Napló - Legolvasottabb cikkek

   

bacon szalonna - története, ki gondolta volna???
Bacon szalonna - története, ki gondolta volna???Kis kultúrtörténet!bacon szalonna> Utálom, hogy szeretett magyar anyanyelvembe, állandóan idegen,> mostanságfőleg angol szavak furakodnak be! Anyámmal beszélgettem, és ő, aki egymukkot nem tud angolul, mesél nekem, a bacon szalonnáról! Felbosszankodtam,hogy ennyire leszegényedett a magyar, hogy a szalonnára sincs szavunk?!?Va...
Önellátó magyar falvak
Egy magyar falu, ahol nem érzik a gazdasági válságot Visszatérő gondolat, hogy a globálissá vált világban csak azok a gazdasági közösségek nem sínylik meg a gazdasági világválságot, amelyek nem függnek a központi ellátó rendszerektől, külső forrásoktól, azaz önellátóak.
Atavis et armis református kifőzde - catering
»
Temesvári ATAVIS ET ARMIS Református Kifőzde      Bine aţi venit in bucătaria S.C. ATAVIS ET ARMIS S.R.L.! S.C. ATAVIS ET ARMIS S.R.L. este o echipa autorizată de profesionişti de catering care deserveste orasul Timisoara.
Reggeli kávé
Tóth Ágnes Reggeli kávé Kába és morcos vagyok, amíg meg nem iszom a reggeli kávémat. Támolygok is ki a konyhába, kinyitom a felső szekrényke ajtaját és próbálom a polcról leemelni a műanyagdobozban lévő őrölt kávét, de az istenért sem érem el, pedig a tegnap még lezseren le tudtam venni. Úgy tűnik az éjjel kicsit összementem.
Wass Albert - Nagyapám tanítása
blog »
NAGYAPÁM TANÍTÁSA  (RÉSZLET AZ ÍRÓ „VOLTAM” CÍMŰ KÉSZÜLŐ ÖNÉLETRAJZÁBÓL)    — A szó az ember legnagyobb kincse — mondta volt nagyapám, ahogy ott ültünk egy este a borízű almafa alatti kispadon. — Aki oktalanságra pazarolja, Istent gyalázza ezzel. Mert Isten azért adta a szót, hogy gondolatainkat közölni tudjuk egymással, megértsük egymást, és a Világ békességét szolgáljuk.
Kossuth Lajos  - 210 éve azt üzeni
Könyvekben olvastam róla, filmeket láttam életéről, tetteiről. Amit és ahogyan meséltek róla, mint magyarként számomra ő mindig is valahol egy misztikus hős, egy szívmelengető emlékezés.
Találkozzunk 2014-ben!  Július 26 és 27-én!
Találkozni kéne, találkozni, örvendeni, ölelkezni, beszélgetni, nevetni nevetni nevetni. Július 26 és 27.  A találkozót Simmer Sanyibácsiék tanyáján fogjuk megtartani. Mindenki hozzon magával elegendő ételt, italt. A Simmer tanya Csongrádon van, a Szegedi úton. Ennivalót és egyebet a Csongrádi üzletekből is lehet vásárolni.
Trianon
  A TRIANONI BÉKE A világtörténelem legkegyetlenebb békéje, a teljes tájékozatlanságnak és a kapzsi telhetetlenségnek békéje a tárgya ennek a kis könyvnek. Oldalain a sorakozó betűk felvonultatják az olvasó előtt egy ezeresztendős ország és nép egész tragédiáját, térképek, képek és számok teszik döbbenetessé a magyar sors reménytelenségét.
Magyar fa tetején virágzik a szeretet
»
Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van.
Egy lépés az önellátás felé – Akvapónia
Egy lépés az önellátás felé – Akvapónia Az ötlet több mint jó!  Igyekeztem teljes képet nyújtani erről a lehetőségről, lent megtalálod a részletes leírását is. Zárt ökológiai rendszer, bárhol telepíthető, a mellékelt fotókon egy beépített teraszon hozzák létre. Forrás: http://passzivakvaponia.

3462 cikk | 2 / 347 oldal