Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Töklámpás készítése
blog »
"Itt van az ősz itt van újra..." szépségét felfedeztük Bencével. Vettünk egy kissebb tököt és elkészítettük első töklámpásunkat. Próbáltam a figurát mosolygósra venni, nehogy megijedjen Bence tőle éjszaka, mert nem tudtam rábeszélni, hogy kint legyen az ablakban, minden áron az ő szobájában kell lennie.   Nagy élmény volt a töklámpa készítése.
Domony-völgyi Lázár-Lovaspark
blog »
2012. október 15-én a Mamma klub tagjaival kirándultunk a Domony-völgyi Lázár-Lovasparkba.                  Sok szervezést követően és gyors klub-tagok általi egyeztetése után sikerült a kis csapatot egy napos kirándulásra elvinni a Lovasparkba.              A Mamma klub tulajdonképpen volt rákos betegek együtt létét és különböző foglalkozásokat jelent.
Tömegsírt ásott és a halál fia volt
A moholi László Mihály másodmagával szökött meg 1944 őszén a Tisza-parti vesztőhelyről – Vele ásatták meg a rokonai, köztük az apja sírját is. A Vajdasági Levéltár dokumentumai szerint ifj. László Mihályt, ragadványnevén Suta Misát az óbecsei OZNA 1944. november 28-án végezte ki Moholon.
a "táltos dió"
Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.
Margit-sziget /Zenélő szökőkút
A Margit híd felőli oldalon helyezkedik el, 1962-ben adták át. Minden tavasszal hozzák működésbe, május 1‑jén, és őszig működik minden év október 31‑éig; műsorában negyedóránként hangzott fel egy zenei blokk. A kút vizében tilos a fürdés. Átmérője 36 m; a középső vízsugár több mint 25 m magasságba lő fel. Zenei repertoár volt: Ludwig van Beethoven (1770-1827): III.
Régi járművek régi képei
  Az embert mindig foglalkoztatja a múlt,a történelem. Ehhez hozzátartoznak a különböző járművek,amik hatalmas fejlődésen mentek keresztül,mind földön,mind vízen,mind levegőben.Ebben a cikkben próbálom összegyűjteni a régmúlt időkből a különböző járművek fényképeit,főleg a fekete-fehér képek dominálnak,azokból látszik a patináns motorok,autók,stb. régisége.
Tökös versike
  Tóth Ágnes   Tökös versike   Tök a fejem nagy és kerek, Az egész kert rajtam nevet. Apámra a tökre ütök, De nem vagyok tökkelütött. Nevethet e zöld csőcselék, Leszek én még tökfőzelék.     Töklámpás   Nincsen lába Így nem csámpás, Hasából lesz a töklámpás, Gyomrában egy gyertya ég, Villogtatja két szemét, Fején ül a tökkalap, Fényes szája majd bekap.
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2014
PDF formátumban letölthető itt. Az alapítvány egyik fő tevékenysége a MagyarVagyok.hu honlapon található ismeretterjesztő felületek bővítése. A honlapon a magyar történelem, irodalom, művészet alakjairól, a magyar konyha és a főzéshez használt növényvilág használatáról, a magyar sport, filmvilág híres teljesítményeiről találhatók páratlan információk.
Népi Motívumaink jelentései
blog »
Tulipán: Ősi női szimbólum, a fény jelképe, szerelem és az érzékiség jelképe. Szegfű: A szerelem, életöröm jelképe. Margaréta: Finomság, őszinteség, hűség, számíthatóság jelképe. (Sors jelkép, Szent Katalin virága). Gyöngyvirág: Tisztaság, szerénység szimbóluma (Szűz Mária könnyei).
Alföldi Géza - Én tovább nem hazudok!
Ülök a magyar éjszakában, Fölöttem fénylő csillagok. A hold fényében túl a réten Ezernyi virágszín ragyog. Balzsamos szellő táncol a réten, Lelkem az égen andalog.

3521 cikk | 3 / 353 oldal