Napló - Legújabb cikkek

   

FÉRFIAK NEMZETKÖZI NAPJA VAN MA… Tündérrózsámnak, Terikémnek.
              FÉRFIAK NEMZETKÖZI NAPJA VAN MA… Tündérrózsámnak, Terikémnek.   Férfiak Nemzetközi Napja van ma, Csiripelik odakint a verebek. Miben is különbözik az év napja Ilyenkor, hisz ma ital, virághegyek   Sem hoznak Boldogságot, ahol máskor Bizony Egymás Becsülése Hiányzik. Szerencsére ez Minálunk Ilyenkor Sem Kérdéses, Mert Szeretet Pompázik.
KURTA - KOCSMA FALUVÉGÉN MINÁLUNK… Bakonyszentkirályi emlék.
              KURTA - KOCSMA FALUVÉGÉN MINÁLUNK… Bakonyszentkirályi emlék.   Kurta - Kocsma faluvégén minálunk, Mellette a focilabdás őrület Színhelye, mert azt mondják „a mi lábunk, Hogy bőrgolyóval rúgjuk a zöld füvet.
SISSI A CSIGAKERT  ŐRZŐJE GYULÁN…
                SISSI A CSIGAKERT  ŐRZŐJE GYULÁN…   Sissi a Csigakert őrzője Gyulán, Méltóságteljesen tekint előre. Nem kell soha felkelnie már korán, Mert a szép arcmása kőbe van vésve.   Mégis körülveszi olyan nyugalom, Hogy senkinek nincsen félnivalója. Csendes nyugalmat érezve már tudom, Hogy Almásy gróf volt az imádója.
A MAGYAR NYELV MINDIG OLYAN GYÖNYÖRŰ… A Magyar Nyelv Napján.
                A MAGYAR NYELV MINDIG OLYAN GYÖNYÖRŰ… A Magyar Nyelv Napján.   A Magyar Nyelv Mindig Olyan Gyönyörű, Hozzá Fogható Szerte a Világban Nincsen, Mert a Mi Számunkra Nagyszerű, Érthető és Szépséges Egymagában.   Írástudók, Akik Verssel, Prózával Közlitek Azt, Ami kikívánkozik Belőletek, Csak Azzal a Szándékkal Tegyétek, Hogy Szívetek Nem Változik.
DALLAMOK MESTERE  GYULÁN SZÜLETETT… Erkel Ferencre emlékezve.
                DALLAMOK MESTERE  GYULÁN SZÜLETETT… Erkel Ferencre emlékezve.   Dallamok mestere Gyulán született Immár kétszázkilenc évvel ezelőtt.
ÁLMODOM AZ ÖSSZEFOGÁS EREJÉT… Akarjunk újra összefogni!
  ÁLMODOM AZ ÖSSZEFOGÁS EREJÉT… Akarjunk újra összefogni!   Álmodom az összefogás erejét Nemzetem, Zsoltáros szívemet Uram Tehozzád emelem! Hallgasd meg kérésem, hisz nagy baj van most Minálunk, Sok részre szakadt megint a Gyönyörű Országunk.
SÖRÖZNEK A KAKASOK BÉKÉSCSABÁN…
             SÖRÖZNEK A KAKASOK BÉKÉSCSABÁN…   Söröznek a kakasok Békéscsabán, De lehet, hogy tyúkok is iddogálnak, Vagy a csirkék is kortyolgatják talán A habzó nedűt, hogy ne szomjazzanak.  Leskődni ablak előtt nem akartam, Hiszen nem illendő bekukucskálni. Inkább én szép lassacskán elosontam, Úgy gondoltam ráérek később inni.
SZERETTEIMTŐL TÁVOL,  AKIK ÖRÖKRE ELMENTEK… Mindenszentek és Halottak Napján Emlékezem.
    SZERETTEIMTŐL TÁVOL,  AKIK ÖRÖKRE ELMENTEK… Mindenszentek és Halottak Napján Emlékezem.   Szeretteimtől Távol, Akik Örökre Elmentek, De Szívembe Kitörölhetetlenül Bevésődtek, Hiszen aki igazán őrzi az emlékeiket, Abban benne lakozok az el nem múló Szeretet.
HOL VAGYTOK „KIPCSÁKOK”…
                HOL VAGYTOK „KIPCSÁKOK”…   Hol vagytok „kipcsákok” és jó magyar „pirézek”, Nem látok egyet sem, akármerre is nézek. Nemrég hallottam, törzse van a „kipcsákoknak” Magyarországon és évente parádéznak Országos Gyűlésükön. Ezt egy ember tudja: Vajon ki lehet az, aki ezt hírül adta?     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2019. 10. 21.
RAVASZ EGY MACKÓ KOMA AZ ERDŐBEN…
                RAVASZ EGY MACKÓ KOMA AZ ERDŐBEN…   Ravasz egy mackó koma az erdőben, Barátkozik az odatévedt lánnyal. Ülő helyzetben van a fa tövében, Barátkozni próbál, nem bír magával,   Mert mindkét mancsát popójára rakja, Mert elbűvöli a lánynak szépsége, Bája, nőies gömbölyű formája, Mely üdítőn hat medve úr kedvére.

3876 cikk | 1 / 388 oldal