Napló - Legújabb cikkek

   

AKI A HAZÁJÁT SZERETI…
                AKI A HAZÁJÁT SZERETI…   Aki a Hazáját szereti, Ha a köpönyegét leveszi, Ne vegye kifordítva vissza, Mert akkor elveit feladja.   Aki a Hazáját szereti, Nemzet lobogóját tiszteli, Ruhaként soha nem viseli, Teste köré azt nem tekeri.
JULIANNÁK, JULIKÁK  ÉS ÉN MAGAM…
                JULIANNÁK, JULIKÁK  ÉS ÉN MAGAM…   Juliannák, Julikák és én magam, Összejöttünk névnapozni egy kicsit. A mulatság szesz nélküli csak *„langsam”, Mert nálunk a józanság, ami számít.   Szép korban sem búslakodás az élet, De most már az egészség a fő dolog. Nem mondjuk, hogy éltünk mi már eleget, Bízunk, hogy a jövő köröttünk forog.
HAT ÉVE, HOGY ELMENTÉL ÉDESANYÁM…
                HAT ÉVE, HOGY ELMENTÉL ÉDESANYÁM…   Hat éve, hogy elmentél Édesanyám, Azóta is fáj a szívem miattad. Szép orcádat csak még egyszer láthatnám, Ahogyan közben ebédet felraktad   A tűzhelyre főni a fiacskádnak. Beszélgetnénk a régi szép időkről, Mikor a tányért még Édesapámnak Is kiraktad az asztalra.
ANYANYELV NEMZETKÖZI NAPJA VAN… Reggeli gondolataim e jeles napon.
                ANYANYELV NEMZETKÖZI NAPJA VAN… Reggeli gondolataim e jeles napon.   Az Anyanyelv Nemzetközi Napja van, De a beszélt nyelveken néha nem szép Mondatok sokszor csúnya módra olyan Formán szólnak, hogy a szívbe beletép.
ILYEN VAGÁNY MACSKAGYEREK VAGYOK ÉN… Macsek szonett.
                ILYEN VAGÁNY MACSKAGYEREK VAGYOK ÉN… Macsek szonett.   Ilyen vagány macskagyerek vagyok én, Artista is leszek, ha kívánjátok. Nincsen nálam ügyesebb földkerekén, Ahogyan a fotón is most látjátok,   Hisz nincs akadály két lábra is állok Előttetek, mert semmitől sem félek. Ha kell, akkor fejemen átbucskázok, Közben kellemes slágert fütyörészek.
NEM VAGYOK SZÍNVAK… II. Aki érti az tudja, ha nem, tudni sem akarja.
           NEM VAGYOK SZÍNVAK… II. Aki érti az tudja, ha nem,  tudni sem akarja.   Nem vagyok színvak, de mégsem értem sohasem, Hogy ami nekem zöld, másnak miért rózsaszín? Azt is tudom, hogy eddig nem ment el az eszem, Számomra akkor sem lesz zöld sosem karmazsin, Vagy bármilyen színű, mert valaki akarja Láttatni velem, ami az ő véleménye.
BÁLINT ÉS VALENTINUS… Végtelenül hálásan köszönöm.
                BÁLINT ÉS VALENTINUS… Végtelenül hálásan köszönöm.   Bálint és Valentinus is én vagyok Immár kitörölhetetlenül végleg. Igaz, nem tudom, mit hoznak csillagok Még nekem: Azt hiszem nem ez a lényeg,   Hanem, hogy tegnap nagyon sokan jöttek Felköszönteni engemet messziről.
MÚLTUNKAT LETAGADNI… Kedd reggeli verses gondolataim.
                MÚLTUNKAT LETAGADNI… Kedd reggeli verses gondolataim.   Múltunkat letagadni soha nem szabad Még akkor sem, ha az idő gyorsan szalad.
„ITT ÁLLOK AZ ISKOLA AJTAJÁBAN…” Egy 1897 – es fényképet nézegetve, átélve a látottakat.
                „ITT ÁLLOK AZ ISKOLA AJTAJÁBAN…” Egy 1897 – es fényképet nézegetve, átélve a látottakat.   „Itt állok az iskola ajtajában Szomorúan, vállamon a tarisznya. Rojtos kabátban és lyukas nadrágban, Botra támaszkodva, rajta sapka.   Tantermi padokban diákok ülnek, Könyveikre hajolva okosodnak.
VESZPRÉMVARSÁNYI SZERELMES VERSEK.
                    VESZPRÉMVARSÁNYI   SZERELMES VERSEK. VESZPRÉMVARSÁNYBAN.   Szomszéd faluból bandukoltam gyalog Fejem felett csillagos ég ragyog A szívemnek ujjongva átizentek Csillagos ég, sugárzó szép szemek.   Úgy reszketek mint Mózes csipkebokra A szívem zeng boldogan, dalolva Megbabonáztak gyönyörű kék szemek Csillagos ég, – ujjongó szép egek.

3422 cikk | 1 / 343 oldal