NÉMA FŐHAJTÁSSAL EMLÉKEZZÜNK 2001. SZEPTEMBER 11 - RE


NÉMA FŐHAJTÁSSAL EMLÉKEZZÜNK  2001. SZEPTEMBER 11 - RE

NÉMA FŐHAJTÁSSAL EMLÉKEZZÜNK

 

2001. SZEPTEMBER 11 - RE

 

KEDVES BARÁTAIM!

Tizenkét esztendővel ezelőtt borzasztó dolog történt, amikor esztelen gyűlölettől vezérelve az Egyesült Államokban, New Yorkban két eltérített repülőgép beleütközött a World Trade Center ikertornyaiba, valamint egy harmadik a Pentagonba. Az al-Kaida terrorszervezet egy negyedik gépet is eltérített, de az utasok ellenállása miatt az nem érte el washingtoni célpontját, és lezuhant egy pennsylvaniai mezőn. A terrorakció miatt körülbelül háromezer ember vesztette életét. Ezek a nyers és őszinte tények, amelyeket már soha nem lehet meg nem történtté tenni.

A SZOMORÚ NAP ESEMÉNYEI IDŐRENDI SORRENDBEN: 

2001. szeptember 11-én reggel 19 terrorista elrabol négy utasszállító repülőgépet az Egyesült Államokban. Mint kiderült, az öngyilkos támadók az üzemanyaggal és utasokkal teli gépeket élő bombaként kívánták felhasználni.

8 óra 46 perc (közép-európai idő szerint 14 óra 46 perc) - Egy eltérített utasszállító repülőgép csapódik New Yorkban a Világkereskedelmi Központ (WTC) iker felhőkarcoló-tornyainak egyikébe.

9 óra 4 perc - Egy második repülőgép a WTC másik toronyépületébe csapódik be, ezt és a 110 emeletes épületet megrázó hatalmas robbanást a CNN hírtelevízió élő adásban közvetíti.

9 óra 40 perc - A floridai Sarasotában tartózkodó George W. Bush amerikai elnök kijelenti: "nyilvánvalóan terrortámadás történt". Bush azonnali, mindenre kiterjedő nyomozást rendel el a terroristák felkutatására és visszaindul Washingtonba.

9 óra 40 perc - Az amerikai Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) az ország történetében először elrendeli az összes légi járat törlését, fél órával később az Egyesült Államokba tartó transzkontinentális járatokat Kanadába irányítják át.

9 óra 50 perc - Washingtonban kiürítik a Fehér Ház épületét.

9 óra 53 perc - Egy harmadik utasszállító gép a washingtoni Pentagon-épületbe csapódik az egyik épületszárny első emeleti szintjén. A védelmi minisztérium épülete kigyullad.

10 óra 05 perc - Összeomlik a WTC iker-felhőkarcoló déli, majd 10 óra 28 perckor másik tornya is. A környék utcáit több tonna törmelék, Manhattan déli részét hatalmas porfelhő borítja be, s megsemmisül a tornyokat kiszolgáló öt épület is.

10 óra 10 perc - Pennsylvania államban lezuhan egy újabb eltérített Boeing 767-es repülőgép, fedélzetén 44 utassal. A United Airlines 93-as, New Yorkból San Franciscóba tartó járatán az utasok felvették a harcot a terroristákkal. A hírt 11 óra 26 perckor jelentik be.

10 óra 13 perc - Megkezdődik a New York-i ENSZ-székház, majd a washingtoni kormányintézmények kiürítése.

11 óra 17 perc - Rudolph Giuliani New York-i polgármester felszólítja a város lakosait, hogy hagyják el Manhattan déli részét.

12 óra 4 perc - Bezárják a Los Angeles-i, tíz perccel később a San Franciscó-i repülőteret is.

Soha, Senkinek nincs joga ahhoz, hogy vallási, vagy egyéb fanatizmusból ártatlan emberek életére törjön. Sem keresztények, sem más vallást követők nem vehetik a bátorságot ahhoz, hogy ilyen szélsőségekhez folyamodjanak, mert a Szeretetnek nem szabadna annyira semmivé válnia, hogy hasonló bekövetkezhessék a jövőben. Az áldozatok súlyosak voltak, a sebek máig nem tudnak begyógyulni azok számára, akik Szeretteiket veszítették el a merényletekben.

