Napló - Legújabb cikkek

   

Református telepesek a temesi bánságban
Programtervezet: (változhat)09,00 – Érkezés, Regisztráció, Infó-csomag10,00 – Istentisztelet: Igehírdetés – Csűry István püspök11,00 – Istentisztelet: Előadás - Dr. Zabán Bálint-12,00 –Istentisztelet: Kórusok – KRE kántor kórus, Újezredév kórus, Fehér László tárogató művész.
Alkalmak, lehetőségek
AZ ALKALMAS IDŐ   Alapige:Ef 5,15-17 Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen. A jó alkalmat áron is megvegyétek, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. Imádkozzunk! Mindenható Istenünk, szerető mennyei Atyánk, szeretnénk, ha a most énekelt zsoltár minden szava igaz lenne ránk is.
Őszi idénykezdő istentisztelet
Minden ovist, diákot, nevelőt és szülőt hívunk, hogy együtt kérjük mennyei Atyánk áldását az új tanévre. Az ovisok és iskolások egy kis ajándékot is kapnak! Várunk szeretettel!       BESE GERGŐ, BLOG GONDOLATOK A KERESZTÉNY PEDAGÓGIÁRÓL AZ ÚJ TANÉV KEZDETÉN A mai napon egyházközségünkben is megtartottuk a Veni Sanct-et, a mi kis tanévnyitónkat.
ERDÉLYORSZÁG FELŐL…
                Ezt a versét is nem egészen 17 évesen írta Édesapám.
A BAKONY FIA
                Ezt a versét Édesapám 17 éves korában írta   A BAKONY FIA   Itt születtem a Bakony ölében, Ringó erdők tenger közepében Hol a patak csordogál csendesen, Fenyveserdők zuhogó mélyiben.   Te vagy Bakony dúlt szívem reménye, Szépségedtől lelkem áthevülne. Csalogány zengi tavasz dalát, Zord tetőkről szemem jövőbe lát.
HŰSÉGET SZÁMOMRA ÖRÖKÜL JUSSOLTAM
                HŰSÉGET SZÁMOMRA ÖRÖKÜL JUSSOLTAM   KEDVES BARÁTAIM!     Ma úgy döntöttem, hogy közzéteszem azt a 82 oldalas kis könyvecskét, amit 2006 Nyarán fogalmaztam meg „HŰSÉGET SZÁMOMRA ÖRÖKÜL JUSSOLTÁL” – címmel. A kötet a 8. Magyar Parasztköltészet Napján, Bakonyszentkirályon 2006. 10. 07 – én lett bemutatva.
MEGSZÁLLT FÖLDÖN
           Egy újabb, 16 éves korában írt verse Édesapámnak.
LEVETEM SARUMAT…  BMZ (Baji Miklós Zoltánnak ajánlva.
            LEVETEM SARUMAT… BMZ (Baji Miklós Zoltánnak ajánlva.   Levetem sarumat, tűz körül járok Mezítláb, mert őseimet tisztelem. Teszem a dolgomat, ha fáradok, Akkor is azt a terhemet cipelem,   Amit Neo Sámánként önként viszek, Mert vállalom e földön, amíg élek. Népem ellen semmi olyant nem teszek, Amik engem becstelenné tennének.
HONSZERETET.
              Egy újabb, 16 éves korában írt verse Édesapámnak.   HONSZERETET.
URAM, MÉG MEDDÍG TŰRÖD…  Meddig lehet tűrni az álszentséget?
                  URAM, MÉG MEDDÍG TŰRÖD… Meddig lehet tűrni az álszentséget?    Uram, Még Meddig Tűröd a Békétlenséget, Amikor Testvérből Csinálnak Ellenséget, Barátból olyat, akitől harsog gyűlölet Mert nem azt szereti, akit ma már ő szeret? Kirekesztenek Felvállalt Magyarságunkból, Mert nem akarunk behódolni önmagunktól Azok előtt kik hiszik, tévedhetetlenek...

3277 cikk | 1 / 328 oldal