Napló - Legolvasottabb cikkek

   

01.25 A szenvedés oka és célja
Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! (Lk 15,17)Nyomorúságaink idején gyakran feltesszük a kérdést: miért van szenvedés? Mi a szenvedések valódi oka? És van-e értelme? Ha Isten szeret, miért engedi, hogy ártatlan embereket megkínozzanak, kicsi gyerekek éhen haljanak, mások tehetetlen beteggé váljanak, életük...
01.26 A hívő ember szenvedése
Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. (Zsid 12,7)Meglepő megfigyelés, hogy Isten gyermekeinek sokszor még több szenvedésben van részük, mint a nem hívőknek. Mit mond erről a Biblia?1. Ennek egyik oka az, hogy a hívők általában érzékenyebbek mások szenvedésére.
Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát
Lásd meg a csodátfűben, fábanminden aprókis virágban. Nyíljon a szemedszépre, jórane láss mindentelmosódva.  Csodálkozz ráa napsugárra,fű közt alvókis bogárra.  A szemeddel együttnyílik lelked,s a világ ezercsodát felfed.  S ha szíved majd mindenszépre dobban,keresd a csodátönmagadban!
A nők az örök Évák
blog »
  A nőknek egy nagy hibájuk van : elfelejtik, hogy milyen fontosak és értékesek.                           De jó érzés, hogy nő létemre foglalom össze, amit a férfiak is elismernek, hogy a nők, koruktól és nemzetiségüktől függetlenül "örök Évák" maradnak. A nők a nehézségek ellenére rendületlenül mindig kitartanak, álmodnak és küzdenek a jobb világért.
01.22 A lélek tápláléka
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. (Mt 4,4)Aki elindult a Jézusba vetett hit útján, annak lelki táplálékra van szüksége, hogy tudjon azon járni. Ugyanúgy életkérdés ez neki, mint ahogyan a fizikai erőnlét feltétele a rendszeres táplálkozás.A lélek tápláléka az ige.
HA A KAPCA NINCS JÓL FELTEKERVE…  Életképek katonaidőmből I.
           HA A KAPCA NINCS JÓL FELTEKERVE… Életképek katonaidőmből I.              1966. november 24. én bevonultam 2 éves katonai szolgálatra, Pápára az RT 10 – es egységhez. Megkezdődtek a számunkra erőteljesnek tartott alaki kiképzések, amelynek hatására rövidesen sántikált a fél század újoncállománya.
SZÜLETÉSTŐL HALÁLIG NÁTRIUMGLUTAMÁT (E621)
A nátrium glutamát agydaganatot és rákot okoz, továbbá felelős a legtöbb emésztőrendszeri betegség kialakulásáért. Amerikából ért ide hozzánk, de a kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, inkább visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a nátrium glutamát fogyasztása.
Kovács Apollóniára emlékezem
Nagy megrendüléssel fogadtam Kovács Apollónia halálát.Az utóbbi években alig lehetett tudni hol él vagy mit csinál.Pontosabban azt lehetett tudni,hogy beteg és ezért nem tud fellépni.Azt nem tudtam hogy az öregek otthonában él.86 éves volt.Nagyanyám nagy kedvence volt.
AKKOR IS SZERETLEK…  Születésnapodra Szerelmem
  AKKOR IS SZERETLEK… Születésnapodra Szerelmem   Akkor is Szeretlek, Ha Nem Mindennap Mondom, Mert Igaz Szerelem Mindig Nagyszerű Dolog. Akkor is Szeretlek, Mert Ha Hangod Meghallom Már Szívem Is Hangosabban Kalapál, Dobog. Akkor Is Szeretlek, Mikor Nap Reggel Felkel, A Madarak Trillázva Szépen Énekelnek.
Találós versek állatokról
 TÓTH ÁGNES ÁLLATKERTBEN (találós versek) Találjátok ki, ki vagyok? Én alacsony összkomfortbannem találom helyemet,foltos nyakam azért hosszú,hogy elérje fejemet.(zsiráf)  *Rabruhában szabadláboncsak én járok egyedül.A két első szabadlábama hátsótól menekül.Nyáron füvet, télen szénáttesz elém a gondnokom,épp ezért az ebédemrepanaszkodni nincs okom.

3462 cikk | 5 / 347 oldal