Napló - Legújabb cikkek

   

MA SEM KELL, HOGY A  SZILVESZTER KÜLÖNÖS LEGYEN…  Év végi versbe szedett gondolataim.
              KEDVES ROKONAIM, BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! Ezzel a szerény versemmel szeretnék Istentől Áldott és Boldog Új Esztendőt kívánni Mindnyájatoknak, Családjaitokkal Egyetemben Szeretettel: Bálint   MA SEM KELL, HOGY A SZILVESZTER KÜLÖNÖS LEGYEN… Év végi versbe szedett gondolataim.
KARÁCSONY ELMÚLT,   LASSAN VÉGE AZ ÉVNEK…
                KARÁCSONY ELMÚLT,  LASSAN VÉGE AZ ÉVNEK…   Karácsony elmúlt, lassan vége az évnek, A szélsőséges hónapok is véget értek. Volt bőven melegünk, eső lehetett volna Több is mikor nem nyílt ki a felhőnek torka.
KARÁCSONYI HANGULATBAN  MIT KÍVÁNHATOK…
                  KEDVES ROKONAIM, BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! Ezzel a szerény versemmel szeretnék Mindnyájatoknak  Istentől Áldott és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni   KARÁCSONYI HANGULATBAN MIT KÍVÁNHATOK…   Karácsonyi hangulatban mit kívánhatok, Közel jönnek majd hozzám a szálló Angyalok? El tudják velem hitetni, hogy van még Remény, A Jövőnk mégsem lesz...
KARÁCSONYI HANGULATBAN  MIT KÍVÁNHATOK…
                KEDVES ROKONAIM, BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! Ezzel a szerény versemmel szeretnék Mindnyájatoknak  Istentől Áldott és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni
KARÁCSONYI HANGULATBAN  MIT KÍVÁNHATOK…
                  KEDVES ROKONAIM, BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! Ezzel a szerény versemmel szeretnék Mindnyájatoknak  Istentől Áldott és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni
BÁLINT BÁTYÁM, MILYEN SZÉP    EZ AZ ARANYLÓ BÚZATÁBLA…  Avagy, még én is élő tanúja voltam a paraszti világnak.
                BÁLINT BÁTYÁM, MILYEN SZÉP   EZ AZ ARANYLÓ BÚZATÁBLA… Avagy, még én is élő tanúja voltam a paraszti világnak.
TIZENEGY ÉVE, HOGY   ITT ÉLEK GYULÁN…
              TIZENEGY ÉVE, HOGY  ITT ÉLEK GYULÁN…   Tizenegy éve, hogy itt élek Gyulán Az Alföld Gyöngyszemében Szerelmemmel. Azon a napon szép kora délután Megismerkedtem itteni élettel.   A világ végét jósolták a napra, De nekünk egy új élet kezdete volt. Tündérrózsámmal nagyon vágytunk arra, Fákon is gyönyörű madárhad dalolt.
GYÖNYÖRŰ, ERDŐK  KIRÁLYKISASSZONYA…
           GYÖNYÖRŰ, ERDŐK KIRÁLYKISASSZONYA…   Gyönyörű, erdők királykisasszonya Barna Maci testőrével sétálgat A behavazott birodalmában ma, Amikor más épp meleg zugot kutat.   Halvány mosoly az arcán, nem is fázik Mert azt is tudja, hogy a testőrkéje, Hűséges Macija mindig vigyázik Szép úrnőjének testi épségére.
RÓKA KOMA BÜSZKÉN  PÓZOL A TÁJBAN…
                RÓKA KOMA BÜSZKÉN PÓZOL A TÁJBAN…   Róka koma büszkén pózol a tájban, Körülötte hófehér az erdőség. Itt most nincsen párja, csak egymagában Lépked büszkén hisz tudja, nagyszerűség   A látványa, mert kitűnik színével Hóval borított erdőrengetegben.
A HARMADIK GYERTYA  IS LÁNGRA LOBBAN…  Advent Harmadik Vasárnapján.
                 A HARMADIK GYERTYA IS LÁNGRA LOBBAN… Advent Harmadik Vasárnapján.   A harmadik gyertya is lángra lobban, Karácsony egyre jobban közeledik. Ma is várjuk – e még mindennél jobban, Hogy Jézus megint, újra leszületik?   Igaz, hogy immár csak úgy jelképesen, Hiszen felment a Mennybe Istenéhez.

5039 cikk | 7 / 504 oldal