Napló - Legújabb cikkek

   

EGYKORI PÁPAI KATONAKÉNT ÉN MÉG MINDIG SZERETEM A RIZSES ÉS TARHONYÁS HÚST. Pápa Repülőtér RT – 10. 1966. 11. 24 – 1968. 12. 13
              EGYKORI PÁPAI KATONAKÉNT ÉN MÉG MINDIG SZERETEM A RIZSES ÉS TARHONYÁS HÚST. Pápa Repülőtér RT – 10. 1966. 11. 24 – 1968. 12. 13      Évek, évtizedek óta folyamatosan dolgozom fel a katonai létem során történt emlékeimet. Többször leírtam már, hogy 1966. 11. 24 és 1968. 12. 13 között voltam tényleges katona Pápán a Repülőtéren az RT – 10 – nél.
SZÜLŐFALUM REFORMÁTUS TEMPLOMÁNAK HARANGJAI… Bakonyszentkirályi templomunk, még mindig szeretlek.
            SZÜLŐFALUM REFORMÁTUS TEMPLOMÁNAK HARANGJAI… Bakonyszentkirályi templomunk, még mindig szeretlek.   Szülőfalum református templomának harangjai Ma is itt zúgnak a fülemben. Zenélnek a hangjai Olyan csodálatosan, hogy amíg élek nem feledem, Számomra olyan, ami a múltamból most is kell nekem.
KALAPOT EMELVE KÍVÁNOK  „ÁLDÁS – BÉKESSÉGET” …
                KALAPOT EMELVE KÍVÁNOK  „ÁLDÁS – BÉKESSÉGET” …   Kalapot emelve kívánok Áldás – Békességet”, Minden magyar rendes embernek olyan tisztességet, Amely a másikkal szemben mindig toleráns tud lenni, Magyarságtudatán nem fog sohasem csorba esni, Hazánknak becsületes polgára tud maradni, Szeretetet soha nem fog gyűlöletre cserélni.
ARANYLÓ TÜZES PARIPÁN… Továbbra is Aggódom Nemzetemért
            ARANYLÓ TÜZES PARIPÁN… Továbbra is Aggódom Nemzetemért   Aranyló Tüzes Paripán Vágtatok Felvértezve, Mert Sötét Fellegek Jönnek Szél Hátán Nagy Sietve. Be Akarják Borítani Gyönyörű Szép Hazánkat, Városainkat, Falvainkat és a Kis Tanyákat.
PÜNKÖSDKOR IS  BUJKÁL A SZERETET…
              PÜNKÖSDKOR IS  BUJKÁL A SZERETET…   Pünkösdkor is bujkál a Szeretet Azt mondva, „Nem találom helyemet. Igaz, ma nem áradt ki Szentlélek, De én ettől továbbra sem félek, Mert, ha gyűlölet végleg eltűnik, A lényem is majd visszaérkezik.”     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2023. 05. 28. Pünkösd Első Vasárnapján Délután 17:25    
KÉTEZERHUSZONHÁROMBAN  SZENTLÉLEK… Pünkösdi, nem vidám gondolataim.
            KÉTEZERHUSZONHÁROMBAN  SZENTLÉLEK… Pünkösdi, nem vidám gondolataim.   Kétezerhuszonháromban Szentlélek Vajon újra kiáradna a Földre? Manapság sajnos oly nyelven beszélnek Mindenhol, amely már talán örökre   Elfeledtette, amit akkor szépen Megértettek, akik más nyelven szóltak.
HÓFEHÉRKE MIT TETTÉL A TÖRPÉKKEL…
                HÓFEHÉRKE MIT TETTÉL A TÖRPÉKKEL…   Hófehérke mit tettél a törpékkel, Kiket némileg, nemileg annyira Kifacsartál, mert hatalmas didikkel, Odacsaltál kényelmes ágyikódra,   Majd felváltva magadra eresztetted A hét törpicseket, akik kimúltak Ágyékod völgyében, mert Teéretted Mindent megtettek, de csak jót szuszogtak,   Mert az összes is kevésn...
TIZENKÉT ÉVES NAGY LEGÉNYKE LETTÉL… Patrik Unokám születésnapjára.
                TIZENKÉT ÉVES NAGY LEGÉNYKE LETTÉL… Patrik Unokám születésnapjára.   Tizenkét éves nagy legényke lettél, Aki gyermek léted lassan elhagyod. Mintha most lett volna, mikor születtél, Aki mindent el is érhetsz, ha hagyod,   Hogy a szorgalom mindig veled legyen Az egész életedben és kitartóan.
TIZENÖT HÓNAP ÓTA SINCS BÉKESSÉG… Békének még a közelében sem járunk.
             TIZENÖT HÓNAP ÓTA SINCS BÉKESSÉG… Békének még a közelében sem járunk.   Tizenöt hónap óta sincs békesség Ukrajnában, éjjel – nappal dörögnek A fegyverek. Hová lett a tisztesség, Ezerszámra halnak meg az emberek   Naponta az esztelen háborúban, Amelyet nagy Oroszország indított.
ÉDESAPÁM MÁR HAZAFELÉ MENET VEZETI AZ EGYIK TEHENÜNKET *FEDEZTETÉSRŐL.
                ÉDESAPÁM MÁR HAZAFELÉ MENET VEZETI AZ EGYIK TEHENÜNKET *FEDEZTETÉSRŐL.      Az évek hosszú során már sok mindenről írtama a falusi létem alatti történésekről, a paraszti világ mindennapjairól. Írtam a nálunk tartott aprójószágokról, csirkékről, kacsákról, libákról, nyulakról és a kicsit nagyobb malacokról, disznókról egyaránt.

4831 cikk | 1 / 484 oldal