Napló - Legújabb cikkek

   

„KIMENŐRE SORAKOZÓ, KOTONOKAT ELŐKÉSZÍTENI!”  Avagy az ÜTI (Kapuügyelete Tiszt) vegzálja a távozókat)
                „KIMENŐRE SORAKOZÓ, KOTONOKAT ELŐKÉSZÍTENI!” Avagy az ÜTI (Kapuügyeletes Tiszt) vegzálja a távozókat)      Lassan közeledem ahhoz az időszakhoz, amikor egy kerek évforduló választ el attól, mikor a Magyar Néphadsereg katonája lehettem és elérkezett a leszerelés pillanata.
FELÉM JÖTT AZ ISTEN
            FELÉM JÖTT AZ ISTEN   Szép, őszi csendben felém jött az Isten, Lelkem kapuján halkan beköszönt -És átlebegett felettem szelíden, Bágyadt fényű, reszkető fák között.   Utána nyúltam nagy kínok kínjával: Uram, én ma mindent újra kezdek… -És átöleltek zokogó hullással, Megölt, őszi, szomorú levelek.   -S nem láttam többé soha drága Színét.
HA ÉN ZÖLDNEK  LÁTOK VALAMIT…
              HA ÉN ZÖLDNEK LÁTOK VALAMIT…   Ha én zöldnek látok valamit, Az másoknak miért hupikék? Másokat hatalom elvakít, Mivé lesz a Jövő Nemzedék?     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2017. 11. 23. Csütörtök Délelőtt 10:30  
„ENNEK OLYAN KŐ - MÉG ÍZE VAN.”  Avagy Édesapám nagyon szerette a „csukoládét.”
              „ENNEK OLYAN KŐ - MÉG ÍZE VAN.” Avagy Édesapám nagyon szerette a „csukoládét.”      Manapság ha valaki bemegy szinte bármilyen boltba a profiljától függetlenül, nagyon sok esetben valamilyen édességet is kínálnak a vásárlóknak zacskószámra.
VAJON KI LESZ MAJD  A KÖVETKEZŐ SOROS…
           VAJON KI LESZ MAJD A KÖVETKEZŐ SOROS…   Vajon ki lesz majd a következő soros, Ha jobblétre szenderül mostani Soros? Gőgös Hatalom szemében a Fő gonosz, Minden rossz megtestesítője, a Kronosz Istenség? Pedig Magyar - hon jótevője, Milliárdok Szülőhazába küldője. Vajon ki lesz majd a következő soros, Ha jobblétre szenderül mostani Soros?     Ifj.
ABLAK ELŐTT NYÍRFA   LEVELEI SÁRGULNAK…
               ABLAK ELŐTT NYÍRFA  LEVELEI SÁRGULNAK…   Ablak előtt nyírfa levelei sárgulnak, Majd erőtlenül a földre csendben lehullnak.
„A HÚSPOGÁCSA A GYEREKÉ,  A NASSZAR MEG AZ ÖREGÉ!”
              „A HÚSPOGÁCSA A GYEREKÉ, A NASSZAR MEG AZ ÖREGÉ!”     Valamikor réges – régen, mikor még gyerekeskedtem hajdanában, mondhatnám azt, hogy egy kicsit „finnyás” voltam az étkezések tekintetében. Ha már egy kis zsíros falat volt a húsokon, akkor nem is akartam megenni, ezért Drága Édesanyám ezeket a fecniket már előre leszedte nekem, mikor étkeztünk.
A FÉRFIAK VILÁGNAPJA…  Talán ennyi nekünk is kijár.
                A FÉRFIAK VILÁGNAPJA… Talán ennyi nekünk is kijár.   A Férfiak Világnapja ma vagyon, Hölgyeim, erre figyeljetek nagyon, Hiszen az évben egyszer nekünk is kell Ünnepelni. Ha most nem is énekel Angyalok kara nem fakadunk sírva, Bánatunkban nem temetkezünk sírba,   De ha mai nap egy csókot sem kapunk, Akkor nagyon szomorúak maradunk.
ÁRPÁD BARÁTOMHOZ.
                ÁRPÁD BARÁTOMHOZ.   Árpád, te vig arcu öreg legény, Egy a jóbarátok közül, Engedd, hogy elbeszélgessek veled; Rátok nézek, a lelkem úgy örül.   Szálljunk vissza a régi időkre, Emlékezzünk, akik még meg vagyunk. Sokszor hallotta esti nótánkat Orgonavirágos kicsi falunk.   Kiszáradtak már a vén akácok Miknek gyökerein ülni szoktunk.
„A SZERETET ÖSSZETART.” BAGDI BELLA ÉS ZENEKARÁNAK KONCERTJE GYULÁN 2017. 11. 17 – ÉN
 „A SZERETET ÖSSZETART.” BAGDI BELLA ÉS ZENEKARÁNAK KONCERTJE GYULÁN 2017. 11. 17 – ÉN      Tegnap este Gyulán a Vigadóban került sor a címben már jelzett nagyszabású koncertre. Bagdi Bella szokásához híven a terem bejáratánál személyesen fogadta a résztvevőket. Párommal, Terikével együtt már régi ismerősként, baráti ölelésben részesültünk általa.

3343 cikk | 1 / 335 oldal