Napló - Legújabb cikkek

   

MÉG MINDIG BENNEM  LAKOZIK A SZERETET…
             MÉG MINDIG BENNEM LAKOZIK A SZERETET…   Még mindig Bennem Lakozik a Szeretet, Szívemben sohasem volt belül Gyűlölet, Mert Szüleim tanítottak Szépre, Jóra, Becsület – Hazafiság, Szép Magyar Szóra. Lelkiismeretem nem mocskos, mert Tiszta, Múltamat nem szégyellem átélni, újra Megteszem majdnem hetvenkét évesen is, Bárki próbálja rám kenni, hogy ez hamis.
VOLT CSELÉDEK   MULATÓJA
             VOLT CSELÉDEK  MULATÓJA   Hej, cigányok, cigányok, Szóljon a muzsikátok! Ifjú szívünk lobogjon, Sarkunk táncra forduljon, Elmúlt már a rossz idő, Nincsen csendőr, intéző!   Nincsen, aki kopogjon, Ablakunkon hajnalon! Három éjjel mulatunk, Senkinek sem tartozunk, Tüzesebb lett a borunk, Szép lányokkal vigadunk.
AZ EMBER ÉL… DE MI VÉGRE?
                  Majdnem 15 éve írtam, de ma is vállalom minden sorát AZ EMBER ÉL… DE MI VÉGRE?          Sokszor és sokat gondolkodtam már azon, hogy mit keresek én a világban? Mit keresek itt, ahol a mindennapok forgatagában annyi minden benyomásnak vagyok kitéve? Élünk – létezünk – aztán egyszer csak meghalunk.
GONDOLATOK IRODALOMRÓL, KÖLTÉSZETRŐL
                GONDOLATOK IRODALOMRÓL, KÖLTÉSZETRŐL         Az irodalmi szép mívesség mindig egy olyan réteg „kiváltsága” – volt Magyarországon, amelyik önerőből tehetség révén, vagy mecénások segítségével kaphatott nyilvánosságot művei megjelentetéséhez.
MÁR NEM SZÁMOLOM  AZ ORCHIDEÁKAT…
              MÁR NEM SZÁMOLOM AZ ORCHIDEÁKAT…   Már nem számolom az Orchideákat, Mert olyan sokan bontakoznak elő, Hogy megmutassák szépséges voltukat Bimbóikból kilépve, mert a jövő   Számukra a szirom gyönyörűsége. Számunkra feladat csupán az lehet, Hogy a látványuknak minden szépsége Melegséggel öntse el szíveinket.
KÉT HÓNAPJA, HOGY  KÉS ALÁ FEKÜDTEM…
                KÉT HÓNAPJA, HOGY KÉS ALÁ FEKÜDTEM…   Két hónapja, hogy kés alá feküdtem, Mert nem lehetett tovább halasztani. Akár hiszitek, akár nem, nem féltem Mert tudtam, ettől fogok meggyógyulni.   Hittem az orvosomban, mert biztatott, Hogy rendbe jövök, de majd vigyázni kell, Hiszen az emelgetés nem javallott Ezután.
HA A ZENE ELTŰNNE…
                HA A ZENE ELTŰNNE…       Ha a zene eltűnne az ember életéből, semmivé lenne minden.
A SZERETET HATALMA…
           A SZERETET HATALMA…      A Szeretet hatalma le tud győzni minden olyan akadályt, amely nélkül nem volna elérhető a kitűzött célunk. Szeretet nélkül élni nem lehet, mert akiből hiányzik, annak az élete sem sokat ér. Ellentéte a gyűlölet, életünk megrontójává válhat ilyenkor.
HA VALAMIT NEM TUDUNK… SPONTÁN JÖTT REGGELI GONDOLATOK
                Az alábbi gondolatot sem ma írtam, de jelenben is azonosulni tudok vele. HA VALAMIT NEM TUDUNK… SPONTÁN JÖTT REGGELI GONDOLATOK Ha valamit nem tudunk, az nem biztos, hogy nem létezik, sőt… Ha valaki csak azt hiszi el, amit lát, semmit sem ér az élete, mert állandóan kétségek gyötrik.
DEMOKRÁCIA ÉS SZERELEM…
                Ezt sem ma írtam, de minden sorát most is vállalom. DEMOKRÁCIA ÉS SZERELEM… Demokrácia és Szerelem, ha jól működik, hasonlít egymásra. Demokráciában, ha a hatalmon lévők és a nagybetűs Nép között megvan az összhang, Szerelemben pedig mindkét fél egyforma, vagy legalábbis hasonló érzésekkel van párja iránt, akkor nagy probléma nem lehet.

3930 cikk | 1 / 393 oldal