Napló - Legújabb cikkek

   

JÓL JEGYEZD MEG KISUNOKÁM ÖRÖKRE…
                  JÓL JEGYEZD MEG KISUNOKÁM ÖRÖKRE…   Jól jegyezd meg Kisunokám örökre, Hogy Boldogságot nem mindenki adhat. Boldogtalannak nincsen képessége, Hiszen erről ő semmit nem is tudhat,   Mert aki Boldogsággal rendelkezik, Csak az tudja másoknak továbbadni. Aki életében csak bámészkodik, Az tudást sem tud sehol megszerezni.
VIHAR KÉSZÜL HUNNIÁBAN… BÉKESSÉGRE VÁGYOM URAM
              Ma is vállalom minden szavát a versemnek...
LOPOTT A BÍRÓ.
                LOPOTT A BÍRÓ.   Hajnal dereng a falu felett, A fákon rügyek, friss virágok. Házakban itt-ott ébredeznek, De nem gyujtnak lámpavilágot.   A bíró egy házból kioson, Hónaljához szorít valamit. Lopott… terhét riadtan viszi – Odafent meg a csillag világít.
EGY RÉGI FÉNYKÉPET  NÉZEGETEK ÚJRA… Bakonyszentkirályi utcarészlet 1931 08.17
           EGY RÉGI FÉNYKÉPET  NÉZEGETEK ÚJRA… Bakonyszentkirályi utcarészlet 1931 08.17   Egy régi fényképet nézegetek újra csendesen, Életem előtti pillanatot a felvételen: Mindig megelevenedik egy másik világ számomra, Amely jól tudom, már többé nem jöhet vissza újra. A fénykép felidézi Édesapám ifjúkorát, Számomra meg a nagyon sokszor bejárt kedves utcát.
ŐSZ
                ŐSZ   Nézem a kertek hervadt virágát, Hallgatom a bús ősz zokogását. Letépett levelek, hogy szaladnak, Fénye gyengül már az őszi Napnak. Dél felé húznak már a vadlibák, Közülük egy – egy fájón felkiált. Hová lett a sok éneklő madár -? Szívem, örökre itt hagyott a nyár?     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály  
MÓNIKA KISLÁNYOM  SÍREMLÉKÉNÉL… Szomorú emlékezés még ennyi év után is.
                MÓNIKA KISLÁNYOM  SÍREMLÉKÉNÉL… Szomorú emlékezés még ennyi év után is.   Mónika kislányom síremlékénél Lehajtott fejjel szomorún megálltam. A Zirci Temető csendességénél Ekkor a távoli múltba elszálltam.   Újra láttam a gyönyörű mosolyát, Ahogy bizakodón nézett előre Még akkor is, mikor halál illatát Érezte, mégis gondolt a jövőre.
PUMPTRACK KERÉKPÁROS  PÁLYA VAN ZIRCEN…
             PUMPTRACK KERÉKPÁROS  PÁLYA VAN ZIRCEN…   *Pumptrack kerékpáros pálya van Zircen, Ami az én ifjúkoromban nem volt. Ma már sokan gurulnak két - keréken: De ez más kategóriába sorolt,   Mert a felülete „girbegurbaság”, Amely nagy gyakorlottságokat kíván.
A SZERETET HANGJÁN SZÓLOK…   Tizenöt évvel ezelőtt írtam, de ma is vállalom minden sorát 2021. 09. 05 – én.   A SZERETET HANGJÁN SZÓLOK…
                 A SZERETET HANGJÁN SZÓLOK…   Tizenöt évvel ezelőtt írtam, de ma is vállalom minden sorát 2021. 09. 05 – én.   A SZERETET HANGJÁN SZÓLOK…       Nem érdem, hanem állapot, hogy rövidesen 58 éves leszek. Ahogy mondani szokás, a kenyerem javát már megettem. Tudom, hogy a kor az nem érdem csak állapot, nem is az ész osztás hangján szólok én sem.
SZÁZHÉT ÉVVEL EZELŐTT MEGSZÜLETTÉL ÉDESAPÁM… Bakonyszentkirály, 1914. 09. 03 – Bakonyszentkirály 1998. 06. 04
                SZÁZHÉT ÉVVEL EZELŐTT MEGSZÜLETTÉL ÉDESAPÁM… Bakonyszentkirály, 1914. 09. 03 – Bakonyszentkirály 1998. 06. 04     Százhét évvel ezelőtt megszülettél Édesapám Bakonyszentkirály faluban, kicsinyke parasztportán, Ahol nem volt fényűzés, semmi pompa, csak Szeretet, Boldogság járta át mindig az ott élő szíveket.
KÉTHARMADDAL KORMÁNYOZNI  CSAK ÚGY SZABAD… Orwelli időket élünk: 1984. Ma pedig 2021 évet írunk.
             KÉTHARMADDAL KORMÁNYOZNI  CSAK ÚGY SZABAD… Orwelli időket élünk: 1984. Ma pedig 2021 évet írunk.   Kétharmaddal kormányozni csak úgy szabad, Hogy nem kordé szamarat előzve halad.

4385 cikk | 1 / 439 oldal