Mi, akik most szerte a világban megemlékezünk a borzalmakról, csak egyet tehetünk: Közösen összefogva próbáljuk megakadályozni azt, hogy a Gyűlölet Soha ne tudjon győzedelmeskedni a Szeretet felett! Álljunk fel most egy percre és némán, lehajtott fejekkel emlékezzünk meg azokról, akik életüket adták azokban a percekben. Beleértve az önzetlen segítőket, tűzoltókat, rendőröket, egészségügyiseket egyaránt. Áldozatkészségüket Soha Nem Fogjuk Elfelejteni.

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

Gyula. 2013. 09. 11. Szerda délelőtt 9:36


Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. szeptember 11. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 1,359


   








Megjegyzések

Nagy Bálint
szerda, 2013. szeptember 11. 14:49
Kedves Márta!
Azt hiszem, az igazságot talán sohasem fogjuk megtudni. Magam is olvastam többféle verziót az érdekekről, hogy ki húzhatott hasznot ebből a tragédiából...
Nagy Bálint
szerda, 2013. szeptember 11. 21:33
Kedves Márta!
Ilyenkor szokták mondani a már szinte szállóigévé vált mondást az X aktákból: Az igazság odaát van. Természetesen nem szeretném elbagatellizálni a dolgot, de nagyon komoly dolgok ezek...
Juhász Levente
szerda, 2013. szeptember 11. 21:52
Szeptember 11: Al Quaida - New York
- Irak - - Al Quaida - Szíria - ???
Csak az összefüggésekre figyeljünk, csak az összefüggésekre.
Nagy Bálint
csütörtök, 2013. szeptember 12. 07:18
Kedves Nagytiszteletű Úr!
Hát igen, elgondolkodtató dolgok ezek. A Nagypolitikában az áldozatok legtöbbször sajnos nem számítanak. A mögöttes érdekek a fontosak, csak azokra nem mindig van nekünk rálátásunk még a technika korában sem...
Nagy Bálint
vasárnap, 2013. szeptember 15. 22:36
Kedves Márta!
Mivel nem voltunk, vagyunk ott a helyszínen, nagyon nehéz érdemben így igaznak gondolt véleményt nyilvánítani. Sajnos rá vagyunk "kényszerülve" a nyilvános hírközlési adatokra, mert úgynevezett "titkos" adatokhoz a "mi szintünkön" nehéz, illetve szinte lehetetlen hozzáférni. Éppen ezért a dolgok mögé való nézés sem lehet olyan információ hordozója, ami az igazságot kiderítené ennyi idő elteltével. Ne hidd azt, hogy mindenáron el akarok fogadnia hivatalos verziót, de biztonsággal elérhető "hiteles" információ még mindig várat magára sajnos. Éppen ezért azt hiszem, még sokáig meg fog maradni a szeptember 11 esemény hangoztatása...
Juhász Levente
kedd, 2013. október 22. 14:10
A leghitelesebb információ - az esemény napján, 2001. SZEPTEMBER 11-én, a Magyar Televízió élő adásában látható, hallható elemzés volt. A magyar szakemberek spontán reakciói, szakvéleményei minden kétséget kizáróan az igazságot hordozták. Aki abból nem értett, az a jövőbeli elemzésekből sem fog igazán érteni semmit sem. Itt meg is kell, hogy álljunk. A magyar elme a jelenben mindig magán hordozza a megelőző hatalmi struktúrában szerzett értékeit. Ez így volt a 45 utáni művész világ, és így van a 90 utáni szakember gárda esetében is.
Kovács Lóránt
péntek, 2014. október 17. 06:49
Mindenesetre nagyon érdekes, hogy repülőgép ütközik két toronyba, mégis három tömbház esik össze. Nos, ki tudja mi volt a harmadikban?




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: