GYULÁT IS ELÉRTE A ZIVATAR 2015. 06. 15 – ÉN


GYULÁT IS ELÉRTE A ZIVATAR  2015. 06. 15 – ÉN

GYULÁT IS ELÉRTE A ZIVATAR

2015. 06. 15 – ÉN

 

 

   Az utóbbi hetekben bizony szűkölködtek Gyulán a kertek csapadékban, ezért nekünk is sűrűn kellett öntözni ahhoz, hogy a haszonnövényeink valahogyan elviseljék ezt a nagy hőséget. Tegnap ismét kimentem Máriafalvára a kertbe én is, hogy egy kicsit lehűtsem a terményeinket a tikkasztó melegben. A meteorológia ugyan mondogatta már az esőt, hiszen az Ország különféle régióiban volt bőséggel, néha még a nem óhajtott jégesővel is, a nem éppen áldásnak mondott csapadék, hatalmas károkat okozva.

   Szépen, komótosan locsoltam, mert időm volt bőven és eléggé ki is volt a föld száradva. Este negyed hét fele végeztem és még nekiálltam erdei epret szedni, amit a Bakonyomból, Szülőfalum Bakonyszentkirály erdejéből honosítottunk meg a kertünkben, amikor igencsak nekilódult az idő. Lehetett érezni az eső előjeleit, ezért gondoltam, gyorsan megmosakodom a kerti csapnál. Ilyenkor Nyáron szerettem itt mosakodni, hiszen jó az idő, semmi probléma a hideg vízzel. Most azonban erre már nem került sor, mert az Ég csatornái megnyíltak és csak annyi időm volt, hogy a bejárati ajtó előtti fedett, nyitott teraszra beszaladjak. Ennek a teteje annyira kopogott, azt hittem a jég is elkezd esni, de hála Istennek, ez elmaradt. Gyorsan beszaladtam a fényképezőgépemért és hamar készítettem egy fotót, de azon nem nagyon látszott az igazi zivatar, ezért inkább videóra állítottam át. Az eredmény megnézhető az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2QYZWnOitNY

 

   Egyébként nem tartott sokáig a felhőszakadás, de mivel bizonytalan volt az időbeli lefolyása és esetleges folytatása, most biztonság kedvéért a fürdőszobában mosakodtam meg és mivel felöltözés után még csepergett kicsit, gyorsan hazakerekeztem. Szerencsém volt, mert megúsztam az elázást, hiszen nem voltam valami vastagon felöltözve. Egy ing és rövidnadrág volt csak rajtam. Jó időben nem szoktam túlöltözködni Nyáron még most sem.

   Végezetül valamit még elmondanék:

Lehet, hogy mások dühöngtek volna, hogy öntözés után az eső is megérkezik, de én nem ezt tettem, mert mindkettő jól jött már a kitikkadt talajnak. Most duplán is meg lettek öntözve.

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2015. 06. 16

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2015. június 16. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 718


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: