Majki találkozó 2012. szept.7-9-ig


Magyar vagyok találkozó szervezett kirándulás keretében Majkon 2012. szeptember 7-9-ig.

 

Én pénteken délelőtt érkeztem Tatabányára és jó szervezésnek köszönhetően engem Anna elvitt autóval Majkra.

Edit és a lányai már előző nap megérkeztek, hogy legyen idő a próbákra, gyakorlásra, ami a műsorban be volt ütemezve. 

 

A szálláshely a majki Remete-lakban volt, ahol tavaly is.

A szervezés alkalmával több személy volt jelezve a találkozóra, de egyéb okok miatt, többen nem tudtak eljönni.

Az első nap, pénteken még délután sem lehetett tudni pontosan, hogy ki fog még érkezni, így mind a szálláshelyre és a vacsorára is több emberre volt a létszám számolva és lejelentve.

Ezek miatt sok idegesség volt, mert ha valaki nem jön, bármi ok miatt, azt időben jelezni kellett volna.

De minden körülményt figyelembe véve szépen összejött a létszám, volt lehetőségünk személyes megismerkedésre a még nem találkozott tagokkal, így Istvánnal, Ferivel, Katinkával, Aranykával, Gyulával és kedves feleségével.

Délután egy nagyon előkészített program várt bennünket Oroszlány új katolikus templomában.

 

A 17 órai mise után jött az Edit által megszervezett kedves fellépések sorozata.

Itt volt Béres József, aki bemutatta a jelenlevőknek az új könyvét: Szép magyar ének címűt. 

Ő a béres csepp feltalálójának a fia, aki maga is vegyész volt, de elmondta, hogy a családban mindenki énekelt, saját maguk szórakoztatására, nagyon szerették a zenét. A könyve tiszta forrásokból eredő magyar dalokat, énekeket tartalmaz a gyermek énekektől, magyar daloktól, egyházi énekekig.

A könyvben található dalok mind cd-re is át vannak véve és ezt mind tartalmazzák.

Béres Józseffel érkezett egy fiatalember is, aki a Zeneakadémia első éves hallgatója és több szép magyar dalt előadott koboz kísérettel.

 

Nagyon nagy ötlet volt, hogy a jelenlévő hallgatóságot is bevonták az éneklésbe, és előre lemásolt kottákat adtak közre. De jó volt látni és hallani ennyi ember - legalább 100-110 ember - együtt éneklését.   

A Béres József után jött az Edit által irányított kórus, akik között az oroszlányi kórusból is voltak tagok, és a mi lányaink. A műsorhoz a zenei kísértett az oroszlányi Kamera Zenekar biztosította.

Az előadás  során Esterházy Pál Antal: Harmónia Caeslestis művéből 6 tételt adtak elő a fellépők.

 Anna, Edina és az oroszlányi Klára szólót énekeltek, gyönyörű hangokkal, előadásmóddal.

Mikor elkezdődött a műsor és felcsendült az első dal, olyan jó érzés volt hallani, szinte szívet – lelket melengető érzéssel párosult a hallottak.  Nagyon jól érvényesült az előadás, a templom igen jó akusztikájának köszönhetően is.

Mindenki nagy figyelemmel kísérte az előadást és a végén nagy tapssal jutalmazta a fellépést. Nagyon jól sikerült és szép volt.

A szervezés záró része volt, hogy a hallgatóság Edina dalolását követve, megnéztük a kerámia kiállítást, ami egy külön helyiségben volt szépen berendezve. A keramikus R. Welser Gabriella nagyon szép egyedi használati és dísztárgyakat készít, és ennek egy része volt itt elhelyezve, vásárlással egybekötve. Ugyanakkor társa pedig képekben és szakmai tanácsokkal kínálta a Rácalmási Alkotóműhely termékeit, cserépkályhákat, kandallókat, kemencéket.

Köszönjük a helyi plébános kedvező és segítőkész hozzáállását és együtt működését a sikeres műsorhoz és kiállításhoz.

Nagyon kellemes volt ez a délután és elment a híre a lakosok között a kórus fellépésének, a szép műsornak, másnap is sokan érdeklődtek a kiállítás és a fellépések iránt.

A műsor után a helyi Nevelőotthon ebédlőjében mentünk vacsorázni, ahol már vártak bennünket, igaz később érkeztünk a vártnál, mivel elhúzódott az előadás.    

A vacsora csirkepaprikás volt házi nokedlivel, uborkasaláta, amit ahogy megérkeztünk felmelegítettek, mi meg nagyon jó ízűen elfogyasztottuk.

A vacsora után Edit kórusi lányai még kedveskedtek nekünk nagyon sok szép énekkel, Adrien gitározással, gyönyörű előadásmóddal.

Majd ezek után mindenki ment a szálláshelyére és nyugovóra tértünk.

 

Másnap, szombaton a kis csapat Tatára ment, itt a várat, és a szép környezetet, az Öreg-tó környékét megtekintettük.

Utána elmentünk az oroszlányi művelődési házba, ahol István bányatörténeti kiállítását néztük meg.   

Estefelé készülődtünk a közös vacsorára, a szalonnasütésre. A készülődésben sokat segített Gyula és kedves felesége, köszönjük a munkájukat.

Edit kedves barátja István a kölcsönbe kért kertet rendbe tett számunkra, hogy mi itt zökkenőmentesen tudjunk szalonnát sütni. Még védett teraszos rész is ki lett alakítva, hogyha esetleg esne az eső, ne ázzunk meg.

Köszönjük István fáradozását és azt, hogy számunkra megfelelő környezetet biztosított a szalonnasütéshez.

A tűz melege olyan otthonossá tette a közösség együtt létét, sokat beszélgettünk.  Megérkezett Gábor is, a kedves csapatával, örültünk, hogy őt is megismerhettük. 

Mindenki nagyon jóízűen fogyasztotta el, amit sütött magának.

Másnap már a hazafelé készülődés volt, mindenki a reggeli órákban elhagyta a szálláshelyét.

A remetelak melletti kápolna, kolostor felújítása most történt, jövőre valószínű szép pompájában lehet majd látni a felújítás után.

Az énekes lányoknak és Editnek sok sikert kívánunk, mert Oroszlány lakossága, vezetői felfigyeltek rájuk és bízzunk benne, hogy ez a mostani fellépésük sikert fog hozni számukra, amit kívánunk is tiszta szívvel.

Itt köszönjük meg Edit nagy szervező munkáját azt, hogy ez a találkozó is jól sikerült és Lórinak az anyagi támogatását a vacsora megrendelt létszámánál a hiányzó személyek adagi összegének kifizetését.

 


De jó lenne, ha legközelebb sokan találkoznánk az újabb találkozó szervezésekor.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 10. Szerkesztette: Juhászné Marika
Nézettség: 1,217 Kategória: blog
Előző cikk: Kankalin Következő cikk: MOGY találkozó Bösztörpusztán 2012.aug.17-20


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: