KARÁCSONY MISZTÉRIUMA


KARÁCSONY MISZTÉRIUMA

 

 

 

 

 

 

Kedves Barátaim!

Kilenc éve írtam ezt a kis jegyzetet, de ma sem fogalmaznám másképpen-:)))

 

KARÁCSONY MISZTÉRIUMA

 

 

     Vajon milyen titok lengi körül manapság a Szent Karácsony megünneplését? Ki az, aki ilyenkor nem arra gondol a keresztény világban, hogy ehhez kapcsolják Jézus Krisztus születését. A Karácsonyvárás, a fenyőfa feldíszítése, a Messiás eljövetelére várás csupán csak egy szokásjog, vagy pedig mást jelent a ma emberének 2005 – benn?

    A gyermeki szívek a feldíszített karácsonyfa, az ajándékok várása mellett tudják – e vajon, hogy ennek a napnak van, vagy lehet más jelentése is?

 Nemcsak a „Kisjézus”, a várva – várt ajándékhozó képét kell eléjük tárni, hanem azét a testet öltött emberét is, amely a hívő emberek szemében az igaz, örök Megváltó. Az a Megváltó, Isten fia, aki kereszthalált halt később az emberiség bűneiért, majd Mennybe ment a Szentírás szerint az Ő Atyjához. Itt hagyta azonban számunkra azt az útravalót, amelyet először az Ő tanítványai, majd később a kereszténnyé vált emberek terjesztettek szerte a világban. A Szeretet és Béke, a Megbocsátás, egymás megértése, a bűn nélküli élet örökségét próbálta Jézus Krisztus örökül hagyni mindnyájunkra.

     Hogy ez a szép és nemes örökség, ez a ránk hagyott igaz jussunk – e nekünk halandó földi embereknek, erről nem árt néha elgondolkodnunk. Misztérium, titok lengi körül a Megváltó személyét még ma is, ez talán természetes, hisz nem vagyunk egyformák. Amiben egyformák vagyunk, ami összeköt mindnyájunkat, a földi emberlét kapcsolata. Az a kapcsolat, amely nem háborúra, hanem Örök Békére teremtetett az Isten keze által. Legyünk akár hívők, akár ateisták, Karácsonykor legalább Próbáljunk Megbékélni Egymással.

     Karácsony ne csak az ajándékra várás szokásává váljon, hanem egy szorosabb egymásra találás misztériuma legyen. Próbáljunk megbékélni magunkkal, szeretteinkkel, de próbáljunk békejobbot nyújtani az általunk ellenségnek, ellenfélnek nyilvánított társainkkal is. 2005. Decembere, a Karácsonyvárás hangulata egyben váljék a békevárás hónapjává is. Nyissuk ki a szívünket, tárjuk ki a kezünket mindazok felé, akiket talán eddig nagy ívben elkerültünk. A békétlenkedő testvérek, a gyermekek és szülők, mindannyian nézzenek mélyen magukba. Nem lenne vajon itt az Örök Megbékélés ideje és lehetősége?

     Tárjuk szét karjainkat és közeledjünk nyílt szívvel egymáshoz. A Messiás várása legyen most egy olyan misztérium, amely már nem titok többé senki számára sem.

 

KARÁCSONY – MEGBÉKÉLÉS – EGYMÁSRA TALÁLÁS – SZERETET

 

EZ LEGYEN AZ IDEI KARÁCSONYVÁRÁS FELOLDOTT TITKA MINDENKI SZÁMÁRA!

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Zirc. 2005. 11. 21



Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2014. december 25. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 1,015


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: