Napló - Legújabb cikkek

   

TÖRTÉNELMET  MEGHAMISÍTANI…
                TÖRTÉNELMET MEGHAMISÍTANI…   Történelmet meghamisítani,  Tényeket rendre elferdíteni, Mindig szelektíven emlékezni, A hibákat másokban keresni, Magyarságtudatot is ellopni, Életrajzot meghamisítani, Mást hazaárulással vádolni, Kereszt nevében hatalmaskodni, A saját múltat elfelejteni, Készakarva azt megmásítani SOHA NEM SZABAD, MERT AZ IGAZI...
MEDDÍG TART MÉG  A BÉKÉTLENSÉG URAM…
              MEDDÍG TART MÉG A BÉKÉTLENSÉG URAM…   Meddig Tart Még a Békétlenség Uram A Kicsinyre Zsugorodott Hazában? Ellenségekké Tették Mára Uram A Politikusok az Országunkban,   De Határon Túl is Testvéreinket, Megbélyegezve Hazafiságunkat. Büszkén Verdesik Már a Melleiket Egyesek, Kisajátítva Honunkat.
A KIS HARANGOZÓ  Gyermekkori emlékeimből.
                A KIS HARANGOZÓ Gyermekkori emlékeimből.      Ahogyan múlnak az évek, évtizedek mögöttem, egyre jobban előjönnek azok a régi szép emlékeim, amik Szülőfalumhoz, Bakonyszentkirályhoz kötnek.
FEHÉR FELHŐGALAMB  REPÜL A LÉGEN…
                FEHÉR FELHŐGALAMB REPÜL A LÉGEN…   Fehér felhőgalamb repül a légen Át kecsesen és szépen, mint aki nem Törődik azzal, hogy mi is volt régen, Mikor az alanti földi világ sem Volt még ennyire összezavarodva, Épp ezért lehetett nyugodtan, szépen Élni, Gyűlöletet Nem Hangoztatva, Egymást Mindig Tisztelve, Békességben.
A TAVIRÓZSÁT NEM  LEHET MEGUNNI…  Szerelmemnek.
              A TAVIRÓZSÁT NEM LEHET MEGUNNI… Szerelmemnek.   A Tavirózsát nem lehet megunni, Hiszen szépsége mindig felvidámít. Tündérrózsát mindig lehet szeretni Mert szíveket - lelkeket is megsimít.   Valahányszor Gyulán Hunyadi – tónál Járok, meg kell állni pár percre kicsit, Hiszen már az elképzelt valóságnál Jóval csodálatosabb, ahogy virít.
MA VAN TIZENHARMADIK   ÉVE ANNAK…  Drága Mónika Kislányomra Emlékezve.
MA VAN TIZENHARMADIK  ÉVE ANNAK… Drága Mónika Kislányomra Emlékezve.   Ma Van Tizenharmadik Éve Annak, Hogy Búcsút Mondtál a Földi Világnak. Szenvedéseidet szótlan viselted, Nekünk nézéseddel is azt üzented, Hogy ne búsuljunk akkor sem, ha eljön A végső búcsú, hiszen a Nap feljön Akkor is, ha már odafentről néz le ránk, A mi Szeretett, Drága Szép Mónikánk.
ÖREG „HÉBÉR” LÓG  A FALON EGYEDÜL…
                ÖREG „HÉBÉR” LÓG A FALON EGYEDÜL…   Öreg „Hébér” lóg a falon egyedül A kamrában, már nem használja senki. Használatba talán soha nem kerül, Jelenleg a kopott falat díszíti.   Hajdanában Édesapám hordóból Véle a finom borocskát kiszívta, Amely aztán üvegből és kancsóból  Kiöntve került a tiszta pohárba.
„KIÜLTEK A VÉNASSZONYOK A PADRA…”
                „KIÜLTEK A VÉNASSZONYOK A PADRA…”      Megnyugtatom a nyájas olvasót, hogy nem fogok dalra fakadni. Nem csupán azért, mert szégyellnivaló lenne a hangom zeneileg, hisz hála Istennek, azért a génjeimben örököltem valamicskét Áldott Emlékű Édesapám jó nótás alkatából. Nem szándékom csúfolódni sem az idősebb Hölgyeken, hiszen jelenleg már én is a 72.
HA KINÉZEK AZ ABLAKON…
                HA KINÉZEK AZ ABLAKON…   Ha kinézek az ablakon, a nyírfák Ringó látványa visszahozza a Nyár Üdeségét, hisz az esőt már unják Az emberek.
SZENT IVÁN – ÉJ,   NYÁRI NAPFORDULÓ…
  SZENT IVÁN – ÉJ,  NYÁRI NAPFORDULÓ…   Szent Iván – éj, Nyári Napforduló Legrövidebb, varázsos éjszakája. Ünnepeljünk vidáman, nem esik hó, Talán este az eső széliránya   Sem felénk veszi az útját, mert nekünk Ezen az éjszakán a Természetben Örömódát kell hangosan zengenünk Most itt az erdő és Vizi közegben.

3830 cikk | 1 / 383 oldal