Napló - Legújabb cikkek

   

SZÜLŐFALUMBAN.
             SZÜLŐFALUMBAN.   Akáclombos kis falum de szeretlek, Jó borod van, a lányok olyan szépek. Faluvégről sürü erdők kéklenek: Bakony fái, gyöngyvirágos fenyvesek.   Akáclombos kis falumban barna lány, - Ne szeressem, kért, imádott jó anyám.
„BÉKÉS MEGYE ELESETT”, ÍRTAM  EGY VERSEMBEN 2020. 09. 23 – ÁN.
             „BÉKÉS MEGYE ELESETT”, ÍRTAM EGY VERSEMBEN 2020. 09. 23 – ÁN.       Akkor egy nap alatt 33 Covid pozitív fertőzöttet találtak a tesztelések során.  Azért írtam, mert hosszú idő óta stagnált Megyénkben a fertőzöttek száma.
HÁLÓSZÖVÉST PÓK   MESTER HOL TANULTA…
                 HÁLÓSZÖVÉST PÓK  MESTER HOL TANULTA…   Hálószövést pók mester hol tanulta, Mert az elkészült műve gyönyörű szép. Úgy látszik, Zircen Ferinek mutatja Egyedül a hálószövő pókos nép   Mindazt, ami neki rutinfeladat, De embernek mérnöki pontos csoda. Fotósnak is büszkeség az a pillanat, Mikor elé tárul a mestermunka.
„SZOMSZÉD! HA LEGKÖZELEBB DISZNÓT VÁGNAK ÉJSZAKA, SZÓLJON, SEGÍTEK!”  Az 1950 – es évek beszolgáltatásairól az emlékeim szerint.
              „SZOMSZÉD! HA LEGKÖZELEBB DISZNÓT VÁGNAK ÉJSZAKA, SZÓLJON, SEGÍTEK!” Az 1950 – es évek beszolgáltatásairól az emlékeim szerint.      1948. március 13 – án születtem, éppen ezért a gondtalan gyermekéveim bőven belefértek abba az időszakba, ami azért Szüleim számára éppenséggel nem voltak azok.
TÜNDÉRRÓZSÁM,  ANGYALCSILLAGOM, RIKÉM…
              TÜNDÉRRÓZSÁM, ANGYALCSILLAGOM, RIKÉM…   Tündérrózsám, Angyalcsillagom, Rikém, Szerelmetes, Szépséges Virágszálam. Alföld Gyöngyszemének rózsás szigetén Veled élhetek Csábos Boldogságban.   Több mint tizenöt éve már Szerelmes A Szívünk és a Lelkünk Egymás iránt. Köztünk pillanatig sem volt kétséges, Hogy Szerelmünk majd segítségért kiált.
LÁSD MEG A SZÉPET,   MELY NEM HIVALKODÓ…
              LÁSD MEG A SZÉPET,  MELY NEM HIVALKODÓ…   Lásd meg a szépet, mely nem hivalkodó Csak egy vihar tépte árva falevél, Amely földre hullva már csak sodródó Áldozata a viharnak, de nem fél.   Bátran hagyja magát görgetni földön Pedig tudja, hogy a halál közeleg. Számára a fa már nem lehet börtön, Zúgó viharban sem nyafkán pityereg.
A LÉNYEG, HOGY A SÖR NE HALJON KI!”  Avagy, a Pajkaszegi Teca Kocsmája” egyes törzsvendégeinek hitvallása.
           „A LÉNYEG, HOGY A SÖR NE HALJON KI!” Avagy, a Pajkaszegi Teca Kocsmája” egyes törzsvendégeinek hitvallása.
CSAK ÁLLT ÉS FIGYELT  Magányos ló a városszélen
           CSAK ÁLLT ÉS FIGYELT Magányos ló a városszélen   Város szélén magányosan állt a karámban, Bánatosan nézett olyan árván magában.
SÍRDOGÁLÓ FALEVELEK
                SÍRDOGÁLÓ FALEVELEK   Sírdogálnak a levelek, Sírva – ríva fájón zúg az erdő. Kihűltek a madárszívek, Nincsen ének, halk, lágyan kesergő.   Múlik a Nyár – tűnő álmok A lelkünkbe fájón bele téptek. Ezer színű vadvirágok Hervadásán jajgatnak a rétek.
ÁLDOTT EMLÉKŰ ÉDESAPÁM, MÍG ÉLEK,   MINDIG TE MARADSZ A PÉLDAKÉPEM.
                ÁLDOTT EMLÉKŰ ÉDESAPÁM, MÍG ÉLEK,  MINDIG TE MARADSZ A PÉLDAKÉPEM.      Ahogyan szokás volt mifelénk a Bakonyban mondani, „ha a libák el nem tipornak”, akkor már kevesebb, mint fél esztendő múlva hetvenhárom esztendős leszek. Tudom azt, hogy ez nem érdem, csak egy állapot, de azért jó dolog visszaemlékezni az életemnek minden pillanatára.

4110 cikk | 1 / 411 oldal