Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Szakaly Éva: Élet vagy halál
Uram, ma lettem nyolcvanéves,túl gyorsan múlnak el az évek.
Miért cserebogár a cserebogár?
Tóth Ágnes Miért cserebogár a cserebogár?  Miért hívják a Cserebogarat Cserebogárnak? Mert nem tetszett soha az édesanyjának, és az őt más bogarakra cserélte, hogy szebbet kapjon cserébe? Például Katicát, pöttyös kabátkást, vagy Szentjánost, kis világító lámpást? Netán smaragdzöld rózsabogarat, mert fénylett a háta a nap alatt? Esetleg nagy bolyhos dongót, erősen ...
Time to Say Goodbye
Magrul a dal szövege Nem adhattam semmi mást, mint árva lelkem csöndes vallomását.Nem értettem, miért választod a téli város dermedt hallgatását.Kár, hogy a fény úgy elszállt, elszállt.A múlt nincs feledve, vársz rá, csak jönne végre,de már oly messze, múló szép regény tél ünnepén,nagyon fáj még, de vége.Time To Say Goodbye – a szív különös táj.
A legyező
A legyező ősi időtől fogva elterjedt eszköz, mely hűsítés vagy tűz élesztése céljából légáramlatot idézünk elő, rovarokat, különösen legyeket kergetünk, végül a nap sugarai ellen védekezünk. Legkezdetlegesebb alakja a tollbólóll, szőrből, vagy növényi rostokból, s effélékből összekötözött és nyélhez erősített pemet, mely bozontos állati farkhoz hasonlít.
01.27 Miért?
Csak hírből hallottam rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért visszavonok mindent, bűnbánatot tartok... (Jób 42,5-6)Jób istenfélő ember volt, mégis egyszerre annyi csapás szakadt rá, hogy alig tudta elviselni. Gyermekeire ráomlott a ház, és mind odavesztek. Utána elveszítette minden vagyonát, fájdalmas betegség támadta meg, és még a felesége sem állt igazán mellette.
Találós versek állatokról
 TÓTH ÁGNES ÁLLATKERTBEN (találós versek) Találjátok ki, ki vagyok? Én alacsony összkomfortbannem találom helyemet,foltos nyakam azért hosszú,hogy elérje fejemet.(zsiráf)  *Rabruhában szabadláboncsak én járok egyedül.A két első szabadlábama hátsótól menekül.Nyáron füvet, télen szénáttesz elém a gondnokom,épp ezért az ebédemrepanaszkodni nincs okom.
„ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE  TÁNCZOS KATALIN
„ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE TÁNCZOS KATALIN   AZ ÉN MIATYÁNKOM   Mikor a szíved már csordultig tele, Mikor nem csönget rád soha senkise, Mikor sötét felhő borul életedre, Mikor kiket szeretsz, nem jutsz eszükbe: Ó, „Lélek”, ne csüggedj! Ne pusztulj bele! Nézz fel a magasba – reményteljesen, S fohászkodj: MI ATYÁNK! KI VAGY A MENNYEKBEN…   Mikor a magányod i...
Izletes csemegék
Az amerikaiak és már a fejlettebb országok lakossai élelmezésre költött pénzük 40 százalékát az otthonukon kívül elfogyasztott ételekre fordítják. Élelmünk előre elkészített, tartósított, finomított, koncentrált, cukrozott, sózott, kémiailag mesterségesen kialakított – így lesz magas kalóriájú, alacsony tápértékű, “ízletes” csemege.
Spirulina BIO – a gyógyító alga por 100g
Teljesen természetes táplálék. A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Kellemes közérzetet, szépséget, erőt és energiát kölcsönöz ez az algatabletta. Azt tudjuk, hogy a természetes vitaminok jobban felszívódnak, sokkal hasznosabbak, mint a mesterséges készítmények.
Zalai Szalay László: A mese
A MESE Már a bölcsődhöz ellátogat: Hozza cserebogár-fogat... Vagy hét hollóval érkezik, - vagy irgum-morgom, medvék huzzák!... Csodálatos egy társaság, e kásahegyek felől jöttek!... Három vasbocskort tönkretettek, útközben csak harmatot ettek, - amerre a madár se száll!...

4800 cikk | 9 / 480 oldal