Napló - Legújabb cikkek

   

MEGPIHENŐ GÓLYÁK  A HÁZ TETEJÉN…
              MEGPIHENŐ GÓLYÁK  A HÁZ TETEJÉN…   Megpihenő gólyák a ház tetején, Vajon mire várnak az oromzaton? Elfáradtak tán március közepén Egy kicsit túl, vagy gondolkodnak nagyon,   Hogy merre menjenek így csapatostól, Vagy csak kíváncsiak, hogy az emberek Mire vélik a pihenésüket? Jól Elvannak, nincsenek puskás „egyedek”,   Akik sok társuk’ út közben l...
A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁN…
              A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁN…   A Költészet Világnapján kívánom, Hogy a szavak tiszta ereje soha Ne hódoljon be Semmilyen Hatalom Kénye – kedvének. Ne legyen mostoha   Akkor sem, ha megmarad igazságnak Hű katonája, költészet hírnöke.
NEM TALÁL LEGYŐZŐRE A „FARKASUNK”…
                NEM TALÁL LEGYŐZŐRE A „FARKASUNK”…   Nem Talál Legyőzőre a „Farkasunk” Mónus József, aki ha megfeszíti Fegyverének húrját, nem csodálkozunk, Mikor messze a célt mindig „kivégzi”.   Nemcsak a fegyvere teszi „Nemessé”, Hanem a Jelleme és Becsülete. A Tetteivel Váljék Példaképpé, Mert ez Magyarságunk Legfőbb Érdeke.
JÓZSEF BARÁTAIMAT AZ ISTEN ÉLTESSE…
                JÓZSEF BARÁTAIMAT AZ ISTEN ÉLTESSE…   József Barátaimat az Isten Éltesse, Boldogság, Egészség Soha El Ne Kerülje Őket, De a Lenyugvó Napnak az Ereje Se Menjen el Soha a Szomszédba Messze.
ELILLANT HUSZONHÁROM  ÉV MÖGÖTTED… Dávid Unokám Születésnapjára.
                ELILLANT HUSZONHÁROM  ÉV MÖGÖTTED… Dávid Unokám Születésnapjára.   Elillant huszonhárom év mögötted, De Te sem törődsz elmúló idővel, Hisz nagyon sok esztendő áll előtted, Mely felér vég nélküli esztendővel.
NÓGRÁDI ERDŐBEN A CSODASZARVAS…
                NÓGRÁDI ERDŐBEN A CSODASZARVAS…   Nógrádi erdőben a Csodaszarvas Büszkén tekint körbe, mint aki tudja, Hogy a látványa nem lészen unalmas Annak számára, aki megcsodálja.   Fehér szépségében, fején korona Gyanánt a szép agancsa ott pompázik. Igaz, most nem látni, hogy a mosolya „Kéznél” lenne, ahogy körbeszaglászik.
NÉVNAPODON KÖSZÖNTELEK UNOKÁM… Patrik Kis Unokám Szeretlek.
                  NÉVNAPODON KÖSZÖNTELEK UNOKÁM… Patrik Kis Unokám Szeretlek.   Névnapodon köszöntelek unokám, Hiszen ma egész nap Patrik napja van. Úgy érzem, fényképről mosolyogsz reám, Én meg szintén vissza Terád Boldogan.
GYULÁN ÁLLOK PETŐFI TÉREN, NÉMÁN… Az Ünnepi Megemlékezés Után.
                GYULÁN ÁLLOK PETŐFI TÉREN, NÉMÁN… Az Ünnepi Megemlékezés Után.   Gyulán állok Petőfi téren, némán, Mögöttem a költő, karddal oldalán. Úgy áll ott, mintha most is *vártán lenne, Vagy túlontúl egy győzedelmes csatán.   Lábainál koszorúk garmadái Hevernek most százhetvenegy év után, Mikor dicső hősökre emlékezünk, Akik Nemzetünk Fénylő Csillagai.
HETVENKETTEDIK ÉVEMBE  LÉPVE KÖSZÖNÖM…
                HETVENKETTEDIK ÉVEMBE  LÉPVE KÖSZÖNÖM…   Hetvenkettedik Évembe Lépve Köszönöm A Nagyon Sok Születésnapi Üdvözletet. Számomra ez most olyan hatalmas nagy öröm, Mely megszépíti a Gyulai életemet.
HETEDIK IKSZEN IS TÚL  MÁR EGY ÉVVEL… Holnap már jön a 72. Esztendőbe lépés.
HETEDIK IKSZEN IS TÚL  MÁR EGY ÉVVEL… Holnap már jön a 72. Esztendőbe lépés.   Hetedik ikszen is túl már egy évvel, Mégsem törődöm a múló idővel. Számomra „öregség” még nem gondolat, Nem valósítottam meg sok álmomat, Éppen ezért kor számomra állapot, Legfeljebb köszönök neki, Jó Napot, Aztán fürgén - gyorsan haladok tova, Pedig az idő nem kergetett soha.

3748 cikk | 1 / 375 oldal