Napló - Legolvasottabb cikkek

   

01.26 A hívő ember szenvedése
Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. (Zsid 12,7)Meglepő megfigyelés, hogy Isten gyermekeinek sokszor még több szenvedésben van részük, mint a nem hívőknek. Mit mond erről a Biblia?1. Ennek egyik oka az, hogy a hívők általában érzékenyebbek mások szenvedésére.
01.24 Szolgálat
...az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. (Mk 10,45)Aki hittel elfogadta Jézus Krisztus értünk végzett szolgálatát, golgotai áldozatát, abban felébred a vágy: hálából ő is tenni akar valamit Jézusért, az evangélium ügyéért, másokért. S ez a hála az idő múlásával nem csökken, hanem nő.
Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát
Lásd meg a csodátfűben, fábanminden aprókis virágban. Nyíljon a szemedszépre, jórane láss mindentelmosódva.  Csodálkozz ráa napsugárra,fű közt alvókis bogárra.  A szemeddel együttnyílik lelked,s a világ ezercsodát felfed.  S ha szíved majd mindenszépre dobban,keresd a csodátönmagadban!
01.22 A lélek tápláléka
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. (Mt 4,4)Aki elindult a Jézusba vetett hit útján, annak lelki táplálékra van szüksége, hogy tudjon azon járni. Ugyanúgy életkérdés ez neki, mint ahogyan a fizikai erőnlét feltétele a rendszeres táplálkozás.A lélek tápláléka az ige.
A nők az örök Évák
blog »
  A nőknek egy nagy hibájuk van : elfelejtik, hogy milyen fontosak és értékesek.                           De jó érzés, hogy nő létemre foglalom össze, amit a férfiak is elismernek, hogy a nők, koruktól és nemzetiségüktől függetlenül "örök Évák" maradnak. A nők a nehézségek ellenére rendületlenül mindig kitartanak, álmodnak és küzdenek a jobb világért.
SZÜLETÉSTŐL HALÁLIG NÁTRIUMGLUTAMÁT (E621)
A nátrium glutamát agydaganatot és rákot okoz, továbbá felelős a legtöbb emésztőrendszeri betegség kialakulásáért. Amerikából ért ide hozzánk, de a kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, inkább visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a nátrium glutamát fogyasztása.
Találós versek állatokról
 TÓTH ÁGNES ÁLLATKERTBEN (találós versek) Találjátok ki, ki vagyok? Én alacsony összkomfortbannem találom helyemet,foltos nyakam azért hosszú,hogy elérje fejemet.(zsiráf)  *Rabruhában szabadláboncsak én járok egyedül.A két első szabadlábama hátsótól menekül.Nyáron füvet, télen szénáttesz elém a gondnokom,épp ezért az ebédemrepanaszkodni nincs okom.
Kis magyar valóság – az apa helye tíz mai családmodellben
   Bár ma már a férfiak is tesznek fülbevalót a fülükbe és sokszor a nők viselik a nadrágot, nagyon kétségbe lennék esve, ha egy reggel arra ébrednék, hogy a feleségem ugyanolyan, mint én. Nálam csak ő lenne jobban kétségbeesve. Nem vagyunk egyformák, de ettől élhetünk harmóniában.   A gyerekek fejlődésének természetes közege a család.
Kovács Apollóniára emlékezem
Nagy megrendüléssel fogadtam Kovács Apollónia halálát.Az utóbbi években alig lehetett tudni hol él vagy mit csinál.Pontosabban azt lehetett tudni,hogy beteg és ezért nem tud fellépni.Azt nem tudtam hogy az öregek otthonában él.86 éves volt.Nagyanyám nagy kedvence volt.
01.22 A lélek tápláléka
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. (Mt 4,4)Aki elindult a Jézusba vetett hit útján, annak lelki táplálékra van szüksége, hogy tudjon azon járni. Ugyanúgy életkérdés ez neki, mint ahogyan a fizikai erőnlét feltétele a rendszeres táplálkozás.A lélek tápláléka az ige.

3432 cikk | 5 / 344 oldal