Napló - Legújabb cikkek

   

AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT   FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN
                AZ ELSŐ BOGRÁCSOS SERTÉSPÖRKÖLT  FŐZÉSEM GYULÁN 2022. 05. 21 – ÉN      Hosszú készülődés után jutottunk el odáig, hogy első nekifutásra kipróbáljam a főzési tudományomat a „kertiparti” helyszínen felállított bográcsunkban.
SZÖKELLŐ NAPSZARVAS…  Szökellő Napszarvas Dobkör Dala
  SZÖKELLŐ NAPSZARVAS… Szökellő Napszarvas Dobkör Dala   Szökellő Napszarvas Vigyázz Reánk, Legyél a Mindenünk, Földi Anyánk. Segítsd a Népünk Jó úton Járni, Segítsd a Múltunk Most Megtalálni.   Süvítő Szélben, Vagy Zivatarban, Járjuk Utunkat a Te Nyomodban. Dacolunk Minden Igaz Veszéllyel, Nem Élük Vissza Magor Nevével.
KÖPÖNYEGFORGATÓK  VILÁGÁBAN ÉLÜNK…
              KÖPÖNYEGFORGATÓK VILÁGÁBAN ÉLÜNK…   Köpönyegforgatók világában élünk, Hol csalódnunk kell, akikben eddig hittünk.  A Hazánkat rossz irányba kormányozzák,                             Akik Barátot egymás ellen ugrasszák,                        Mert nem akarnak új urakat szolgálni, Velük együtt a rossz, zsákutcában járni.
AZT MONDJÁK, HOGY  MA IVÓ NAPJA VAGYON…
              AZT MONDJÁK, HOGY MA IVÓ NAPJA VAGYON…   Azt mondják, hogy ma Ivó napja vagyon, De most ez a név mit is takar vajon, Hisz egyenjogúság van nemek között, Mióta Hölgy is kocsmához öltözött, Mert van, aki jobban bírja a piát, Mint férfiember a teli poharát.
AZ ELMÚLÁS SZONETTJE
                AZ ELMÚLÁS SZONETTJE   Azt hitted, hogy örökké tart a   nyár, Hogy szebb vagy a fénynél, csillagnál. Hogy minden szív lihegve Téged vár, Hogy csak Neked nyíl minden rózsaszál.   Azt hitted, hogy Te vagy – és senki más, A csókja másnak mind hideg, kevés. Szép szemedből sose csordul sírás, Kihal, mire elér a szenvedés.
A CSESZNEK VÁRROM ALATT
                A CSESZNEK VÁRROM ALATT   Magasba síró szép lombú hársak Susognak itt a várromok alatt. Illatát szórják ezer virágnak, Halk mesét sző lágyan az alkonyat.   A vén falak arannyal bevonva Állnak, a Nap amint nyugszik el. Utolsó fényt vet a horizontra S a szép alkony szívemnek énekel.   Csodálatos májusi zenében Édes álomképek rajtam átszaladnak.
HARMINCHÁROM ÉVIG   ÉLTEM ÉN ZIRCEN…  Egy kis nosztalgia.
              HARMINCHÁROM ÉVIG  ÉLTEM ÉN ZIRCEN… Egy kis nosztalgia.   Harminchárom évig éltem én Zircen A „Bakony Gyönyörű Fővárosában”. Emlékeimben itt él belül minden, Ami belém ivódott az utcákban,   Tereken látott élmény hatására, Valamint az emberi kapcsolatok Által történt szelíd harmóniára, Annak megélt emlékére gondolok.
NEM TAGADOM MEG  A MÚLTAMAT SOHASEM…
                NEM TAGADOM MEG A MÚLTAMAT SOHASEM…   Nem tagadom meg a múltamat sohasem, Bármit is tettem, nincs mit bánnom, szégyellnem. Köpönyegforgató, áruló sem lettem, Mert Gyönyörű Hazámat Mindig Szerettem. Hetvenötödik évemet járogatom, De az elveimet soha fel nem adom   Amíg élek, mert kötelez Apám jussa, Amely az életem mozgatórugója.
SZÁZÉVES LENNÉL  DRÁGA ÉDESANYÁM…  1922. 05. 14 – 2012. 02. 21
              SZÁZÉVES LENNÉL DRÁGA ÉDESANYÁM… 1922. 05. 14 – 2012. 02. 21   Százéves lennél Drága Édesanyám, Akit még most is magam előtt látok. Bárcsak kezeidet simogathatnám, Meleg ölelésedre újra vágyok.   Tudom, hogy ez már nem lehet valóság, Hisz tíz éve már örökre elmentél, De már bennem él az Örök Boldogság Mert tudom, Te is mennyire Szerettél.
ABLAK ELŐTT GALAMB   SZÁLLT A NYÍRFÁRA…
              ABLAK ELŐTT GALAMB  SZÁLLT A NYÍRFÁRA…   Ablak előtt galamb szállt a nyírfára Hirtelen és nézegelődni kezdett. Természetesen nem gondolta volna, Ahogyan kellette magát billegett,   Ezen közben én meg lefotózgatom A szobából, hisz nem mindennap látom. Mivel ő nem vett észre, jóbarátom Lett, ahogyan tollászkodott fent az ágon.

4587 cikk | 1 / 459 oldal