Napló - Legújabb cikkek

   

TIZENKÉT ÉVE MÁR,  HOGY ÖRÖKRE ELMENTÉL…  Édesanyám, ma rád emlékezem.
                  TIZENKÉT ÉVE MÁR, HOGY ÖRÖKRE ELMENTÉL… Édesanyám, ma rád emlékezem.   Tizenkét éve már, hogy örökre elmentél Drága Édesanyám, tőlünk el sem köszöntél, Mert akkor már félig úton voltál is oda, Ahonnan nincs visszatérés, nincs ilyen csoda. Pár hónap híján már kilencven éves voltál, Betegségeddel végsőkig bátran harcoltál Kórházi ágyadon.
„AZ A JÓ ALABÁRDOS, AKI OKFEJTÉSSEL ÉL.”
                „AZ A JÓ ALABÁRDOS, AKI OKFEJTÉSSEL ÉL.”      Amiről most megpróbálok egy kicsit elmélkedni, az nem minden esetben a fő címre való közvetlen utalást jelenti, hanem valamilyen módon kapcsolódik hozzá, vagy csak súrolja azt. Csapongó, nem összefüggő rövid történetek csupán, de talán mégis érdekesek lehetnek valaki számára. Még szörnyű régen, (1966. 11.
MITŐL KERESZTÉNY AZ ORSZÁGUNK,  MIKOR GYŰLÖLET AZ ÚR?
              MITŐL KERESZTÉNY AZ ORSZÁGUNK, MIKOR GYŰLÖLET AZ ÚR?   Mitől Keresztény az Országunk, Mikor Gyűlölet az Úr? Mitől Keresztény, Mikor Ma Már Van Egy Önjelölt Hadúr? Mitől Keresztény, Mikor Családokban is a Gyűlölet Vert Már Régóta Egyre Erőteljesebben Gyökeret? Mitől Keresztény, Mikor Csak az Lehet Nemzeti Magyar, Aki a Hatalom Közelében Szorgalmasan ...
EGY RÉGI FÉNYKÉPRŐL JUT ESZEMBE BAKONYSZENTKIRÁLYRÓL.  Hálás köszönet a fotóért Bittmann Laci Barátomnak,  aki ezt megosztotta a Facebookon nem is olyan régen.
                EGY RÉGI FÉNYKÉPRŐL JUT ESZEMBE BAKONYSZENTKIRÁLYRÓL. Hálás köszönet a fotóért Bittmann Laci Barátomnak, aki ezt megosztotta a Facebookon nem is olyan régen.
„ODAKINT MOST SZÖRNYEK JÁRNAK”,  HATALOM PEDIG HALLGAT…  A 2024. 02. 16 - án Hősök terén történt tüntetésre gondolva.
            „ODAKINT MOST SZÖRNYEK JÁRNAK”, HATALOM PEDIG HALLGAT… A 2024. 02. 16 - án Hősök terén történt tüntetésre gondolva.   „Odakint most szörnyek járnak”, hatalom pedig hallgat Éveken keresztül, kezeit széttárva sunyítgat, Mint aki nem tud semmiről, hogy amit eltakargat Nagy nyilvánosság elől, csak maguk között maradhat.
EGY KICSIT MEGKÉSVE,   DE KINYÍLOTTAK…
                EGY KICSIT MEGKÉSVE,  DE KINYÍLOTTAK…   Egy kicsit megkésve, de kinyílottak A gyönyörű - szép Orchideák nálunk. Már oly kedvesen reánk mosolyognak, Hogy ez is fokozza a Boldogságunk.   „Meg sínylették” az átültetésüket Egy kicsit, ezért lassabban nyíltak ki. Nem is baj, mert ma már az örömünket, Mindennapjainkat jobban szépíti.
BARÁTAIM, SZÁMOMRA   MEGINT NAGY ÖRÖM…
                BARÁTAIM, SZÁMOMRA  MEGINT NAGY ÖRÖM…   Barátaim, számomra megint nagy öröm, Ezért hálás szívvel most is megköszönöm, Hogy névnapomon sokan köszöntöttetek, Ezzel nekem nagy örömet szereztetek. Áldjon meg benneteket a jó Istenünk, Mindig maradjon ezután is mivelünk.     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2024. 02. 15.
BÁLINT VAGYOK, DE  VALENTINUSSÁGOM IS VÁLLALOM…  Egy kis vissza és előre tekintés névnapomon.
                  BÁLINT VAGYOK, DE VALENTINUSSÁGOM IS VÁLLALOM… Egy kis vissza és előre tekintés névnapomon.   Bálint vagyok, de Valentinusságom is vállalom, Egy évben egyszer történik, de most ez az én napom.
„TE VAGY A VÁRALJAI  BOTOND, FELISMERTELEK A STÍLUSODRÓL.”  Kicsit megkésett emlékezésem Zirc Város Díszpolgáráról, Illés Ferenc Tanár Úrról.
                „TE VAGY A VÁRALJAI BOTOND, FELISMERTELEK A STÍLUSODRÓL.” Kicsit megkésett emlékezésem Zirc Város Díszpolgáráról, Illés Ferenc Tanár Úrról.      Mivel már 12. éve Gyulán élek, csak a hozzám eljutott internetes tudósításokból szereztem tudomást arról, hogy 2023 nyarán 92. évében meghalt Zirc Város Díszpolgára Illés Ferenc.
ÁLTALÁNOS ISKOLAI VI. OSZTÁLYOS CSOPORTKÉPÜNK BAKONYSZENTKIRÁLYON
              ÁLTALÁNOS ISKOLAI VI.

5033 cikk | 3 / 504 oldal