Napló - Legújabb cikkek

   

AZ EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT, BAKONYSZENTKIRÁLYI KOVÁCSMÚZEUMRÓL.
                AZ EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT, BAKONYSZENTKIRÁLYI KOVÁCSMÚZEUMRÓL.
EGY RÉGI FÉNYKÉPET NÉZEGETVE.  Apai Nagyszüleimre, Édesapámra és Testvéreire Emlékezve.
                EGY RÉGI FÉNYKÉPET NÉZEGETVE. Apai Nagyszüleimre, Édesapámra és Testvéreire Emlékezve.      Mindig nagyon szerettem nézegetni azokat a már kissé megkopott régi fényképeket nézegetni, amik a Családom tagjait ábrázolják.
MERENGÉS
                MERENGÉS   A nyár szelíden szívembe szökött, Édes álomban ringanak a fák. Borong a hegy – fehér felhők között Ontja a  Nap forró fénysugarát.   Milyen szép itt minden, a  táj, a  kép. Régi csendek újra vissza térnek. Itt maradni, jaj, nagyon szeretnék, -S száll az idő, rohannak az évek.
„ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART,  JÓ KEDVVEL BŐSÉGGEL…”  A Himnusz költőjére, Kölcsey Ferencre emlékezve.  Sződemeter. 1790. 08. 08 – Szatmárcseke. 1838. 08.24.
                „ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART, JÓ KEDVVEL BŐSÉGGEL…” A Himnusz költőjére, Kölcsey Ferencre emlékezve. Sződemeter. 1790. 08. 08 – Szatmárcseke. 1838. 08.24.   „Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel…”, Soha ne verj meg minket galád ellenséggel.
ÁLLAT ÉS KIRAKODÓVÁSÁR BAKONYSZENTKIRÁLYON NAGYON RÉGEN.  Gyermekkori emlékeimből.
                ÁLLAT ÉS KIRAKODÓVÁSÁR BAKONYSZENTKIRÁLYON NAGYON RÉGEN. Gyermekkori emlékeimből.        Ahogy múlnak az évek, évtizedek mögöttem, immár a 73. évemet taposva, egyre jobban kerülnek elő olyan régi, már kissé meg kopottas emlékeim, amelyek most előkívánkoznak. Főleg akkor, ha Áldott Emlékű Szüleimre gondolok.  Édesanyám Veszprémvarsányi születésű volt.
A TEJCSARNOK BAKONYSZENTKIRÁLYON.  Emlékek, régi szép emlékek.
              A TEJCSARNOK BAKONYSZENTKIRÁLYON. Emlékek, régi szép emlékek.      A visszaemlékezéseimben, versben és prózában az évtizedek során többször leírtam már, hogy egy kis Veszprém Megyei községben, Szülőfalumban, Bakonyszentkirályon töltöttem a gyermekkoromat.
AZ ELSŐ SZEZONÁLIS LECSÓM 2020. 08. 02 – ÉN
              AZ ELSŐ SZEZONÁLIS LECSÓM 2020. 08. 02 – ÉN     Az évek során már több alkalommal is írtam róla, hogy gyermekkoromtól kezdve a mai napig kedvenc ételem a friss alapanyagokból főzött lecsó.
VÉN FŰZ ALATT
                VÉN FŰZ ALATT   Vén fűz alatt ülök nyári este, Meleg, illatos alattam a fű. Nézem, a Hold hogy roskad a hegyre – Elnémult már a tücsök – hegedű.   Távol kicsi falum mélyen alszik, Ezüst harmat lágyan a fűre lép. Felettem az ág susogva hajlik, Édes a csend… minden, minden de szép.   Fent az égről nagy meleg csillagok Úgy átölelik lágyan szívemet.
EMLÉKEIM MONTÁGH IMRÉRŐL  1935. július 29 - 1986. augusztus 14.
              EMLÉKEIM MONTÁGH IMRÉRŐL 1935. július 29 - 1986. augusztus 14.   Montágh Imrét volt szerencsém személyesen is ismerni. Az úgynevezett Rendszerváltás előtt a Veszprém Megyei Tanács szervezésében minden évben továbbképzésen kellett részt venni azoknak, akik Társadalmi rendezvényeken, esküvőkön, névadókon, temetéseken valamilyen formában közreműködtek.
RÍMTELENÜL  SZÁRNYALÓ GONDOLATAIM…
                RÍMTELENÜL SZÁRNYALÓ GONDOLATAIM…   Rímtelenül szárnyaló gondolataim Most éppen elhagyják ezt a Földet, Mert megpróbálok kizökkenni A mindennapok forgatagából.

4072 cikk | 1 / 408 oldal