Napló - Legújabb cikkek

   

RÓKA KOMA BÜSZKÉN  PÓZOL A TÁJBAN…
                RÓKA KOMA BÜSZKÉN PÓZOL A TÁJBAN…   Róka koma büszkén pózol a tájban, Körülötte hófehér az erdőség. Itt most nincsen párja, csak egymagában Lépked büszkén hisz tudja, nagyszerűség   A látványa, mert kitűnik színével Hóval borított erdőrengetegben.
A HARMADIK GYERTYA  IS LÁNGRA LOBBAN…  Advent Harmadik Vasárnapján.
                 A HARMADIK GYERTYA IS LÁNGRA LOBBAN… Advent Harmadik Vasárnapján.   A harmadik gyertya is lángra lobban, Karácsony egyre jobban közeledik. Ma is várjuk – e még mindennél jobban, Hogy Jézus megint, újra leszületik?   Igaz, hogy immár csak úgy jelképesen, Hiszen felment a Mennybe Istenéhez.
FAVÁGÓK DALA
                  FAVÁGÓK DALA   Erdőben élünk, favágók vagyunk, Susogó fák közt szépet álmodunk. Vadvirág nyíl, vagy ha tél havaz, Kedvünk virágos, kedvünk ugyanaz. Gyere közénk, várunk tárt karokkal, Miénk az élet – és a büszke dal.   Olyan szép itt a fejsze – kattogás! Rajtunk kívül nem érti senki más.
SZTÁRBOX 2023 – BAN BUDAPESTEN, AVAGY  IFJÚKORI ÖKLÖZŐS EMLÉKEIM FELIDÉZÉSE.
                SZTÁRBOX 2023 – BAN BUDAPESTEN, AVAGY IFJÚKORI ÖKLÖZŐS EMLÉKEIM FELIDÉZÉSE.      Nem is olyan régen, 2023. 11. 27 - én tettem közzé egy írásomban, hogy soha nem tudtam focizni, de nem is érdekelt ez a sportág gyermekkoromtól kezdve napjainkig. Természetesen ez nem jelentette, hogy más sportágakhoz valamilyen szinten ne vonzódtam volna.
MÁR FÉL IDEJE  A VÁRAKOZÁSNAK…  Advent második Vasárnapján.
                  MÁR FÉL IDEJE A VÁRAKOZÁSNAK… Advent második Vasárnapján.   Már fél ideje a várakozásnak, Készülődni kell, Megváltóra várni. Ideje lenne az összefogásnak, Nem kell mindig másban csak hibát látni.   Csendesedjen el mindenki egy kicsit, Próbáljon magába majd belátni, Hiszen, ha tükör torzít valamennyit, Nem kell mindjárt ököllel belevágni.
SOK BETEGSÉGET RÖVID IDŐ ALATT IS   MEG LEHETNE GYÓGYÍTANI,  DE KINEK AZ ÉRDEKE, HOGY NE ÍGY LEGYEN?
           SOK BETEGSÉGET RÖVID IDŐ ALATT IS  MEG LEHETNE GYÓGYÍTANI, DE KINEK AZ ÉRDEKE, HOGY NE ÍGY LEGYEN?      Előre szeretném bocsátani, hogy nem vagyok sem kórház, sem orvos ellenes, mert az egészségügy az egy olyan speciális terület, amihez szakmailag nem értek.
AKI AZ IGAZI  ARCÁT MUTATJA…
                 AKI AZ IGAZI ARCÁT MUTATJA…   Aki az igazi arcát mutatja, Az naponta belenéz a tükörbe. De aki álorcát tesz fel magára, Annak a képmása sem más csak görbe.    Híven csak egy urat lehet szolgálni, Vagy a Nép, avagy a kiváltságosok. Igaz szívvel támogatást remélni, Így nem érhetnek célba a hazugok.
MÉG MINDIG IGAZI MAGYAR   MIKULÁS VAGYOK…  2023 – ban szegényesen ajándékozom.
                MÉG MINDIG IGAZI MAGYAR  MIKULÁS VAGYOK… 2023 – ban szegényesen ajándékozom.   Még mindig igazi magyar Mikulás vagyok, Akinek nincsenek szánhúzó rénszarvasok Istállójában, az a Lapföldi Mikulás Kiváltsága, enyém pedig csak a gyaloglás.
AKI A PÁLINKÁT SZERETI   ROSSZ EMBER NEM LEHET…  Ami óta saját pálinkámat iszom, jól tudom.
                  AKI A PÁLINKÁT SZERETI  ROSSZ EMBER NEM LEHET… Ami óta saját pálinkámat iszom, jól tudom.   Aki a pálinkát szereti rossz ember nem lehet, De mindig tudni kell közben benne a mérsékletet, Mert a jó pálinka fogyasztása az egészségre Jó hatással van amíg tudjuk mennyi a mértéke.
MA VAN AZ ADVENT   ELSŐ VASÁRNAPJA…
              MA VAN AZ ADVENT  ELSŐ VASÁRNAPJA…   Ma van az Advent első Vasárnapja, Mikor a várakozás elkezdődik.

5041 cikk | 8 / 505 oldal