Napló - Legújabb cikkek

   

AZ UTOLSÓ BEVETÉS. A hősi halált halt Ötvös Péter főhadnagy és hajózó társai emlékére. Pápai katonai emlékeimből.
                AZ UTOLSÓ BEVETÉS. A hősi halált halt Ötvös Péter főhadnagy és hajózó társai emlékére. Pápai katonai emlékeimből.      Egy átlagos hétvégi szolgálatnak indult az a Szombati nap is 1968. 03. 12 – én. Éppen az én rajomnak kellett menni a Harcálláspontra.
„KOPPANÁSTÓL KOPPANÁSIG”, Avagy a folyosó és egyéb nyalánkságok felmosási viszontagságai..
                „KOPPANÁSTÓL KOPPANÁSIG”, Avagy a folyosó és egyéb nyalánkságok felmosási viszontagságai..      A legkeservesebb időszak volt a katonaságnál az újonckiképzés, és az azt követő rendszeres foglalkoztatottság, ami természetesen a „kopaszok” privilégiuma volt, mert ezt az öreg katonák csak hangos biztatásokkal nézték.
„KÖLCSÖN KATONA VISSZAJÁR”, Avagy mire volt jó az együttműködés az RT – 7 alakulattal.
             „KÖLCSÖN KATONA VISSZAJÁR”, Avagy mire volt jó az együttműködés az RT – 7 alakulattal.      Sok minden történt velünk a két év húsz nap katonai szolgálat alatt Pápán, a repülőtéren, amelyről így manapság visszagondolva megemlékezem, kicsit mosolyra is húzódik közben a szám.
A „NÉGYES KAPUS” KERÍTÉSPARANCSNOKSÁGON KERESZTÜL ÉS VISSZA, Avagy másodszor kerültem szőnyeg szélére Szabó Sándor parancsnoki irodájában.
                A „NÉGYES KAPUS” KERÍTÉSPARANCSNOKSÁGON KERESZTÜL ÉS VISSZA, Avagy másodszor kerültem szőnyeg szélére Szabó Sándor parancsnoki irodájában.
HISZEK MÉG AZ IGAZ SZÓ HATALMÁBAN…
                HISZEK MÉG AZ IGAZ SZÓ HATALMÁBAN…   Hiszek még az igaz szó hatalmában, Ami őszinte és nem is hazudik. Nem hiszek az ígérgetők szavában, Mert Hatalomban Ezt Mind Elfeledik.   Amit ma kimondott egyszer valaki, Az holnap is vállalja majd szavait? Miért kell nekik azt elfelejteni, Hisz tönkreverik majd mások álmait.
MEGPOKRÓCOLTÁK KOVÁCS HONVÉDOT, Avagy először kerültem szőnyeg szélére Szabó Sándor parancsnoki irodájában.
                MEGPOKRÓCOLTÁK KOVÁCS HONVÉDOT, Avagy először kerültem szőnyeg szélére Szabó Sándor parancsnoki irodájában.     A mai fiatalok már csak a szüleik, vagy nagyszüleik elbeszéléseiből kaphatnak egy kevéske információt arról, hogy milyen is lehetett valamikor az a bizonyos „Tényleges katonai” szolgálati idő.
„BÓLOGATÓ JÁNOS” PÁPA - ÖREGHEGYEN, Avagy árokba borult a látogató RT 10 – es csapat. Katonaidőmből 1966 – 68
              „BÓLOGATÓ JÁNOS” PÁPA - ÖREGHEGYEN, Avagy árokba borult a látogató RT 10 – es csapat. Katonaidőmből 1966 – 68       1966. November 24 – én egy esős, latyakos napon vonultam be többedmagammal Pápára az RT 10 – es Rádiótechnikai alakulathoz.
„NÓTA! FEL VÖRÖSÖK PROLETÁROK…” Epizódok a katonaidőmből 1966 – 68
              „NÓTA! FEL VÖRÖSÖK PROLETÁROK…” Epizódok a katonaidőmből 1966 – 68        1966 November 24 és 1968 December 13 között töltöttem tényleges katonai szolgálatomat Pápán, a Repülőtéren az RT 10 – es Rádiótechnikai Ezrednél. Sok társammal ellentétben én még ma is jó érzéssel és emlékekkel felvértezve gondolok vissza azokra az emberpróbáló időszakokra.
SISAKÁLARCBAN A FORRÓ KÁLYHA MELLETT. Életképek katonaidőmből II.
              SISAKÁLARCBAN A FORRÓ KÁLYHA MELLETT. Életképek katonaidőmből II.         1966 – 68 között teljesítettem a tényleges katonai szolgálatomat Pápán, a repülőtéren. Az újoncélet nehézségei, sokszor megalázó jelenetei sem hagytak bennem olyan nyomokat, amelyekre máig gyűlölködve emlékeznék.
MINDEN RÉGI EMLÉK MEGSZÉPÜL EGYSZER…
                MINDEN RÉGI EMLÉK MEGSZÉPÜL EGYSZER…   Minden régi emlék megszépül egyszer, Ne cipeljünk már régi sérelmeket. Mondjuk el magunknak, ha kell ezerszer, Hogy másként értékelünk történteket   Amik egykoron még nagyon is fájtak, De már megbékélve tekintünk rá vissza.

3675 cikk | 1 / 368 oldal