Napló - Legolvasottabb cikkek

   

A moldvai csángó muzsika hagyományos hangszerei
»
A fülbemászó moldvai csángó dallamok szolgálatában manapság nem csak az olyan hagyományos hangszerek állnak, mint a furulya, kaval, tilinkó, dob, koboz, hegedű, hanem egyes esetekben teljes dobfelszerelést, szaxofont és elektromos gitárt is találunk. Most azonban csakis azokat a hangszereket fogjuk kiemelni, amelyek a tradicionális csángó népzenére jellemzőek.
1% a MagyarVagyok alapítványért.
Segíts nekünk, gondolj ránk, amikor az adód 1 % -ról döntesz !Ezzel Te is részese lehetsz újabb magyar értékek megmentésének ,közkedvelt oldalaink fejlesztésének és közös rendezvényeink finanszírozásának .Számítunk Rád, add nekünk adód 1%-át ! Adószámunk: 18338317-1-41 Rendelkező nyilatkozat itt.  Ha többett szeretnél tudni az alapítvány eddigi tevékenységéről, akkor kattints ide.
Magyar  Vagyok Alapítvány - Alapító Okirat
PDF formátumban letölhető itt.   Az alapítvány célja, hogy a külhoni magyarok megmaradásának elősegítése céljából a Kárpát-medencei és tengeren túli (diaszpóra) magyarság összetartozásának tudatát erősítse, az anyaországgal való kapcsolattartását elősegítse.
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2012
PDF formátumban letölthető itt.   Az alapítványt 2012. december 28-án jegyezték be jogerősen a Fővárosi Bíróságon. Az alapítvány nyár óta segítséget nyújtott a magyarvagyok.hu honlapon található ismeretterjesztő felületek bővítéséhez.
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2013
PDF formátumban letölthető itt.   Az alapítvány a Kárpát-medencei és a tengerentúli magyarság kultúrája, magyar identitása megörzéséhez kíván hozzájárulni általa szervezett programokkal, internetes felületen elérhető információs anyagok biztosításával, kapcsolatteremtéshez hozzásegítő felületek biztosításával a magyarvagyok.hu honlapon keresztül.
Történetünk
Fiam, Kovács Márton 16 éves, 16 hónapja küzd a Hodgkin limfómával. 2013. január 23-án kerültünk be Miskolcra a Gyermekkórházba rossz vérképpel, lázzal és egy mellkas röntgennel, amely mutatott valamit. Ott aztán gyors egymás utánban UH, CT, nyaki nyirokcsomókból biopszia és csontvelő biopszia. A miskolci labor nem tudott diagnózist felállítani, így Debrecenbe küldték a csontvelőt.
Dunai árvízek története
Árvíz meghatározása:Az árvíz egy folyóvíz vízszintjének olyan mértékű emelkedése, amikor az medréből kilép. Fontos megkülönböztetni az áradástól, amikor a vízszint ugyan megemelkedik, de a mederből nem lép ki a víz. Az árvíz nem jelent feltétlenül katasztrófahelyzetet.
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2014
PDF formátumban letölthető itt. Az alapítvány egyik fő tevékenysége a MagyarVagyok.hu honlapon található ismeretterjesztő felületek bővítése. A honlapon a magyar történelem, irodalom, művészet alakjairól, a magyar konyha és a főzéshez használt növényvilág használatáról, a magyar sport, filmvilág híres teljesítményeiről találhatók páratlan információk.
Stencilezés
  A stencilezés kiváló segítség azok számára akik szeretnék megújítani a lakásukat, bútoraikat, de nincs tehetségük a rajzoláshoz, egy-két alap minta használata után gyorsan rákap az ember a díszítés szépségére, és elkezdheti gyűjteni a többi motívumot, amit kombinálni is lehet a már meglévő jó ötletekkel. A kreatív emberek kelléktára tehát nem nélkülözheti a stencilezést.
A boszniai piramisok rejtélye 2. - Erőmű lenne az első civilizáció alkotása?
A boszniai piramisok rejtélye 2. - Erőmű lenne az első civilizáció alkotása? Forrás: http://jovonkamultunkbankeresendo.blogspot.hu/2013/01/a-boszniai-piramisok-rejtelye-2-eromu.html Sok minden kering a boszniai piramisokkal kapcsolatban, de az már bizonyosnak mondható hogy ember által alkotott építményekről van szó. Rendkívül sajnálatos hogy néhányan még ezt is megkérdőjelezik.

3722 cikk | 1 / 373 oldal