Napló - Legújabb cikkek

   

„BEZZEG AZ ÉN IDŐMBEN…”  Egykori Általános Iskolai élményeimből.
              „BEZZEG AZ ÉN IDŐMBEN…” Egykori Általános Iskolai élményeimből.      Az ismert, régi slágerről most éppen nem a férfiak nőkkel szembeni udvariassága jut az eszembe, nem erről szeretnék szólni, noha nem lehet ezt sem teljesen a témától elválasztani.
TIHANYI PIPACSTENGER…
                TIHANYI PIPACSTENGER…   Tihanyi pipacstenger gyönyörűség, Számomra legszebb virágok egyike. Megkapott a nagyszerű egyszerűség Benne, meg a szépen pirosló színe.   Ritkán látok manapság pipacsmezőt Mert már Gyula a végleges otthonom. Ritkán, tavak partján, ha meglátom őt, Eszembe jut a Bakonyi világom.
GYÖNYÖRŰ VADVIRÁGOK…
              GYÖNYÖRŰ VADVIRÁGOK…   Gyönyörű vadvirágok az út szélén, A Nagylaposi Birka Csárda mellett Az Alföldnek szépséges síkvidékén, Hol „folyóügyek” miatt várnunk kellett.   Szeretett Bakonyomban is kedveltem Az erdei és útszéli virágot, Amelynek egyike épp most előttem Teljes gyönyörűségében pompázott.
„IGYUNK HÁT,  AZ ANGYALÁT!”
              „IGYUNK HÁT, AZ ANGYALÁT!”   Kóstoltunk sört Szolnokon, Legurult a torkokon. Legközelebb, ha jövünk, Ha lesz ehhez majd kedvünk, Akkor tán bort is iszunk, Sörtől – bortól berúgunk. Nem fitymáljuk a piát, „Igyunk hát, az angyalát!”     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Szolnok. 2019. 05. 18. Dél körül.
PÁLYÁD ELEJÉN  Szalóky Zsuzsának
              PÁLYÁD ELEJÉN Szalóky Zsuzsának   Fogadj néhány szót útravalónak, Hallgasd meg mi dobog itt e  szívben. Hadd menjek Feléd, én, aki lanttal Éneklek a  múzsák berkeiben. Úgy  vedd az iskolát ifjú lányka, Mintha  gondolsz az Édesanyádra.   Köréd sereglik majd gyereksereg, Szívük patyolat – tiszta, mint a  hó.
MÉG MINDIG SZÉP  AZ ORCHIDEA NÁLUNK…  Szerelmetes Tündérrózsámnak.
                MÉG MINDIG SZÉP AZ ORCHIDEA NÁLUNK… Szerelmetes Tündérrózsámnak.   Még mindig Szép az Orchidea nálunk, Tán örökké tartóan illatozik? Ennél szebbet szobánkban nem találunk, Ébredéskor szemünk rácsodálkozik,   Hiszen Gyönyörűséges a látványa, Amitől napunk is vidámabban indul.
TOLLFOSZTÁS BAKONYSZENTKIRÁLYON  Gyermekkori emlékeimből
             TOLLFOSZTÁS BAKONYSZENTKIRÁLYON Gyermekkori emlékeimből     Eddigi életemből (72. évemben járok ma már) elég sokat éltem Szülőfalumban Bakonyszentkirályon ahhoz, hogy ezeket a régi, praktikus „szokásokat” soha ne feledjem el. Ezek igazából nem is szokások, hagyományok voltak, hanem a falusi élet velejárói.
KILENCVENHÉT ÉVES LENNÉL…  Drága Édesanyám Születésnapjára Emlékezem.
                KILENCVENHÉT ÉVES LENNÉL… Drága Édesanyám Születésnapjára Emlékezem.   Kilencvenhét Éves Lennél Drága Édesanyám, Aki ha Még Élnél, Kezeidet Csókolgatnám. A Gyönyörűen Szép ráncos dolgos kezeket, Lecsókolnám Kicsorduló Arany Könnyeidet, Ezerszer megköszönném Neked az életemet, Hisz Életeddel Bearanyoztad az éveimet.
EMLÉKEZTET A MÚLT
              Emlékeztet a múlt a rohanó időre, Amikor még nem is gondoltunk a jövőre. Bíztunk magunkban akkor még ifjú emberként, Őszintén hittünk - meghaltunk volna eszmékért. Lázadó ifjúság dacával cselekedtünk, Ha kellett igazunkért sokszor ölre mentünk.   Emlékeztet a múlt a rohanó időre, Amikor még nem is gondoltunk a jövőre.
A HARANGOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON.  Jó Szívvel Emlékezve Zsargó Sándor Bácsira.
                A HARANGOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON. Jó Szívvel Emlékezve Zsargó Sándor Bácsira.      Sándor bácsi egy kis zsákutcának majdnem a közepén lakott baloldalt. Ma Táncsics – köznek hívják. Akkoriban, ha jól emlékszem, Suttonként nevezték a helyi lakosok, többek között én is.

3797 cikk | 1 / 380 oldal