ZÖLD TEMPLOM ZIRCEN AZ ÚT SZÉLÉN A BORZAVÁRI ÚTON


ZÖLD TEMPLOM ZIRCEN AZ ÚT SZÉLÉN  A BORZAVÁRI ÚTON

 

ZÖLD TEMPLOM ZIRCEN AZ ÚT SZÉLÉN

A BORZAVÁRI ÚTON

 

 

   Hajdanában, még aktív koromban sokat jártam Zircen a Felső - temető utáni Borzavári utcában, amikor Hivatalsegédként leveleket kézbesítettem az Önkormányzat részéről. Nagyra becsült Pék László Barátom Önkormányzati Képviselő volt akkoriban és hozzá is viszonylag sűrűn bekopogtam a küldeményekkel. Laci egyébként egy időben éveken keresztül a Város Főkertésze is volt, aki csapatával gondozta a zöld területeket és virágokat. Szakképzett kertészként a háza előtti sövényt is nagyon szépen gondozta, ami egy templomformára kialakított látványossággá vált az évek során. Akkoriban többször is lefényképeztem, mert nagyon tetszett, de jelenleg még valamelyik CD – re kiírt lemezen vannak Zircen. A gépemen azonban ma egy kép összeállítást keresgélve a Zirci anyagaim között megtaláltam egy később fényképezett rövid sorozatot és egy kis videót. A dokumentumokból kiderült, hogy 2011. 07. 15 – én készítettem, mikor Dávid unokámmal a Temetőben az Édesanyja, Mónika Kislányom síremlékénél jártunk.

   Kifelé menet jutott eszembe a Sövénytemplom, amit meg akartam mutatni neki is, hogy lássa Laci munkáját. Akkor éppen náluk senki nem volt otthon, de, mivel kívül a közterületen a járda mellett van az „alkotás” meg tudtuk nézni. Az is igaz, hogy most éppen nem frissen nyírt állapotában volt, de látszott rajta, hogy rendszeresen van gondozva és éppen „renoválás” előtt áll. Pár fotót és egy rövidke videót készítettem, hogy abban az állapotában is maradjon emlékem róla, hiszen minden fontos számomra, ami egykor Zircen tetszett és meg szeretném őrizni az emlékezetemben ilyen formában is.

   Most, hogy az emlékeimet rendezgettem, az is eszembe jutott, hogy egy rövid verset is írtam még 2007 – ben, amely erről a kis „Templomról” szól. Az írásom egy Távol – keleti Tanka versformában készült:

 

ZÖLD TEMPLOM

AZ ÚT SZÉLÉN

 

Zöld templom áll az

Út szélén magányosan.

Vándor ki elmész

Majd mellette egykoron,

Hajtsd le fejed imára!

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Zirc. 2007. 04. 07

 

Lacikám remélem, hogy még ma is nagy gonddal alakítgatod ezt a szép „Sövénytemplomodat.”

 

A videó az alábbi linkre kattintva megnézhető:

 

https://www.youtube.com/watch?v=dzSgYTrNDf0

 

Kedves Barátaim, Főleg Zirciek!

 

    Amikor dolgotok akad azon a környéken, ha még nem láttátok Pék Laci remekművét, akkor feltétlen nézzétek meg! Addig is Fogadjátok Szeretettel ezt a kis visszaemlékezésemet-:)))

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2015. 06. 21

 

 

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2015. június 21. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 898


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: