Napló - Legújabb cikkek

   

HUNNIA HELYÉN
                HUNNIA HELYÉN   Mit látok ős nagy Hunnia helyén Vagy csak gyásztól kápráznak szemeim. Nem a magyar nép lakja e földet, Rongyos gárda, nem az én vérem. Hiába néz Észak, dél, keletre, Nyugatra is sirató bús szemem, Hunnia dicső tartományában Sok a jött – ment és sok az idegen.   Aki magyar is e drága földön, Egymást marja pusztítja, temeti.
VALÓRA VÁLÓ RÉGI ÁLMOM…  Bettike Unokám Születésnapjára.
  VALÓRA VÁLÓ RÉGI ÁLMOM… Bettike Unokám Születésnapjára.   Valóra váló régi álmom már olyan közel van, Ujjonganék, de mégsem teszem, csak nagyon halkan Örülök, inkább csak befelé, hisz meg kell érnem Még azt a pár hónapot Bettikém, Büszkeségem. Egykor volt ifjúságom már nagyon rég elszaladt, De az álmom nem tűnt el, itt belül még megmaradt.
KI A MAGYAR?
  KI A MAGYAR?   KEDVES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM!   6 nap múlva lesz 17 éve, hogy ezt a versemet megírtam. Akkor sem bántam meg és most sem teszem, mert a helyzet ma már nem ugyanaz, mint akkor volt. Elkeserítő, amit érzek, hogy nem ugyanaz, hanem még sokkal rosszabb ezen a téren.
Döglik a disznó
   Kicsi süppedő félben levő ház, oldala tapasztott. Az udvar sáros, meglehetősen lejtős. Sánta Ferkóék laknak ott. Csak úgy hitelbe, mondja Ferike az iskolába. Távoli rokon Rózsika néni, görbehátú aszott öregasszony, a Ferkó apjának Péternek nagynénje. Így kerültek Ferkóék erre a portára.    Mellettük a mészáros, Nádas István ezermester háza.
MAGYARSÁG SZIMBÓLUMA…  Dicső Turulmadarunk
                MAGYARSÁG SZIMBÓLUMA… Dicső Turulmadarunk   Magyarság Szimbóluma Turulmadár, Gyere Vissza Hozzánk és Hozd El Nekünk A Békességet, Mert Elfogyott Ma Már Az, Ami Nélkül Sivár az Életünk.
KOVÁCS PÁLÉK   KÖRTEFÁJA.
                KOVÁCS PÁLÉK  KÖRTEFÁJA.   Kovács Pálék udvarába, Áll egy öreg, vén körtefa. Egy ága virágot himbál, Másik felére varju száll.   Egyik ága dús lombjával Kikeletnek hirdetője, A másik meg szép álmoknak Őszbesíró temetője.   Valamikor itt alatta Én is nagyon boldog voltam. Valakitől – jaj de rég volt – Május – éjjel csókot kaptam.
NEM JÁRTAM MA  ZÖLD ERDŐBEN…  Az én kis locsolókám
                NEM JÁRTAM MA ZÖLD ERDŐBEN… Az én kis locsolókám   Nem jártam ma zöld erdőben, Ezért ibolyát sem láttam, De Húsvéti felkelőben, A kölnimet megtaláltam.
ÜRES A SÍR, MÁR NE KERESSÉTEK…  Húsvét Délelőtti Gondolataim
  KEDVES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! Ezzel a szerény versemmel szeretnék kívánni Mindnyájatok számára Családjaitokkal Egyetemben Istentől Áldott és Békés Húsvéti Ünnepeket-:))) Szeretettel: Bálint   ÜRES A SÍR, MÁR NE KERESSÉTEK… Húsvét Délelőtti Gondolataim   Üres a Sír, Már Ne Keressétek Jézus Krisztust, Kereszthalállal Végezte a Golgotai Rítust, De Feltámadott és mos...
VAJON MA IS KERESZTRE FESZÍTENÉK…  Júdás, Poncius Pilátus, Nép, Via Dolorosa, Golgota
  VAJON MA IS KERESZTRE FESZÍTENÉK… Júdás, Poncius Pilátus, Nép, Via Dolorosa, Golgota   Vajon Ma is Keresztre Feszítenék Jézus Krisztust? Vajon Jobban Szeretnének Látni Egy Antikrisztust? Gecsemáné - kerttől milyen messze van a Golgota? Vajon Poncius Pilátus döntött, vagy a Nép maga? Pár napja még virágok, zöld ágak hulltak elébe, Ma pedig szitkozódva, átkokat szórta...
MOST MÉG ÉN ELMONDHATOM…  Költészet napi gondolataim
                MOST MÉG ÉN ELMONDHATOM… Költészet napi gondolataim   Most még én elmondhatom mindenkinek, Hogy a Szabad Gondolat Milyen Fontos. Soha nem is hajtok fejet senkinek, Aki szeretné, hogy ne legyen okos   Milliónyi ember szerte a Honban, Szabadon élve és úgy gondolkodva Ahogyan kell, és nem csak az álomban Hunyt szemekkel és hangosan horkolva.

3107 cikk | 1 / 311 oldal