Napló - Legújabb cikkek

   

HOSSZÚ NYELVŰ TALPNYALÓK  ORSZÁGA LETTÜNK… Megalázott, Türelmes Lett a Magyar Ember?
             HOSSZÚ NYELVŰ TALPNYALÓK  ORSZÁGA LETTÜNK… Megalázott, Türelmes Lett a Magyar Ember?   Hosszú nyelvű talpnyalók Országa lettünk, Az Igazság messze elnyargal felettünk.
A NEMZETKÖZI  MACSKAKIÁLLÍTÁSON…
                A NEMZETKÖZI  MACSKAKIÁLLÍTÁSON…   A Nemzetközi Macskakiállításon Láttuk Gyulán, ahogyan a Macsek Úr, vagy Asszony, kapaszkodik a rácson Felfelé. Megmutatta: „Nem ijedek   Meg semmitől, lássátok, ki vagyok én!” Szembenézett velünk hősies bátran Mint aki tudja, most Ő a nagylegény, De azért megkapaszkodik a rácsban.
„MEGSZÁRADT AZ ÚRISTEN, MINDENFÉLE VETÉSBEN.” Édesapám történeteiből, általam elmesélve.
                „MEGSZÁRADT AZ ÚRISTEN, MINDENFÉLE VETÉSBEN.” Édesapám történeteiből, általam elmesélve.      Édesapám nagyon szeretett mesélni a régi gyermekkoráról, ifjúságáról, a katonaságról és természetesen a háborús élményeiről, a Doni csaták napjairól.
MILYEN GYÖNYÖRŰ SZÉP  A FELKELŐ NAP… Kaufmann Feri Barátom fotójában gyönyörködve.
             MILYEN GYÖNYÖRŰ SZÉP  A FELKELŐ NAP… Kaufmann Feri Barátom fotójában gyönyörködve.   Milyen Gyönyörű Szép a felkelő Nap A Zirc melletti Kokas – hegyről nézve. A Természet ecsetje, ha ráharap Témára, ez a látvány lesz a vége.   Persze a Csoda egyedi maradhat, Ha nem jön egy jó szemű korán kelő.
SZELFI
              SZELFI      Manapság az okos telefonok korában nagyon elterjedt a szelfizés, amelynek a lényege, hogy önmagunkat, vagy többek által mögénk állt embereket, vagy épületeket fotózunk le ezzel a telefon által lehetőséget nyújtó technikával. Vannak azonban olyan emberek, akik teljesen félreértelmezik ennek a lényegét.
MONDD, NYALTÁL – E MÁR  KÉTGOMBÓCOS FAGYIT?
                MONDD, NYALTÁL – E MÁR  KÉTGOMBÓCOS FAGYIT?   Mondd, nyaltál – e már kétgombócos fagyit, Mely olyan finom, csak dicsérni lehet. Ha még nem, hozd el Gyermeked és Nagyit Gyulára, ahol nyalhattok eleget.   Egy gombóc ára csak kettőszáz ötven Jó magyar forint, bárkinek megéri. Trécselhetsz, nézelődhetsz nyalás közben, Mely az itteni fagyisok’ dicséri.
BEKÉKÜLT A BAL HÜVELYKUJJAM Azaz Pogács Pali bácsi egy kicsit talán többet ivott a kelleténél.
              BEKÉKÜLT A BAL HÜVELYKUJJAM Azaz Németh Pali bácsi egy kicsit talán többet ivott a kelleténél.      Bakonyszentkirályon a Szülőfalumban van egy kis mellékhelyiség, házikó a Fácán vendéglő mellett a Bekéék udvarában.
LAKODALOM VOLT, DE NEM A MI UTCÁNKBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Férjhez ment az Orsós János lánya a Csöpi
               LAKODALOM VOLT, DE NEM A MI UTCÁNKBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Férjhez ment az Orsós János lánya a Csöpi        Ezt a történetet is már régen szerettem volna megírni, de más egyéb témák mellett mindig elhúzódott. Most azonban rászántam magamat, hogy bepötyögtessem a számítógépembe úgy, ahogyan egykor megtörtént.
„NÉGUS ÚR” ÉS AZ EGYSZERI BAKONYSZENTKIRÁLYI MENYECSKE Édesapám igaz történeteiből, általam megírva.
              „NÉGUS ÚR” ÉS AZ EGYSZERI BAKONYSZENTKIRÁLYI MENYECSKE Édesapám igaz történeteiből, általam megírva.      Áldott Emlékű Édesapámról éppen tegnap írtam egy születésnapos posztomban. Megemlítettem többek között azt is, hogy nagyon szeretett mesélni. Ezt a régi történetet is tőle hallottam évtizedekkel ezelőtt és sokat gondolkodtam a megírásán.
EGY KIS VÁLOGATÁS ÉDESAPÁM ŐSZI VERSEIBŐL
                EGY KIS VÁLOGATÁS ÉDESAPÁM ŐSZI VERSEIBŐL   KÖZELEG AZ ŐSZ   Megérintette valami szívét, Búcsúzni kezd a távozó madár. Megremegnek a kerti virágok, Álmainkból is szökni kezd a nyár. Jön, jön majd egy égi Megbékélés, Gyógyulni kezd a seb szíveinken, S fájón megkondul a lélekharang, És elmúlik az Élet, Szerelem.

3858 cikk | 1 / 386 oldal