Napló - Legújabb cikkek

   

TÁVOL ÉLEK, DE MÉGIS VELED VAGYOK… Bettike Unokám Születésnapjára.
                TÁVOL ÉLEK, DE MÉGIS VELED VAGYOK… Bettike Unokám Születésnapjára.   Távol élek, de mégis Veled Vagyok Drága Bettikém Születésnapodon. Gyulán is Neked Ragyognak Csillagok, De mégsem lépnek túl Boldogságomon,   Hisz Dédunokám Van a Szíved Alatt, Ami nekem Földöntúli Boldogság.
HAZAÁRULÓ BÉLYEGET RAGASZTANI… Vasárnap Délelőtti Gondolataim.
                HAZAÁRULÓ BÉLYEGET RAGASZTANI… Vasárnap Délelőtti Gondolataim.
MERRE TARTUNK, HOL A HELYÜNK?
                Ezt sem mostanában írtam...   MERRE TARTUNK, HOL A HELYÜNK?   Szózat lassan dübörög az égen, Bősz indulat feszül bennem –érzem. Merre tartunk, merre visz a végzet? Figyelem a gyors – változó képet.
ÉJI LÁMPÁS
                ÉJI LÁMPÁS   Kéklő Hold ott fenn az Égen Dicső fénnyel tündökölj. Áthatolj a Földön – légen, Csilló fénnyel özönölj.   Éjszakának drága lángja Ragyogj fénnyel utadon, Sötét éjnek Boldogságot, Ember arcot nyújts nagyon.     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Bakonyszentkirály. 1979. 07. 30
A MUNKA NEM SZÉGYEN Mikor kétkezi közmunkás voltam
                A MUNKA NEM SZÉGYEN Mikor kétkezi közmunkás voltam         A kisváros központjában a buszpályaudvar környékén beindul a mindennapi nyüzsgés. Buszok jönnek, mennek, amikor megjelenik egy munkásruhába öltözött kis csapat. Kezükben csákány, ásó, lapát, van, aki talicskát tol maga előtt. Az OTP sarkánál megállnak, lepakolnak.
ILYENNEK GONDOLOM BÉKE SZIGETÉT… Egy gyönyörű fotót nézegetve.
              ILYENNEK GONDOLOM BÉKE SZIGETÉT… Egy gyönyörű fotót nézegetve.   Ilyennek gondolom Béke Szigetét, Ahol csendesség van és a nyugalom Körülöleli minden kis szegletét Úgy, ahogyan én is sokszor álmodom.   Kis sziget körül tenger hullámait Sem korbácsolja fel soha vad vihar, Hisz magas hegyek kinyújtott karjait Sem tudja leverni erős zivatar.
KARÁCSONYI KAKTUSZUNK ÁPRILISBAN…
              KARÁCSONYI KAKTUSZUNK ÁPRILISBAN…   Karácsonyi Kaktuszunk Áprilisban, De kicsit sem baj, mert most is csodaszép. Kelleti magát az előszobában, Mint egy gyönyörű szépen megfestett kép.   Szülőfalumban Bakonyszentkirályon Édesanyámnak Karácsonykor nyíltak Hasonló szép virágai egykoron, Ezek meg itt csak rajtunk mosolyogtak.
ÉSZT OSZTANI… Örök dilemma.
              ÉSZT OSZTANI… Örök dilemma.   Észt osztani miért azok akarnak, Akik ebből maguk is rászorulnak? Üres kobakkal való okoskodás Olyan már, mintha lenne benne tudás, Pedig csak papagáj rikácsolása Hangzik úgy, hogy oly magas szárnyalásra Készteti a kevés maradékot is, Hogy ami ott ragad, semmi és hamis!     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula.
JÁTSZÓTÉREN NAGY A RICSAJ… Játszótéri emlék napjainkból
                JÁTSZÓTÉREN NAGY A RICSAJ… Játszótéri emlék napjainkból   Játszótéren nagy a ricsaj, hancúrozó gyerekek, „Hová tűntél Zsuzska, Jancsi, Vajon hol keresselek?” Homokozók és a csúszdák, mindenféle szerkezet, Labdázni és kacarászva mérleghintázni lehet.
TUDOD – E, HOGY MIT TAKAR A „SZERVETŐ?”
              TUDOD – E, HOGY MIT TAKAR A „SZERVETŐ?”   Tudod – e, hogy mit takar a „Szervető?” De ha mégsem, Magyarság Szeretetét, Az Élő Hagyományt, mely Kedvelhető Ruhán, táskán, mely Lelkiismeretét   Tükrözi a Megmaradt Ősiségnek, Ízlésvilágunk megújulásaként Terjesztve azt a minőséget, melynek Helye van, mint pozitív újdonságként   Szerte a Világban, Ne...

3467 cikk | 1 / 347 oldal