Fiam a londoni Paralimpián 2012


Fiam a londoni Paralimpián 2012

 

Kedves Barátaim a paralimpiai élményemet, íme most közreadom: 


Elérkezett a nap, hogy a fiam is elutazott a csapatával Londonba a paralimpiára. Az ő sportága később következett -egyéniben a párbajtőr-, mint a többieknek. Milyen sokat jelent a technika, mert még a sport küzdelem előtt volt alkalmunk skypon beszélgetni, így sok mindent általa tudtam meg. 

Elmondása alapján nagyon jól felkészült az olimpiára London a sok sportoló befogadására és végig pompás szervezésről tanuskodtak. Ott ahol ők el voltak szállásolva az olimpiai faluban minden szállást adó épület már magán embereknek el volt adva, lakásnak, tehát a zárás után kifestve, kitakarítva adják át a tulajdonosoknak a lakásokat. 

Minden szálláshely 3 szintes, és a legmodernebb felszereltséggel. A fekhelyükön lévő angol zászló színezetű takarót minden sportoló ajándékként megkapta és hazahozhatták. Minden igényüket nagyon sok fiatal szervező a segítségadásukkal, kedvességükkel kielégítette. Kiderült, hogy sok magyar fiatal ment ki az olimpia alkalmával a nyelvi tudásuk bővítése érdekében. 

Az étkezésük is első osztályú volt, svéd asztalos rendszerrel és nagyon kulturáltan. 

Volt lehetőség arra, hogy minden reggel egyéni edzéseket folytassanak, akár úszásban, akár evezésben, akár edzőtermi mozgásban, ez a sportágtól függetlenül lehetett alkalmazni.  

A skypos beszélgetésünk során nagyon megnyugtatott, hogy a verseny előtt nagyon jó pszichés állapotban van, nagyon bizakodó volt a fiam. Elérkezett a nap a szerdai amikor ő is versenyezett párbajtőrben. Végtelenül elkeserítő volt, hogy a média nagyon kevés lehetőséget adott, hogy láthassa is az ember a mérkőzéseket, csak arra összpontosított, ahol már eredmény is volt. Pedig ezek a sportolók is megérdemelték volna a közvetlen közvetítést. Én mindig a netet böngésztem, hogy mindent tudjak és figyeljem az eredményeket. 

Tamás ellenfele egy olasz, egy amerikai, egy orosz és egy ukrán versenyző volt. Nagyon boldogan újságoltam a páromnak az első kettő versennyel szembeni győzelmét, mert telefonon mindig hívtam mikor már meg volt a mérkőzés. Nagyon bizakodtam, hogy felkerül a táblára, de mivel a két utolsó versenyzőt nem verte meg egy-egy asszó hiányzott hozzá, így tovább nem jutott. Pedig akkor azt hittem, hogy két győzelem lehetővé teszi, hogy felkerüljön a táblára és tovább folytathassa a versenyzést. Itt nagyon sok minden számít, hogy az a versenyző akit megvert hanyadik lett és felkerült - e a táblára, ugyanis világbajnokságokon és bajnokságokon ez az eredmény már bejutást jelent. De mivel itt a világ legjobbjai versenyeznek a szabályok is sokkal szigorúbbak. 

Szerintem mindketten bíztunk a jobb eredményben a jó felkészültség alapján, de ez is nagyon szép eredmény és büszke vagyok arra, hogy a fiam 11-ik helyezést érte el. Másnap beszültünk skypon és akkor még nagyon el volt keseredve, -hogy nagyon kicsin múlott minden-, de a mi örömünk és büszkeségünk kinyilvánítása megnyugtatta őt. Csodás volt tőle hallani irány a Rió-i olimpiára és ott majd biztos sokkal jobb lesz, mert tapasztaltabb lesz.

Elmondása alapján a versenyen nagyon zavaró volt számára mikor a kerekesszékkel betolták mondhatom az "arénába", hirtelen nagy fény lett, és mindenki kiabált a szurkolás és győzelem miatt. Mivel még nem volt olimpián ezek számára új dolgok voltak, és ezzel már szerintem tapasztalatot is szerzett a következő 4 év múlva induló alkalomra. Sporttársai csodás eredményeket hoztak , nagyon büszke vagyok rájuk és a fiamra is. 

