Napló - Legolvasottabb cikkek

   

01.26 A hívő ember szenvedése
Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. (Zsid 12,7)Meglepő megfigyelés, hogy Isten gyermekeinek sokszor még több szenvedésben van részük, mint a nem hívőknek. Mit mond erről a Biblia?1. Ennek egyik oka az, hogy a hívők általában érzékenyebbek mások szenvedésére.
01.24 Szolgálat
...az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. (Mk 10,45)Aki hittel elfogadta Jézus Krisztus értünk végzett szolgálatát, golgotai áldozatát, abban felébred a vágy: hálából ő is tenni akar valamit Jézusért, az evangélium ügyéért, másokért. S ez a hála az idő múlásával nem csökken, hanem nő.
01.25 A szenvedés oka és célja
Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! (Lk 15,17)Nyomorúságaink idején gyakran feltesszük a kérdést: miért van szenvedés? Mi a szenvedések valódi oka? És van-e értelme? Ha Isten szeret, miért engedi, hogy ártatlan embereket megkínozzanak, kicsi gyerekek éhen haljanak, mások tehetetlen beteggé váljanak, életük...
01.22 A lélek tápláléka
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. (Mt 4,4)Aki elindult a Jézusba vetett hit útján, annak lelki táplálékra van szüksége, hogy tudjon azon járni. Ugyanúgy életkérdés ez neki, mint ahogyan a fizikai erőnlét feltétele a rendszeres táplálkozás.A lélek tápláléka az ige.
HA A KAPCA NINCS JÓL FELTEKERVE…  Életképek katonaidőmből I.
           HA A KAPCA NINCS JÓL FELTEKERVE… Életképek katonaidőmből I.              1966. november 24. én bevonultam 2 éves katonai szolgálatra, Pápára az RT 10 – es egységhez. Megkezdődtek a számunkra erőteljesnek tartott alaki kiképzések, amelynek hatására rövidesen sántikált a fél század újoncállománya.
01.27 Miért?
Csak hírből hallottam rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért visszavonok mindent, bűnbánatot tartok... (Jób 42,5-6)Jób istenfélő ember volt, mégis egyszerre annyi csapás szakadt rá, hogy alig tudta elviselni. Gyermekeire ráomlott a ház, és mind odavesztek. Utána elveszítette minden vagyonát, fájdalmas betegség támadta meg, és még a felesége sem állt igazán mellette.
Kovács Apollóniára emlékezem
Nagy megrendüléssel fogadtam Kovács Apollónia halálát.Az utóbbi években alig lehetett tudni hol él vagy mit csinál.Pontosabban azt lehetett tudni,hogy beteg és ezért nem tud fellépni.Azt nem tudtam hogy az öregek otthonában él.86 éves volt.Nagyanyám nagy kedvence volt.
01.22 A lélek tápláléka
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. (Mt 4,4)Aki elindult a Jézusba vetett hit útján, annak lelki táplálékra van szüksége, hogy tudjon azon járni. Ugyanúgy életkérdés ez neki, mint ahogyan a fizikai erőnlét feltétele a rendszeres táplálkozás.A lélek tápláléka az ige.
SZÜLETÉSTŐL HALÁLIG NÁTRIUMGLUTAMÁT (E621)
A nátrium glutamát agydaganatot és rákot okoz, továbbá felelős a legtöbb emésztőrendszeri betegség kialakulásáért. Amerikából ért ide hozzánk, de a kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, inkább visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a nátrium glutamát fogyasztása.
AKKOR IS SZERETLEK…  Születésnapodra Szerelmem
  AKKOR IS SZERETLEK… Születésnapodra Szerelmem   Akkor is Szeretlek, Ha Nem Mindennap Mondom, Mert Igaz Szerelem Mindig Nagyszerű Dolog. Akkor is Szeretlek, Mert Ha Hangod Meghallom Már Szívem Is Hangosabban Kalapál, Dobog. Akkor Is Szeretlek, Mikor Nap Reggel Felkel, A Madarak Trillázva Szépen Énekelnek.

3538 cikk | 5 / 354 oldal