Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2015
PDF formátumban letölthető itt. Az alapítvány a Kárpát-medencei és a tengerentúli magyarság kultúrája, magyar identitása megőrzéséhez kíván hozzájárulni általa szervezett programokkal, internetes felületen elérhető Információs anyagok biztosításával, kapcsolatteremtéshez hozzásegítő felületek biztosításával a magyarvagyok.hu honlapon keresztül.
Töklámpás készítése
blog »
"Itt van az ősz itt van újra..." szépségét felfedeztük Bencével. Vettünk egy kissebb tököt és elkészítettük első töklámpásunkat. Próbáltam a figurát mosolygósra venni, nehogy megijedjen Bence tőle éjszaka, mert nem tudtam rábeszélni, hogy kint legyen az ablakban, minden áron az ő szobájában kell lennie.   Nagy élmény volt a töklámpa készítése.
Margitsziget felújított zenélő szökőkút
2012 évben volt 50 éves a szökőkút. - A felújításnak csak az egyik oka volt az, hogy a régi szökőkút teljesen tönkrement, mert a beruházás Tarlós István főpolgármester szerint a Margitsziget tetszhalott állapotból való felébresztését is jelképezi. Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a felújított margitszigeti szökőkút avatásán 2013. július 1-jén. ..........
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2016
PDF formátumban letölthető itt. Az alapítvány célja, hogy az összmagyarság megmaradásának elősegítése céljából a Kárpát-medencei és tengeren túli (diaszpóra) magyarok összetartozásának tudatát erősítse, a magyar kúltúrához való kötődést és az anyaországgal való kapcsolattartást elősegítse.
Önellátó magyar falvak
Egy magyar falu, ahol nem érzik a gazdasági válságot Visszatérő gondolat, hogy a globálissá vált világban csak azok a gazdasági közösségek nem sínylik meg a gazdasági világválságot, amelyek nem függnek a központi ellátó rendszerektől, külső forrásoktól, azaz önellátóak.
A nők az örök Évák
blog »
  A nőknek egy nagy hibájuk van : elfelejtik, hogy milyen fontosak és értékesek.                           De jó érzés, hogy nő létemre foglalom össze, amit a férfiak is elismernek, hogy a nők, koruktól és nemzetiségüktől függetlenül "örök Évák" maradnak. A nők a nehézségek ellenére rendületlenül mindig kitartanak, álmodnak és küzdenek a jobb világért.
Népi Motívumaink jelentései
blog »
Tulipán: Ősi női szimbólum, a fény jelképe, szerelem és az érzékiség jelképe. Szegfű: A szerelem, életöröm jelképe. Margaréta: Finomság, őszinteség, hűség, számíthatóság jelképe. (Sors jelkép, Szent Katalin virága). Gyöngyvirág: Tisztaság, szerénység szimbóluma (Szűz Mária könnyei).
Találkozzunk 2014-ben!  Július 26 és 27-én!
Találkozni kéne, találkozni, örvendeni, ölelkezni, beszélgetni, nevetni nevetni nevetni. Július 26 és 27.  A találkozót Simmer Sanyibácsiék tanyáján fogjuk megtartani. Mindenki hozzon magával elegendő ételt, italt. A Simmer tanya Csongrádon van, a Szegedi úton. Ennivalót és egyebet a Csongrádi üzletekből is lehet vásárolni.
Magyar fa tetején virágzik a szeretet
»
Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van.
Kossuth Lajos  - 210 éve azt üzeni
Könyvekben olvastam róla, filmeket láttam életéről, tetteiről. Amit és ahogyan meséltek róla, mint magyarként számomra ő mindig is valahol egy misztikus hős, egy szívmelengető emlékezés.

4764 cikk | 3 / 477 oldal