Napló - Legújabb cikkek

   

SZÉGYELLNEM KELLENE, HOGY  ÍRÁSAIMBAN ÉDESAPÁMAT  SOKSZOR „ÁLDOTT EMLÉKÜNEK” MONDOM?
                SZÉGYELLNEM KELLENE, HOGY ÍRÁSAIMBAN ÉDESAPÁMAT SOKSZOR „ÁLDOTT EMLÉKÜNEK” MONDOM?      Mielőtt rátérnék a címben jelzett írásomhoz, elöljáróban fel szeretném idézni az általam összegyűjtött adatok alapján megírt életrajzát Édesapámnak.
HUSZONEGY ÉVESEN  AZ IDŐ MÉG NEM…  Roberta unokám születésnapjára.
                HUSZONEGY ÉVESEN AZ IDŐ MÉG NEM… Roberta unokám születésnapjára.   Huszonegy évesen az idő még nem Rohan olyan igen nagyon feletted. Ilyenkor a gyönyörű szépséged sem Veszít el semmit, mert a Te életed   Olyan irányba halad magabiztos Céltudatossággal, ahol már tudod Azt, hogy számodra mi a nagyon fontos, Miről kell esetleg majd lemondanod.
SZERELMETES TÜNDÉRRÓZSÁM   KÖSZÖNTELEK TÉGED…  Születésnapodra Drága Terikém.
                SZERELMETES TÜNDÉRRÓZSÁM  KÖSZÖNTELEK TÉGED… Születésnapodra Drága Terikém.   Szerelmetes Tündérrózsám köszöntelek Téged, Gyönyörködve nézem Soha Nem Múló Szépséged. Tizenkilencedik éve, hogy megismertelek, Tizenkilencedik éve, hogy Megszerettelek. Boldogságunk úján már Örökre Együtt járunk, Mert mi egymásban minden szép és jót megtaláltunk.
SZÜLEIM HÁZASSÁGKÖTÉSE 1943. 11. 27 – ÉN.  Részletek Édesapám, Nagy Bálint parasztköltő: „Hol van már a paraszt” – című,1990 – ben megjelent életrajzi kötetéből.
              SZÜLEIM HÁZASSÁGKÖTÉSE 1943. 11. 27 – ÉN. Részletek Édesapám, Nagy Bálint parasztköltő: „Hol van már a paraszt” – című,1990 – ben megjelent életrajzi kötetéből.      A múltban, még a Szüleim életében olyan sokszor hallottam tőlük, főleg Édesapámtól, hogy a háború vérzivataros idejében kötöttek házasságot.
SOHA NEM MONDTAM, NEM IS ÁLLÍTOTTAM,  HOGY TUDOK ÉS SZERETEK FOCIZNI…  Robixos emlékeimből 1968 – 84 között.
           SOHA NEM MONDTAM, NEM IS ÁLLÍTOTTAM, HOGY TUDOK ÉS SZERETEK FOCIZNI… Robixos emlékeimből 1968 – 84 között.
SZERENCSÉM VOLT, HOGY MÉG A PANDÉMIA ELŐTT MEGMŰTÖTTÉK A BALOLDALI LÁGYÉKSÉRVEMET.  Négy év előtti „felejthetetlen” megpróbáltatásaimra emlékezem.
                SZERENCSÉM VOLT, HOGY MÉG A PANDÉMIA ELŐTT MEGMŰTÖTTÉK A BALOLDALI LÁGYÉKSÉRVEMET. Négy év előtti „felejthetetlen” megpróbáltatásaimra emlékezem.
ESTE A VÁMHEGYI ÚTNÁL
                ESTE A VÁMHEGYI ÚTNÁL   Az esti csendben bolyongok szépen Susogó akácok lágy ölében. Szerte minden csupa illat, virág – Szívemet édes mámor zengi át. Az út felett, ahol most megállok, Egymást ölelik a vén akácok.   Nem látni itt a holdas szép eget – Valahonnan mégis jött izenet, Szívemhez szól ezer virágon át, Ajkam elsuttog egy édes fohászt.
TOBZÓDIK A GYŰLÖLET   UKRAJNÁBAN…  Hány ember hal meg, amíg Béke lesz?
            TOBZÓDIK A GYŰLÖLET  UKRAJNÁBAN… Hány ember hal meg, amíg Béke lesz?   Tobzódik a gyűlölet Ukrajnában Sajnos már huszonegyedik hónapja. Orosz agresszor folyton támadásban Igyekszik lenni a „halál angyala”   Mindenkit túlszárnyalni a világban, Kórház - létesítményeket rombolva.
AZT BESZÉLIK,  NEMZETKÖZI FÉRFINAP VAN…  Csak úgy csendben jutott az eszembe.
          AZT BESZÉLIK, NEMZETKÖZI FÉRFINAP VAN… Csak úgy csendben jutott az eszembe.
A MAI NAPIG SZERETEM A „SPECIÁLT.”  Áldott Emlékű rekedt hangú Nagynénémre emlékezem.
                A MAI NAPIG SZERETEM A „SPECIÁLT.” Áldott Emlékű rekedt hangú Nagynénémre emlékezem.     A történetem kezdete nagyon hosszú időre nyúlik vissza, legalábbis az én életkoromat figyelembevéve. Gyermekkoromban több alkalommal az iskolai nyári szünetben elvitt Édesanyám Győrbe pár napra, vagy legalább egy hétre Nagynénémhez Nagy Jánosnéhoz.

5039 cikk | 9 / 504 oldal