Napló - Legújabb cikkek

   

NEM VAGYOK SZÍNVAK…  Hiszen már most is csordultig a pohár…
           NEM VAGYOK SZÍNVAK… Hiszen már most is csordultig a pohár…   Nem vagyok színvak, csak azt szeretném végre tudni, Miért akarják jó ideje belém sulykolni Azt, hogy ami szerintem fekete és nem narancs, De Papagáj kommandónak kiadva a parancs, Hogy reggeltől estig üvöltözve ezt harsogják, Az alattvalók pedig kussolva elfogadják?     Ifj.
Samu
   A hangyák látszólag gond nélkül élték életüket, amikor egy szép napon belépett az életükbe az elefánt. Felrugta a hangyabolyt. Milyen szemtelen egy inni járó elefánt, állapították meg egyöntetűen, de nem volt köztük egy sem, aki magasabbra merte volna emelni a hangját, legalábbis az elefánt ellen.    Azazhogy egy mégis akadt: Samu. Kemény legény volt, házasodni készült.
REZSŐ, KINEK A  MÁSIK NEVE PÁLINKÁS…  Születésnapodra Barátom
  REZSŐ, KINEK A MÁSIK NEVE PÁLINKÁS… Születésnapodra Barátom   Rezső, Kinek a Másik Neve Pálinkás, Haja Fehérlik, Nem Csalás, Nem Ámítás. Emberként, Barátként Nem Kívánok Jobbat, Hozzad Formádat, Mint a Legkiválóbbat Továbbra is, Hiszen a Kor az Nem Számít, Ha a Tisztességed Messziről Világít, Aki Számára Nem Öncélú az Élet, Mert Másban is Meglátja Mindig a Szépet.
ÉJJEL A HŐSÖK  EMLÉKKÖVÉNÉL
                ÉJJEL A HŐSÖK EMLÉKKÖVÉNÉL   Alszik a falu nagy éji csöndben, Éjfél van, mintha kísértet járna. Hősök kövére hull enyhe lombbal Szomorúan a Hétvezér fája. Virágot hoztam – nappal nem szabad Emlékezni Tirátok, hős fiak.
SZÉPSÉG, FIATALSÁG…  Tündérrózsámnak
                SZÉPSÉG, FIATALSÁG… Tündérrózsámnak   Szépség, Fiatalság Nem Tart Örökké, De a Szerelem Mindent Felszabadít. Átalakítja Mulandót Örömmé, Amely Azután Mindennap Felvidít   Azt, Ki teljes Szívével Tekint Arra, Kivel Mindörökké Szeretne Élni. Úgy Gondol Véle Mára és Holnapra, Mert Ettől Szeretne Mindent Remélni.
NAGYFIÚ LETTÉL…  Patrik Unokám Születésnapjára
                NAGYFIÚ LETTÉL… Patrik Unokám Születésnapjára   Nagyfiú Lettél Patrikom, Hat Éves, Nagycsoportos Óvoda Felejthető. Iskolába Mész Ősszel, Nem Kétséges, Pár Hónap és Majd Itt Lesz az – az Idő,   Amikor Ott Már Nem Játék a Fontos, Hanem a Betűvetés Tudománya. Akkor Majd Te is Leszel Patrik Dolgos, Mert Iskolában Jön Munka Dandárja.
Wertheim-kassza
   A hétfőn reggeli nap már régen ráköszöntött a kovácsműhely udvarára. No, azért nem csak oda, hanem az egész falura is. A kovács vígan, dúdolászva kapcsolta be a fújtatót, készült egy pár ekevas megverésére. A szén izzott, parázslott, a vasak már pirosodtak, amikor egyszerre csak elsötétült a műhely padlója.
L. MISKA BÁCSI „ELVTÁRSI ÉS ÚRI SZABÓ…”  Avagy, az éber éjszakai Portaszolgálat.  Robixos emlékeimből 1968 – 84 között.
              L. MISKA BÁCSI „ELVTÁRSI ÉS ÚRI SZABÓ…” Avagy, az éber éjszakai Portaszolgálat. Robixos emlékeimből 1968 – 84 között.        Manapság amelyik kis létszámú cég egy kicsit is ad magára, már külön Portai Őrző – védő szolgálatot állít ki a nap 24 órájában, amely legtöbb esetben még fegyverrel is rendelkezik.
10.BAKONYI BETYÁRNAPOK. I.ORSZÁGOS BETYÁRTALÁLKOZÓ ZIRC, 2008, AUGUSZTUS 8 – 9
10.BAKONYI BETYÁRNAPOK. I.ORSZÁGOS BETYÁRTALÁLKOZÓ ZIRC, 2008, AUGUSZTUS 8 – 9        Ma már nem a szeretett Bakonyomban élek, hanem az Alföld Gyöngyszemében Gyulán. Mikor tudomást szereztem róla, hogy 2017 – ben is megrendezik Zircen a Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozót, egy kicsit én is nosztalgiázni kezdtem ezzel kapcsolatban.
MAGYAR NÉPVISELET, HAZAFISÁG…  Avagy Drága Édesanyám fiatalon és egyéb gondolatok.
                MAGYAR NÉPVISELET, HAZAFISÁG… Avagy Drága Édesanyám fiatalon és egyéb gondolatok.        Soha nem szoktam kérkedni a magyarságommal az életem során. Mindig gyanús volt számomra az, aki harsányan hirdette mellét döngetve, hogy ő egy igazi magyar, uram bocsá, nép – nemzeti oldalhoz tartozó stb.

3156 cikk | 1 / 316 oldal