Napló - Legújabb cikkek

   

NYAKKENDŐ, VAGY RAKAMAZI TURUL?
                NYAKKENDŐ, VAGY RAKAMAZI TURUL?      Áldott Emlékű Édesapám, ahogyan szokta nevezni, „fölőtözött”, ha valami ünnepi alkalomra készült, vagy valami elintéznivalója volt a Községházán, vagy később a TSZ irodán.
FÉRFIAK NEMZETKÖZI  NAPJA VAGYON…
                 FÉRFIAK NEMZETKÖZI NAPJA VAGYON…   Férfiak Nemzetközi Napja vagyon, Csiripelik kint a fázós verebek.
ÜZENET  A VÁCI MIHÁLY IRODALMI  SZÍNPAD MŰVÉSZEINEK
                ÜZENET A VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD MŰVÉSZEINEK   Üzenem Néktek parasztmezőkről, Hol a szellő még tisztán fújdogál, Hol még tisztán, lágyan cseng a patak S a Természet gyönyörűn orgonál… Szedjétek össze a tiszta Írást, Mit a lélek szült tiszta húrjain. Vigyétek szét szerte szép hazánkban S őröljetek a szépség malmain.
A MAGYAR NYELV OLYAN SZÉP…  A Magyar Nyelv Napján.
              A MAGYAR NYELV OLYAN SZÉP… A Magyar Nyelv Napján.   A Magyar Nyelv Olyan Szép Csodálatos, Hisz régóta őrzi a gyökereit. Évszázadok múltán is bámulatos, Ahogyan megtartotta elemeit   Mindannak a szépnek és jónak, amit Eleink hoztak egykor Őshazából.
HA AZ ERDŐBEN…
                HA AZ ERDŐBEN…   Ha az erdőben  Jársz, ne feledd el soha, Érted létezik.   Tiszteld erejét, Hiszen ember maradhatsz, Ha nem szennyezed.   Kisökörjárás Erdeje Gyulán ezért Vár, ha így teszel.     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2018. 11. 08. Csütörtök Reggel 7:20
A HIMNUSZT HALLGATVA…  Erkel Ferencre emlékezve.  Németgyula. 1810. 11. 07 – Budapest. 1893. 06. 15
                 A HIMNUSZT HALLGATVA… Erkel Ferencre emlékezve. Németgyula. 1810. 11. 07 – Budapest. 1893. 06. 15   A Himnuszt hallgatva még pizsamában Sem tudok ülve létezni, mert nekem Kölcsey verse Erkel dallamában Testesíti meg, amit ha énvelem   El akarnák feledtetni, nem tudom Mi történne. Most Gyula városában Élek, ahol házában, ha akarom Megidézhetem.
NEM JÁRTAM MÉG   „SZERVETŐBEN”…  Gyönyörű termékeiket gyakran látva.
                NEM JÁRTAM MÉG  „SZERVETŐBEN”… Gyönyörű termékeiket gyakran látva.   Nem jártam még „Szervetőben”sohasem, De ami késik, az soha nem múlik. Gyönyörű motívumaik’ szeretem, Mert általuk állandóan megnyílik   Előttem a Magyarság rejtett kincse, Amivel díszítik termékeiket.
A GYŐRI ROYAL SZÁLLÓ
                A GYŐRI ROYAL SZÁLLÓ      Az én Zsargó Pista unokaöcsém egyszer Szilveszterkor félünneplőben lődörgött az utcán. Az erdészetben volt kocsis, akkor vette fel a pénzét. Jön egy teherautó: „Álljanak meg! Hova mennek?” „Győrbe.” „Vigyenek el engem Győrbe!” Megérkeztek Győrbe.
FÉNYLŐ SZIRMAIT  BONTOGATJA A NAP…
                FÉNYLŐ SZIRMAIT BONTOGATJA A NAP…   Fénylő szirmait bontogatja a Nap Gyulán, ahogy nézem ablaknál állva. Most még nem kell fejre sapka és kalap, Mert illúzió, meleg Ősz varázsa   Tart most, hiszen ilyenkor Novemberben Már nagyon sokszor zord hidegek jártak.
MIKOR SZERETETT  BAKONYOMBAN JÁROK…
              MIKOR SZERETETT BAKONYOMBAN JÁROK…   Mikor Szeretett Bakonyomban járok, Mindig újabb megerősítést kapok, Hogy bárhová is vet Sorsom, míg élek,  Szeretetet, Békességet remélek. Most is ez történt mikor „Hazamentem”, Ottani Szeretteim-megöleltem. Sok régi ismerőssel találkoztam, Akikben egykor soha nem csalódtam.

3612 cikk | 1 / 362 oldal