Napló - Legújabb cikkek

   

EGY VAGYOK   A SOK KÖZÜL…
                EGY VAGYOK  A SOK KÖZÜL…   Csak egy porszem, az Vagyok én a sok közül, Akit fúj a szél.   Lebegve szállok A Világban szerteszét. Gondolataim   Nem biztos, hogy úgy Jutnak el Mindenkihez Ahogy szeretném.   Egy a sok közül, Aki Békével Jövök. Nem váltom   Meg a Világot, Akaratomat soha Nem fogom senki   Számára oda Nyújtani példaképnek.
ÉN VAGYOK A KICSI MALAC…
              ÉN VAGYOK A KICSI MALAC…   Én Vagyok a Kicsi Malac, Röf – Röf – Röf, Disznóólban Disznólkodok, Röf – Röf – Röf! Ha Nem Tetszik a Gazdának, Elmehet, De Előtte Hozza a Reggelimet. Lefetyelek Egy Jó Nagyot, Azután, Lustálkodok Harangszóig, Még Ma Tán.   Ebédre Majd Újra Hívom a Gazdát, Mert Éhesen a Napot Sem Alszom Át.
ELMEGYEK
                ELMEGYEK   Ha majd zúgni kezd a malomkerék S megőrli halkan az álmaimat, Ha majd a nyárból itt maradt virág Reszkető ágon tűnő nyárt sirat, Dértől zokognak az őszi kertek, Tépett szívvel én akkor elmegyek.   Te itt maradsz, de engem ne feledj, Emlékezzél rám dalban, virágban.
NEM AZ A BAJ, HA…
              NEM AZ A BAJ, HA…   Nem az a baj, ha A fán fütyül a rigó, Hanem ha a más Kertjében sérelmezi Valaki az énekét!     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc. 2007. 06. 20  
„CSUDALÁMPA”  Avagy, az első mesekönyvem
              „CSUDALÁMPA” Avagy, az első mesekönyvem      Általában szinte minden ember gyermekkorában valamilyen formában megismerkedik a mesék világával. Az én gyermekkoromban sem volt ez másképpen azzal a különbséggel, hogy azért egy 1000 fő környékén mozgó kis Bakonyi faluban Bakonyszentkirályon a lehetőségek ugyancsak korlátozottak voltak ezen a téren.
A VÍZ VILÁGNAPJA GYULÁN 2017. 03. 22 – ÉN.
  A VÍZ VILÁGNAPJA GYULÁN 2017. 03. 22 – ÉN.   Tegnap Gyulán a Körös – Vidéki Vízügyi Igazgatóság épülete környékén került sor a Víz Világnapjának megrendezésére. Színes programokkal várták az Igazgatóság részéről a kicsiket és felnőtteket egyaránt. Szokásomhoz híven fényképeket készítettem, valamint levideóztam az utcai forgatagot és a délelőtt színpadi eseményeket.
NE MONDJA MEG SENKI…  Csütörtök Délelőtti Gondolataim.
             NE MONDJA MEG SENKI… Csütörtök Délelőtti Gondolataim.
Hegyi kecske
   – Megkötöttük a szerződést! – jött haza egyik nap édesapám, de látszott rajta, hogy a méreg majd felveti.    Hatodikos koromban engem is felvettek a szüleim a családi kupaktanácsba és ezzel elindítottak, legalábbis a gondolkodás bonyodalmas erdején keresztül, a nagybetűs élet felé.
ÖTÖDIK ZENGETÉS BÉKÉSCSABÁN A „CSABA KIRÁLYFI DOMBJÁN” 2017. 03. 20 – ÁN
  ÖTÖDIK ZENGETÉS BÉKÉSCSABÁN A „CSABA KIRÁLYFI DOMBJÁN” 2017. 03. 20 – ÁN   A Tavaszi Napéjegyenlőség Jegyében 2017. 03. 20 – án 10: 29 órai kezdettel került sor Békéscsabán az Ötödik zengetésre a 2016 – ban felavatott „Csaba Királyfi Dombján” Baji Miklós Zoltán (BMZ) vezetésével és szakszerű kommentálásával.
ANYÁM DOLGOS  KEZÉT NÉZVE
              2005 – ben ismerkedtem meg a japán költészet egyik jellegzetes versformájával, a Haikuval és időközönként ma is előfordul, hogy írok ilyen rövid gondolatokat. Az alábbiakban egy 20 06. Január 14 – én készült Haiku – csokor olvasható, amelyet Édesanyámhoz írtam.

3071 cikk | 1 / 308 oldal