Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Egy lépés az önellátás felé – Akvapónia
Egy lépés az önellátás felé – Akvapónia Az ötlet több mint jó!  Igyekeztem teljes képet nyújtani erről a lehetőségről, lent megtalálod a részletes leírását is. Zárt ökológiai rendszer, bárhol telepíthető, a mellékelt fotókon egy beépített teraszon hozzák létre. Forrás: http://passzivakvaponia.
Domony-völgyi Lázár-Lovaspark
blog »
2012. október 15-én a Mamma klub tagjaival kirándultunk a Domony-völgyi Lázár-Lovasparkba.                  Sok szervezést követően és gyors klub-tagok általi egyeztetése után sikerült a kis csapatot egy napos kirándulásra elvinni a Lovasparkba.              A Mamma klub tulajdonképpen volt rákos betegek együtt létét és különböző foglalkozásokat jelent.
Tömegsírt ásott és a halál fia volt
A moholi László Mihály másodmagával szökött meg 1944 őszén a Tisza-parti vesztőhelyről – Vele ásatták meg a rokonai, köztük az apja sírját is. A Vajdasági Levéltár dokumentumai szerint ifj. László Mihályt, ragadványnevén Suta Misát az óbecsei OZNA 1944. november 28-án végezte ki Moholon.
Régi járművek régi képei
  Az embert mindig foglalkoztatja a múlt,a történelem. Ehhez hozzátartoznak a különböző járművek,amik hatalmas fejlődésen mentek keresztül,mind földön,mind vízen,mind levegőben.Ebben a cikkben próbálom összegyűjteni a régmúlt időkből a különböző járművek fényképeit,főleg a fekete-fehér képek dominálnak,azokból látszik a patináns motorok,autók,stb. régisége.
a "táltos dió"
Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.
Margit-sziget /Zenélő szökőkút
A Margit híd felőli oldalon helyezkedik el, 1962-ben adták át. Minden tavasszal hozzák működésbe, május 1‑jén, és őszig működik minden év október 31‑éig; műsorában negyedóránként hangzott fel egy zenei blokk. A kút vizében tilos a fürdés. Átmérője 36 m; a középső vízsugár több mint 25 m magasságba lő fel. Zenei repertoár volt: Ludwig van Beethoven (1770-1827): III.
Alföldi Géza - Én tovább nem hazudok!
Ülök a magyar éjszakában, Fölöttem fénylő csillagok. A hold fényében túl a réten Ezernyi virágszín ragyog. Balzsamos szellő táncol a réten, Lelkem az égen andalog.
Népi Motívumaink jelentései
blog »
Tulipán: Ősi női szimbólum, a fény jelképe, szerelem és az érzékiség jelképe. Szegfű: A szerelem, életöröm jelképe. Margaréta: Finomság, őszinteség, hűség, számíthatóság jelképe. (Sors jelkép, Szent Katalin virága). Gyöngyvirág: Tisztaság, szerénység szimbóluma (Szűz Mária könnyei).
Tökös versike
  Tóth Ágnes   Tökös versike   Tök a fejem nagy és kerek, Az egész kert rajtam nevet. Apámra a tökre ütök, De nem vagyok tökkelütött. Nevethet e zöld csőcselék, Leszek én még tökfőzelék.     Töklámpás   Nincsen lába Így nem csámpás, Hasából lesz a töklámpás, Gyomrában egy gyertya ég, Villogtatja két szemét, Fején ül a tökkalap, Fényes szája majd bekap.
Aszfaltkréta készítése házilag
blog »
Ha nagyon rákaptok a krétázásra, lehet otthon is gyártani színes aszfaltkrétát!! :) Hozzávalók: 3/4 bögre meleg víz 1 és 1/2 bögre gipsz (por) pár evőkanál tempera színezéknek   Zsírpapírral kibélelt WC papír gurigába kell tölteni a színeket, ez a mennyiség 3 rúdra elég.

3436 cikk | 3 / 344 oldal