Napló - blog

   

Seattle indián nagyfőnök levele - 1852-ből
Az Egyesült Államok kormánya 1852-ben megüzente az indiánoknak, hogy az északnyugati területeken meg akarja venni a földjüket. Seattle indián nagyfőnök válaszul az alábbi levelet küldte: "A washingtoni főnök azt üzente, megvenné a földünket. De hogyan lehet megvenni vagy eladni az Eget? A Földet? Furcsálljuk az elgondolást.
Szászok
Míg 1910-ben még 250 000 volt az erdélyi szászok száma, 2004-re már csak 15 000-en maradtak, és számuk jelenleg is csökken. A többségük 1945 után Németországba vándorolt. A maradottak átlagéletkora 69 év körül van.   Történelem: A szász telepesek első hulláma 1150 körül érkezett Erdélybe, amikor II. Géza magyar király a 12.
Szép Cerceruska - régi magyar népmese
Szép CerceruskaHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény özvegyember, s annak két szép leánykája. De aztán olyan szép volt mind a kettő, hogy királykisasszonyoknak is beillettek volna.
 
"Egy nap Buddhát halálosan megfenyegette Angulimal, a bandita.- Akkor légy olyan kedves, és teljesítsed utolsó kívánságomat - kérte Buddha. - Vágd le azt az ágat.A bandita kardjának egyetlen suhintásával levágta, majd azt kérdezte:- És most?- Tedd vissza! - kérte Buddha. A bandita felnevetett:- Ha azt hiszed, hogy ezt bárki is meg tudná tenni, hát bolond vagy.- Ellenkezőleg.
Te döntésed: Természetes kávét iszol vagy mesterségeset?
Mindenki maga dönti el, hogy melyik kávét  kéri!Talán az alábbi újságcikk segít egy kicsit a döntésben! Milyen az egészséges kávé? 2007. november 21. 13:05 HVG újság A kávé a világon az egyik legszélesebb körben fogyasztott, ám tudósok és egészségügyi szakértők körében az egyik legvitatottabb ital.
Töklámpás készítése
"Itt van az ősz itt van újra..." szépségét felfedeztük Bencével. Vettünk egy kissebb tököt és elkészítettük első töklámpásunkat. Próbáltam a figurát mosolygósra venni, nehogy megijedjen Bence tőle éjszaka, mert nem tudtam rábeszélni, hogy kint legyen az ablakban, minden áron az ő szobájában kell lennie.   Nagy élmény volt a töklámpa készítése.
ÚJ INFORMÁCIÓ A BOSNYÁK PIRAMISOKRÓL!!!
ÚJ INFORMÁCIÓ A BOSNYÁK PIRAMISOKRÓL!!!2012 - A feltárások éve / Year of Revelations Bosnyák piramisok - Az alagutakA boszniai Piramisok Völgye alatt van egy kiterjedt földalatti alagút és kamrahálózat, amely összesen több mint tíz mérföld hosszú, és összeköti az összes piramist más helyekkel együtt.
Wass Albert - Nagyapám tanítása
NAGYAPÁM TANÍTÁSA  (RÉSZLET AZ ÍRÓ „VOLTAM” CÍMŰ KÉSZÜLŐ ÖNÉLETRAJZÁBÓL)    — A szó az ember legnagyobb kincse — mondta volt nagyapám, ahogy ott ültünk egy este a borízű almafa alatti kispadon. — Aki oktalanságra pazarolja, Istent gyalázza ezzel. Mert Isten azért adta a szót, hogy gondolatainkat közölni tudjuk egymással, megértsük egymást, és a Világ békességét szolgáljuk.
 
Mindannyian elindulunk egy úton, ki ilyenen, ki olyanon, kié rögösebb, kié keskenyebb, kié hosszabb, kié rövidebb. Elindulunk, mint amikor elindulunk bevásárolni, vagy találkozni azokkal, akiket szeretünk. Elindulunk, mert van egy cél, amit követünk.
Vérehulló fecskefű
Április hónap legfontosabb gyűjtendő gyógynövénye a Vérehulló fecskefű. Latin elnevezése abból származik, hogy a növény addig virágzik, míg a fecskék útra nem kelnek. Aranysárga virágát a középkorban az alkimisták a „bölcsek köve” előállítására használták fel, és aranygyökérnek az ég ajándékának nevezték. Igen értékes gyógynövény! Föld feletti része, a herba a drog.

33 cikk | 3 / 4 oldal