Napló - Legolvasottabb cikkek

   

"FŐNÖK! SZÁRAZAK A FALAK!"  Amikor én rövid ideig „vízvezetékszerelő” voltam
           "FŐNÖK! SZÁRAZAK A FALAK!" Amikor én rövid ideig „vízvezetékszerelő” voltam           Az a bizonyos rendszerváltás, ami történt 1989 – 90 fordulóján, tudtommal nagyon sok ember sorsát, további jövőjét alapvetően befolyásolta, meghatározta. Ez a változás sajnos engemet sem kerülhetett el. A munkahelyem megszűnt, új után kellett nézni.
Ünnepelt a százhúsz éves Igazfalva
Erős vár a végeken Az idei Igazfalvi Napok a jókedvű találkozások, kulturált szórakozási lehetőségek mellett a falu és a Felső-Bega mente magyar közösségei számára is a szülőföldhöz, a te­le­pes elődök hitéhez való ragaszkodás üzenetét is tartalmazták. Az ünnepség első napján hang­­súlyosan a szabadtéri rendezvények kerültek előtérbe.
Az egészséges magzatfoganás feltételei napjainkban
A Budapesti Decens Magazin főszerkesztője: Ordody Eszter által készített interjú, Jóo Violetta és Kozma Szilárd Karma- és családasztrológusokkal magzatfoganási és családi problémákról:   I. Interjú Joó Violettával 1. Ordody Eszter:  Honlapodon komolyan foglalkozol az egyéni karma kérdésével.
Reményik Sándor - Tündérfok
Az életednek van egy titkos csúcsa,Mely rejtve őrzi boldogságod,Egy sziklafok, ahonnan Te az életTöretlen teljességét látod,Hol imádkoznál hosszan, térdenállva,Mert onnan végtelen a panoráma.
Vízgyógyászat
A vízzel való gyógyítás nem újkeletű dolog. Már a szkíták, egyiptomiak, babilóniaiak is használtak fürdőket, izzasztókat gyógyászati céllal.  A vízgyógyászatnak sokféle módja van, lehet a víz hőfokának változtatásával (fokozatos csökkentésével, illetve növelésével) jó eredményeket elérni, tüdőgyulladás, láz, tífusz, különböző fertőzések, sőt  pszichiátriai zavarok kezelésénél.
Milyenek a magyarok?
»
LACKFI JÁNOS szerint miután a magyar eltöprengett azon, hogy vajon miből tudható, hogy ő magyar, ezekre a következtetésekre jutott: Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza.
10 legfontosabb gyógyító étel
Amerikai tudósok és dietetikusok, többek közt a Yale és a Stanford Egyetem professzorai arra vállalkoztak, hogy összeállítsák a világ tíz legegészségesebb élelmének listáját.
A délvidéki Petőfi-brigád
Az 1944-es esztendő októberében a magyar államhatalom kivonult az alig három és fél évvel korábban, 1941 húsvétján visszakapott Délvidékről. A nyomukban bevonuló „felszabadítók”, a szerb partizánosztagok mindenekelőtt módszeresen megtizedelték a magyar lakosságot.
Francois Villon - Ballada a senki fiáról
 Mint nagy kalap borult reám a kék ég,és hű barátom egy akadt: a köd.Rakott tálak között kivert az éhségs halálra fáztam rőt kályhák előtt.
Szakaly Éva: Élet vagy halál
Uram, ma lettem nyolcvanéves,túl gyorsan múlnak el az évek.

3503 cikk | 9 / 351 oldal