Napló - Legújabb cikkek

   

DAL A CUHAVÖLGYI  KŐBÁNYÁRÓL
              DAL A CUHAVÖLGYI KŐBÁNYÁRÓL   Kéklő hegyek, erdők között A Nap aranyba öltözött Egy kis csapat húz át korán, Felettük zeng a csalogány, Hegyoldalon vonulnak át, Érnek erdőt, érnek sziklát, Vadkant látnak, szarvast, őzet, Beszélgetnek, nevetgélnek.
TANÍTÓMNAK  LAJOS PÁLNAK
              „TANÍTÓMNAK LAJOS PÁLNAK”      Édesapám nagyon szeretett mesélni a régi gyermekkoráról, ifjúságáról, a katonaságról és természetesen a háborús élményeiről, a Doni csaták napjairól.
PÁPA.
                PÁPA.   Kettős tornyu virágos város, Tündöklő tiszta lélek - kongás, Fogadjatok virágos szívvel, Diadalt hoz a falusi nász.   Béke, áldás legyen a város, Délibáb, örömtől kongatott, Jusson egy szárny a dicsőségből Annak, aki minket alkotott.   Petőfi járt itt… és a szivem Tavasz leheletétől lett illatos.
MAGYAR KÖLTÉSZET  NAPJÁN ÖRÜLNI KELLENE…  Költészet – napi gondolataim.
                MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJÁN ÖRÜLNI KELLENE… Költészet – napi gondolataim.   Magyar Költészet Napján Örülni Kellene, De a Covid Vírus Ezt Sem Engedélyezte. Otthonunkban csendesen verseket olvasunk, A magyar klasszikusainkról gondolkodunk, Akik olyan szépen meg tudták fogalmazni Azt, amit az átlagember nem tud leírni.
SÍRNAK A RÉGI PORTÁK
                SÍRNAK A RÉGI PORTÁK   Sírnak a régi paraszti porták, A pajtákat, szekereket bontják. Nem nyerít szép táltos az udvaron, Nincs, ki örüljön szép magyar dalon. Itt minden kő csak keseregni tud, Merre visz az élet, merre az út…?   A föld hideg, a szívét elvonta, Nem ébred többé paraszti csókra.
FÁJÓ LÁTOMÁS
                FÁJÓ LÁTOMÁS   Kiballagtam a buszállomásra Volt szememnek fájó látomása. Síró anyák gyermekük kísérik, Nagy a lárma át a falun végig. Fiúk, lányok mennek vígan – búsan, Nem marad tán egyse a faluban.
ELEINK VÉRE VAJON…
              ELEINK VÉRE VAJON…   Eleink Vére Vajon Hiába Hullott, Magyarok? Tudunk Mi Majd Egykor Megbékélni? Válaszoljatok! Szomorú a Szívem, Mikor Nem Látok Békességet, Bánatos Lélekkel Tapasztalok Békétlenséget Ünnepnapokon és Hétköznap az Emberek Között, Kiknek Már Lakásába is Veszekedés Költözött.
COVID ŰZŐ LOCSOLÓKA. Valentinus is halad a korral locsolóügyileg.
                COVID ŰZŐ LOCSOLÓKA. Valentinus is halad a korral locsolóügyileg.   Nem divat ma már reggel zöld - erdőbe járni, Nem divat ma már korán ágyból kiugrálni. Locsolni is csak maszkban lehet elindulni, Nem akar senki a Coviddal találkozni. Nem kell más, Covid ölővel felszerelkezni: Hölgyeim mondjátok! Szabad ezzel locsolni?     Ifj.
MAGYAR ÉG ALATT
              KEDVES BARÁTAIM! Édesapám ezt a versét is akkor írta, amikor még börtönt kaphatott volna, ha napvilágra kerül.
HÚSVÉT ELSŐ NAPJÁN  SZOMORÚAN EMLÉKEZEM…
                KEDVES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! SAJNOS NEM BOLDOGSÁGTÓL HEMZSEGŐ VERSEM SZÜLETETT MA, DE AZT HISZEM, AKI ELOLVASSA, MEG FOGJA ÉRTENI A MIÉRTJÉT. ETTŐL FÜGGETLENÜL ISTENTŐL ÁLDOTT ÉS BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDNYÁJATOKNAK.

4280 cikk | 1 / 428 oldal