Napló - Legolvasottabb cikkek

   

a "táltos dió"
Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.
Margit-sziget /Zenélő szökőkút
A Margit híd felőli oldalon helyezkedik el, 1962-ben adták át. Minden tavasszal hozzák működésbe, május 1‑jén, és őszig működik minden év október 31‑éig; műsorában negyedóránként hangzott fel egy zenei blokk. A kút vizében tilos a fürdés. Átmérője 36 m; a középső vízsugár több mint 25 m magasságba lő fel. Zenei repertoár volt: Ludwig van Beethoven (1770-1827): III.
Cifra palota
blog »
Cifra palotaCifra palota, zöld az ablaka...Cifra palota, zöld az ablaka...Anya!Anya!Anya, hogy van tovább?Anya, mondd már!- Te mondtad hitel kell,most mink marad? Fedél sem!- Nem vagyok bűnös, mit kiabálsz?neked prédikált a drága anyád!- A bank...a kamat...az autó...a barátok...mit szólnak...egy senki leszek...mit veszek...az életem...mi lesz velem...
SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN
Dr. Tullio Simoncini szerepelt AZ ECHO tévében.Prof. Dávid Tamás műsorábanDr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel illetve tisztítókúrákon keresztül.Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet Dr.
Érdekesség-misekönyv
Aki nézte a Húsvéti Szentmise közvetítését a Vatikánból meghatódva tapasztalhatta, hogy azt a misekönyvet, amelynek aranyozott borítóját az immár Magyar Örökség Díjas Ozsvári Csaba készítette és a Magyar Katolikus Egyház ajándékozta II. János Pál pápának, amit Benedek pápa is használt, most Ferenc pápa miséjén is, a Föld sok-sok lakójával együtt láthattuk.
Öröklétű
blog »
Míly kicsiny az ember, S míly végtelen az útja, öröklétű selymét csillagúton fonja. Idő, tér önmaga leple,Csak gondol, s elméje rabja,Míg lelkét karon karolja a karma.Indul s véget ér, Bölcsőfától kopjafáig ez a földi játszótér. Őröl, ha örli, Áld, ha áldja, Ő Isten, s sátán patrónája. Szűli, kit temetett, Zúg a felleg vitorlája, Ha kiterül a Tejút lavinája.
HENRY WADSWORTH LONGFELLOW     The Arrow and the Song (Angol)
                HENRY WADSWORTH LONGFELLOW   The Arrow and the Song (Angol)   I shot an arrow into the air, It fell to earth, I knew not where; For, so swiftly it flew, the sight Could not follow it in its flight.
Csak a szél
blog »
Csak a szélCsak a szél maradt még,s néhány tegnap-törmelék.Cigi hamu az út mentén.Ennyi volt, véget ért,mint egy álom az ébredésnél,köszönés nélkül tovakélt.Alszik még a léptem,forró bögrére tapad a vérem,távoli tekintet tapogat párás föld felett,s gőzzel itatja egy mentás lehelet.
Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát
Lásd meg a csodátfűben, fábanminden aprókis virágban. Nyíljon a szemedszépre, jórane láss mindentelmosódva.  Csodálkozz ráa napsugárra,fű közt alvókis bogárra.  A szemeddel együttnyílik lelked,s a világ ezercsodát felfed.  S ha szíved majd mindenszépre dobban,keresd a csodátönmagadban!
01.23 A közösség haszna
...szeretnélek látni benneteket..., hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által... (Róm 1,11-12)A lelki növekedés másik két feltétele a közösség és a szolgálat. Az ige és az imádság Istennel kapcsol össze, a közösség és a szolgálat egymással.

4799 cikk | 5 / 480 oldal