Napló - Legolvasottabb cikkek

   

ÉRDEKES ÉS MEGLEPŐ TÖRTÉNETEK, -ADATOK
PÉNTEK 13.Avagy; miért szerencsétlen ez a nap?A történet Kr.u. 1112 körül kezdődik... A francia Hugues de Payens márki és 8 másik francia lovag megalapítja Krisztus Szegény Lovagjainak rendjét. És hogy miért szegények, ha egyszer nemesek? A rend minden tagja köteles teljes vagyonát a rend és a keresztény egyház számára felajánlani, és a korábbi világi élvezetekről lemondani.Kr.u.
NÉGY ÉVES LETTÉL MÁR…  Patrik Kis unokámnak Születésnapjára
              NÉGY ÉVES LETTÉL MÁR… Patrik Kis unokámnak Születésnapjára   Négy éves lettél már Drága Kis unokám Patrik, Ki hitte volna, hogy az idő gyorsan elmúlik. Úgy tűnik, mintha nem is oly rég születtél volna, Most meg már mosolyogva sietsz az Óvodába Minden reggel, hogy újabb kalandokra indulhass, Társaiddal Mesék Birodalmába Eljuthass.
Alkalmi prímás
   Szentannai Ferencnek hívták. A Mezőségen, Kolozson tanított. Székely ember volt. Végzettségileg román nyelv és irodalom tanár! Hát ilyent azért egy személyben székely emberről ritkán hallani. Érdekes, hogy abban az időben, amikor minden nyakkendős ember elvtárs volt, őt mégis mindenki „tanár úr!”-nak szólította, erre bizonyítékul álljon itt egy idézet.
10 legfontosabb gyógyító étel
Amerikai tudósok és dietetikusok, többek közt a Yale és a Stanford Egyetem professzorai arra vállalkoztak, hogy összeállítsák a világ tíz legegészségesebb élelmének listáját.
 
K
Z  
„HAPTÁK ŐRNAGY” MEGÁLLÍT  Emlékezetes pillanatok katona időmből
              „HAPTÁK ŐRNAGY” MEGÁLLÍT Emlékezetes pillanatok katona időmből     1966. November 24 és 1968. December 13 között szolgáltam a Magyar Néphadseregben Pápán, a repülőtéren az RT 10 – es Rádiótechnikai Ezrednél. A két év alatt rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdag, nem beszélve arról, hogy az önállósodásra való törekvésem is megerősödött.
Sándor György humorista mondásai
- Becsaptam egy ajtót. Azt mondtam neki, hogy nyitva van. - Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom. - Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van? - Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról? - Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnõttkor és a "remekül nézel ki". - Nem szabad vizet inni, mert az nagyon erõs ital.
Pozsonyi-csata...
907-ben egyesült európai haderő gyűlt össze a bécsi medencében (Bécs akkor még nem létezett).A hadjáratot német-római vezetéssel szervezték meg és az akkori német király rendelete szerint azzal a céllal, hogy "... decretum..Ugros eliminandos esse.." azaz " elrendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak".
Túrós-barackos rétes réteslapból recept
Hozzávalók 6 főre 2 cs réteslap (én teljes kiőrlésűt szoktam venni, ez 6 lapos) 750 g túró 3 tojás 4-5 ek cukor vagy ízlés szerint 1 vaníliás cukor 1 citrom lereszelt héja 1 doboz barack konzerv (nagy) csipet só zsemlemorzsa, a tészta megszórásához 75 g vaj 150 ml napraforgó olaj Elkészítés Először a túróhoz hozzáütjük a tojásokat, a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikev...
ÁLDÁS
Áldás Áldott legyen minden Magyar, És munkájának gyümölcse, Hogy életének minden percét, Édes íze betöltse, Lába nyomán kalász nőjön, Legyen áldott kenyere, És áldott legyen a világon, Amit érint a keze.

4796 cikk | 13 / 480 oldal