Mindent tudni akarok képesség


Mindent tudni akarok képesség

Minden gyerek rendelkezik TEHETSÉG tulajdonsággal.

Szülőkön és tanáraikon múlik, hogy meglátják e a gyerekben.

Ha gyerekkel aktívan foglakoznak már BABA kora óta, akkor az érdeklődésének megfeleően lehet őt írányítani és játékosn tanítani. 

Mindent tudni akarok képességet a gyerekek már  hatéves korukra  elveszítenek. Akkora ugyanis már az agy 60-80 százaléka felépül, vagyis az ember, nagyrészt abból a tudásból él egész életében, amit ez alatt az idő alatt megszerez.

6 éves korig bármit azonnal képes befogadni a gyermek agya.

 

Magdi így alkalmazza a Doman módszert:

A táblákon információk vannak. Először például csak a királyt mutatod, aztán, hogy mikor uralkodott, végül, hogy milyen intézkedései voltak. Bármilyen információ átadható vele, s a gyerek gyakorlatilag játékként éli meg a napi háromszor tíz-tizenöt perces foglalkozásokat.

   Mennyi idős kortól használható? Az egészséges babáknál, már hathetes kortól, és úgy négy öt éves korig érdekes. A hathetes babák ugyan még csak egy-két percig koncentrálnak, de néhány hónap alatt mégis látható eredményt produkálnak. Egyrészt megnő a koncentrációs képességük, másrészt gyorsabban fejlődnek. Előbb kezdik el megmutatni a testrészeiket. Ilyen korban még a mennyiség látás is működik, vagyis könnyedén megtanítható a matematika, a számok ismerete is. A kicsik ugyanis látva egy nagy kupac kört, azonnal felismerik, mennyi van előttük. Amikor aztán műveleteket végeznek , gyakorlatilag fejben vesznek el, vagy adnak a látott mennyiséghez. Ezt a képességüket később is megőrzik, így sokkal könnyebben számolnak a többieknél. 

- A saját gyermekeim, Annamari és Attila mire iskolába kerültek, három nyelven olvastak és ismerték a kottát. Matekból pedig kiemelkedően teljesítettek és teljesítenek a mai napig, annak köszönhetően, hogy megmaradt a mennyiség látásuk. De van olyan Down kóros kislány, aki a foglalkozások hatására rendes óvodába mehetett, sőt ő tanította az ovis társait olvasni.

Super Mokka Videó

http://supertv2.hu/musoraink/super_mokka/3903_hat_honapos_korra_kesz_a_gyerek_az_olvasasra.html

A Doman-módszert Amerikában fejlesztették ki, kezdetben azért, hogy beteg gyerekek tanulását segítsék, mára azonban kisbabáknál is alkalmazzák, olvasni tanítják vele őket. A módszer magyarországi képviselője, Vankó Magdolna úgy gondolja, a gyermekek hat hónapos korra készek a tanulásra. Otthon, nyugodt környezetben, a szülők segítségével könnyen elsajátítják az olvasás technikáját, vagy akár idegen nyelveket is. Ezek a foglalkozások meghatározóak lesznek a kicsik egész életére nézve, könnyebben tanulnak majd például az iskolában is…


Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. június 5. Szerkesztette: Antal Mária
Nézettség: 1,115


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: