartunk együtt, de ahogy már elkezdtük, folytatjuk az utazást, az együttléteinket a kis-ifiken. Hiszem, hogy sok szépet és jót tanulunk még együtt arról az Istenről, akit megismertetek ezalatt a két év alatt.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2008. május 2. Szerkesztette: Demeter Sándor
Nézettség: 1,227


   







Tetszik  

Megjegyzések

Varga Zoltan
csütörtök, 2016. november 3. 16:32
NE HARAGUDJANAK FELRAKTAM ,,ÉS PROBALOK SEGITSÉGET KÉRNI!!tüzelö VÁSÁSRLÁSRA kérek segitséget!!Engedjétek meg, hogy bemutatkoztam, Varga Zoltánnak hívnak, 2 gyermekemmel és beteg feleségemmel Vadnán élünk, egy komfortos kis családi házban. Becsületes keresztény emberekként nehéz helyzetünkből csak a Jóisten segíthet nekünk, ezért is gondoltam Önökre! Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 23 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemet, Csillát gondozom (vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 vagy zola67@gmail.hu/butorlap fakéreg is jo 70 518 9043//vagy vargané szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 2576 6862




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: