Napló - Legújabb cikkek

   

Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2018
PDF formátumban letölthető itt.
Magyar Vagyok Alapítvány - Beszámoló 2017
PDF formátumban letölthető itt.
MÁR A HARMADIK   FAJTA ORCHIDEÁNK…
                MÁR A HARMADIK  FAJTA ORCHIDEÁNK…   Már a harmadik fajta Orchideánk Kelleti magát hűvös Áprilisban. Gyönyörű látványával a mi szobánk Hangulatosabbá vált azon nyomban,   Ahogyan az első szirmok kinyíltak. Most, a vírusveszélyes időszakban Mikor fotóztam, mintha mosolyogtak Volna abban a röpke pillanatban.
MA NINCS ITT  A TRÉFÁLKOZÁS IDEJE…
                MA NINCS ITT A TRÉFÁLKOZÁS IDEJE…   Ma Nincs Itt a Tréfálkozás Ideje, Hisz Embertelen Vírus Öl Halomra Embereket, Mert Nem Tudni Mi Végre Lelhetünk Vírusmentes Nyugalomra.   Gyászol a Világ, Gyászol a Mi Népünk, Viccelődni Addig Nem Nagyon Szabad, Míg kifullad az Ereje és Testünk, Lelkünk Szárnyal, Egészségünk Megmarad.
„MÁRCIUSI ÓDA. 1933.”
              „MÁRCIUSI ÓDA. 1933.”      Több írásomban is foglalkoztam már vele, hogy Édesapám, Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő kéziratai 16 éves korától kezdve szerencsésen fennmaradtak. Ma éppen megint olyan kedvem volt, hogy kutakodtam közöttük.
MÓKUCI, MÓKUCI…
                MÓKUCI, MÓKUCI…   Mókuci - Mókuci, fölmászott a fára, De nem azért, hogy erdő szélét meglássa.  Nyugodtan szeretett volna szundikálni, Mert nem akart maga körül senkit sem látni. Kényelmesen elhelyezkedett az ágon, Szemét is lehunyva az égvilágon Semmire sem gondolva próbált aludni, A fáradalmait majd jól kipihenni.
HÁLA ISTENNEK, NEM  VAGYOK KARANTÉNBAN…
    HÁLA ISTENNEK, NEM VAGYOK KARANTÉNBAN…   Hála Istennek, Nem Vagyok Karanténban, De a Nemzetünk Van Most Elég Nagy Bajban. A Maszkot Szolidaritásból Viselem Most Itthon, Mikor Pötyögtetem a Versem. Bánatos a Szívem, Mert Meg Kellett Érnem, Hogy Másokért Aggódom, Nem Más, Énértem.
A VÁNDORMADÁRHOZ.
                A VÁNDORMADÁRHOZ.   Azt hittem, már nem térsz vissza hozzánk, Éneked, szíved máshol zengeted; Ahol égig nőnek a pálmafák, Susogóbbak talán a levelek…?   Meghoztad hozzánk énekes szíved. Erdő – völgy virul, úgy – e szép hazánk? Ezt az egész világon nem leled – Köszönt a bérc, az erdőkoronák.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály, 1955  
DRÁGA ÉDESANYÁM  NÉVNAPOD VAN MA…  Emlékedet Soha Nem felejtem
              DRÁGA ÉDESANYÁM NÉVNAPOD VAN MA… Emlékedet Soha Nem felejtem   Drága Édesanyám Névnapod Van Ma, De Nem Tudlak Soha Már Köszönteni. Képzeletem Szeretet - Virágcsokra A Szelek Szárnyán el Fog Hozzád Jutni.   Nyolc Éve Lesz, Hogy Kihűlő Homlokod Még Utoljára Csókkal Illethettem. Temetőben Alszod Már Örök Álmod, De Ezt a Pillanatot Nem Felejtem.
CUHAVÖLGYI BOLYONGÁS
                CUHAVÖLGYI BOLYONGÁS   Apámmal bolyongtam itt először. Uzsok hőse most újra köszöntlek Cuhavölgyből – tudom hogy fáj hazád; Várak, hegysor, a bujdosó kövek…   Ott gyöngyvirág és amott rózsalomb Sziklasor, túl horpadozó hegyek; Kőkereszt áll a szikla tetején Alatta hullámok lépegetnek.

3982 cikk | 1 / 399 oldal