Napló - Legújabb cikkek

   

HUSZONHAT HÓNAPJA  DÖRÖGNEK A FEGYVEREK…  Oly távolinak tűnik a Béke Ukrajnában 2024 – ben.
            HUSZONHAT HÓNAPJA DÖRÖGNEK A FEGYVEREK… Oly távolinak tűnik a Béke Ukrajnában 2024 – ben.   Huszonhat hónapja dörögnek a fegyverek Ukrajnában, hol sorban halnak meg emberek Az orosz agresszornak pusztítása nyomán Mert azt hiszi, ő áll az igazság oldalán.
ÖRÜL A SZÍVEM,  MIKOR RÁTOK NÉZEK…  Boldog Születésnapot Drága Bettike Unokám.
              ÖRÜL A SZÍVEM, MIKOR RÁTOK NÉZEK… Boldog Születésnapot Drága Bettike Unokám.   Örül a szívem, mikor rátok nézek, Egy Boldog családra, most tőlem távol.
ELÉG VOLT MÁR, NEM KELL  TOVÁBB FÉLNI SENKINEK…  El kell jönni a változásnak hamarosan.
              ELÉG VOLT MÁR, NEM KELL TOVÁBB FÉLNI SENKINEK… El kell jönni a változásnak hamarosan.
MEDDIG LEHET MÉG SZABAD  GONDOLATOKRÓL HANGOSAN BESZÉLNI…  Magyar Költészet Napi verses gondolataim.
              MEDDIG LEHET MÉG SZABAD GONDOLATOKRÓL HANGOSAN BESZÉLNI… Magyar Költészet Napi verses gondolataim.   Meddig lehet még szabad gondolatokról hangosan beszélni, Meddig lehet még egymás között lehalkítottan cseverészni, Hiszen ötvenes évek hangulata térhet vissza, ha a szó Kipattan, napvilágra kerülve és már gyorsan repül a lasszó.
MIÉRT VAGYOK ÉN MAZOCHISTA, HOGY A KÖZSZOLGÁLATINAK CSÚFOLT MÉDIÁKBÓL IS SZERETNÉK NÉHANAPJÁN HÍREKET HALLGATNI…  Azaz a tegnapi mega tüntetés nem volt hír értékű a Kossuth rádióban.
              MIÉRT VAGYOK ÉN MAZOCHISTA, HOGY A KÖZSZOLGÁLATINAK CSÚFOLT MÉDIÁKBÓL IS SZERETNÉK NÉHANAPJÁN HÍREKET HALLGATNI… Azaz a tegnapi mega tüntetés nem volt hír értékű a Kossuth rádióban.
A VÁLTOZÁS SZELE  MÁR ELÉRT HOZZÁNK…
                A VÁLTOZÁS SZELE MÁR ELÉRT HOZZÁNK…   A változás szele már elért hozzánk, Ma van szükség igaz összefogásra. Ki kell most nyitni végre a bezárt szánk’, Elégedetlenség végső határa   Manapság továbbra már nem tartható, Mert Országunkat végleg kifosztották. „Meztelen a király”, már jól hallható, Hangosan kiáltják, nem csak suttogják.
RÉGÓTA NEM JÁROK ZÖLD ERDŐBE GYÖNGYVIRÁGOT SZEDNI…  Valentinus újabb Húsvéti Locsolókája.
              RÉGÓTA NEM JÁROK ZÖLD ERDŐBE GYÖNGYVIRÁGOT SZEDNI… Valentinus újabb Húsvéti Locsolókája.   Régóta nem járok zöld erdőbe gyöngyvirágot szedni, Szeretek kényelmesen aludni, nem korán felkelni. Sok gyaloglás sem használ sajgó, kikopott térdeimnek, Mellékesen a gyorsuló, hetvenhetedik évemnek.
ÜRES A SÍR, MERT MA   FELTÁMADT JÉZUS KRISZTUS…  Húsvét Vasárnapi verses gondolataim.
                ÜRES A SÍR, MERT MA  FELTÁMADT JÉZUS KRISZTUS… Húsvét Vasárnapi verses gondolataim.
HA ÉNNEKEM MA TÉNYLEG  „BAKANCSLISTÁM” LENNE…  Fájdalmak közt haladva a „Szenvedések” útján.
             HA ÉNNEKEM MA TÉNYLEG „BAKANCSLISTÁM” LENNE… Fájdalmak közt haladva a „Szenvedések” útján.   Ha énnekem ma tényleg „bakancslistám” lenne, „Via Dolorosa” első helyre kerülne. Akkor nem mert dönteni Pilátus Jézusról, Elfeledkezve az igaz római jogról, Mikor döntést a felbolydult tömegre bízta, Mert felelősséget vállalni nem akarta.
JERUZSÁLEMBE   JÉZUS SZAMÁRHÁTON…
           JERUZSÁLEMBE  JÉZUS SZAMÁRHÁTON…   Jeruzsálembe Jézus szamárháton Érkezett, hol tömegek éljenezték. Zöld ágat szórtak eléje az úton Amerre ment, mindenhol ünnepelték.   Akkor még senki nem tudta, hogy pár nap Múlva már a halálát is kívánják. Akkor még mosolygott reá fényló Nap, Lelkesen virágokat is dobálták   Az emberek.

5042 cikk | 1 / 505 oldal