A londoniak vendégszeretetét dicséri, hogy a sportolok ajándékokat kaptak, válltáskát, hátizsákot , és paralimpiai emblémával ellátott pólót. A fiam számára nagy élmény volt a záróünnepség, azt mondta valami csodálatos volt ezt látni és ott lenni. Az biztos, hogy az olimpiára nem mindenki jut ki, csak a legjobbak, akik a versenyek során megszerezték a szükséges kvótát. Nagyon büszke édesanya vagyok és ezt a büszkeséget a fiam adta meg.

                                  Az indulás előtti várakozás a repülőtéren, ők a sporttársai és edzője.                                     

 

 

                                                                                     A verseny pillanatai.

 

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. október 2. Szerkesztette: Juhászné Marika
Nézettség: 1,377 Kategória: blog
Előző cikk: Fehér ürömfű Következő cikk: Hellinger terápia kincsei - a trauma és oldása...


   








Megjegyzések

Mereteiné-Matosics Ágnes
kedd, 2012. október 2. 15:18
Nagyon nagy GRATULÁCIÓ Tamásnak! Nagyon büszkék vagyunk mi is rá és hogy ilyen kitartó és szorgalmas és tehetséges...... :-))))) Puszi nektek és sok erőt a következőhöz! :-)
Mulicz Karoly
kedd, 2012. október 2. 18:43
Marika kedves,csak annyit tudok mondani ,,BRAVÓ,, a fiadnak és sok szerencsét a folytatáshoz,nem szabad abbahagyni!
Tóth Ágnes
szerda, 2012. október 10. 10:58
Gyönyörű, példa értékű történet. Embernek lenni és harcolni minden körülmények között. Behívtam a szomszéd fiatalembert, aki 17 éves és folyton elégedetlen, ordítozva veszekedik a szüleivel, mert nem kap elég zsebpénzt és ezt nem lehet kibírni... Ide ültettem a gép elé és elolvastattam vele a Marika beszámolóját. Azóta csend van a szomszédban....
Juhászné Marika
szombat, 2012. október 13. 14:35
Ágika nem is gondoltam, hogy ilyen példaértékű azt amit Tamás csinál. Azzal tisztában vagyok, hogy megtalálta a helyét és nem adta fel és ezáltal nagyon büszke vagyok rá. De az ő természetessége magával ragadott engem is, és én is úgy érzem mintha semmi sem történt volna. Pedig igen, nagyon is sok történt, a lábán az izmok sorvadnak a bénulás következtében, nem tud vizeletet önállóan kiengedni csak katéterrel. Mégis nagyon boldog, él úgy mint más ember, van barátnője meg az ő kislánya szinte egy családod alkotnak. Egymást úgy kiegészítik. Nem is tudod elképzelni mennyire önállóak, pedig a barátnője teljesen kerekesszékes. A számomra ők fantasztikus emberek és nagyra becsülöm őket, hogy minden kényeskedés, nyafogás nélkül ellátják magukat és mindent megtesznek , mint ép társai. A fiatalembernek azt üzenem, hogy az életben amikor a tehetetlenség miatt magunknak kell mindent megtenni, hogy fel tudjunk állni és tenni egy pár lépést, ez igencsak nagy akaraterőt igényel. Ő is majd rájön nem minden a zsebpénz, ha ő is tesz érte olyant, amiért neki kell megkínlódni, akkor fogja igazán értékelni magát sokkal jobban, hogy még erre is képes vagyok és van akaraterőm.
Hrotkóné-Bálint Ágnes
hétfő, 2012. november 5. 21:11
Kedves Marika! Így ismeretlenül ,engedd meg ,hogy gratuláljak a fiadhoz !Nagyszerű EMBERKE! Kívánok neki a továbbiakban is sok sikert és boldogságot! Szeretettel:Ági




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: