Sport Admin - sport eredmény hozzáadás / módosítás


Sport Admin - sport eredmény hozzáadás / módosítás

A magyar sportolók által elért eredmények összegzését támogatja a MagyarVagyok a Sportösszefoglaló oldalon.

Az adatok frissítése olyan embert igényel aki otthonosan mozog az adott sport területén, ismeri az eseményeket és azok eredményeit. Az adatok bevitele nem különösen munkaigényes, de a különböző sportszövetségek, sportolók, szurkolók segítsége szükséges ahhoz, hogy az adatok naprakészek legyenek az adatbázisban. Nekik készült, az ő munkájukat segíti a következő cikk.

 

 

Az eredmények a bal oldali menü segítségével filterezhetők sport, és sportágon belül sportoló szerint a legördülő menü segítségével. Lehetőség van névre vagy név részletre is keresni.

Az eredményként táblázatban levő adatokat lehet sportoló név, esemény név, esemény típus (világbajnokság, Európa-bajnokság, olimpia, regionális bajnokság), év, helyszín, sportág / szakág, egyéni vs csapat eredmény, az eredmény különböző paraméterei, helyezés, és hivatalos vagy nem hivatalos eredmény szerint sorrendbe rakni.

Egy meglévő adatot a sorra kattintva nyitunk ki és módosíthatunk.

A legfelső sor a sportal és a szakággal kapcsolatos. Az admin akinek több sporthoz van hozzáférési joga a sport legördülő menüben több sor szerepel, ha pedig csak egy sport adatait módosíthatjuk, akkor a legördülő menüben az adott sport, és a hozzátartozó szakágak szerepelnek.

Elméletileg meg lehet adni új szakágat is, de gyakorlatilag most az elején azt inkább nekem jelezzétek, és intézkedem, hogy a legördülő menübe a megfelelő helyre bekerüljön.

 

Ha a sportág ki van választva, akkor az eddig bevitt adatok szerint az adott sportban résztvevőkre kapunk egy javaslatot jobb oldalt, és a megfelelő névre rákattintva a sportoló hozzáadható az éppen szerekesztés alatt álló eseményhez. Ha az adott sportoló még nem szerepel eredményekkel a listánkon, de már regisztrálva van a MagyarVagyok EX Tagok (nonmembers) között, akkor a nevére rákereshetünk a megfelelő search menüben.

Egy adott sporteredményhez több sportolót is hozzáadhatunk, ha történetesen egy csoportban elért eredményről van szó.

 

A rosszul kiválasztott sportoló a mellette levő X segítségével törölhető a listáról.

Chrome és Firefox böngészőn  hibátlanul működik, Internet Explorerben ez a rész néha nem mutatja ki a kiválasztott sportolót, bár a kiválasztás megtörténik, és mentés esetén az adat mentődik.

 

Az esemény neve és az esemény típusa két különböző mező.

Az egyik azért fontos, mert ide beírjatjuk az esemény nevét, ami aztán egy következő esemény hozzáadásánál már ott lesz a legördülő menüben és kiválasztható.

A másik adat az adott sportoló éremszámlálójával van kapcsolatban. Jelenleg Világbajnokság, Európa-Bajnokság, Olimpia, és Regionális Bajnokság adható meg az események tipusánál, ez abban az esetben, ha az adott sportágban hasonló tipusu esemény már létezik. Ha nem létezik, kérem nekem jelezni, és intézkedem. 

A helyezés magáért beszél. A dobogós helyek külön-külön sort kaptak, de megadható a nyolcadik helyig az elért eredmény. Igazából a dobogos helyekre vagyunk kiváncsiak, az az ami látványos, de akár utolsónak is befutni egy világversenyen mindenképpen említésre méltó.

Az esemény helyszíne kereshető. Megadható a város ahol az adott esemény rendezésre került, de kiválasztható a rendező ország is mint helyszin. Ha egy eredmény már tartalmaz kitöltött helyszínt, akkor egy következő eredmény megadásánál az év és esemény tipust kitöltve a "Javasolt helyszín" gomb megnyomásával a rendszer az előző adatokból javasol egy helyszínt és igy nem kell arra külön rákeresni.

A hibás helyszín szinten az X el törölhető.

A helységnév adatbázisunk messze nem teljes. A hiányzó mezőket kérem nekem jelezni.

Az eseményhez tartozó kölönböző adatok a "Táv", "Súlycsoport", "Korcsoport" legördülő menükből kiválasztható, illetve az alatta levő mezőkben megadható.

 

Az eredményhez tartozó adatok megadhatók a megfelelő mezők kitöltésével.

A megjegyzés 1 és 2 mezők belső használatra vannak kigondolva. Ide be lehet írni olyan adatokat amihez még nincs megfelelő mező, vagy az eredménnyel, eseménnyel kapcsolatos. Ezek a mezők az oldalon (frontend), a táblázatban nem jelennek meg.

Az ablak alján levő Save (Mentés), Delete (Törlés) gombokkal véglegesíthető a módosítások sora egyik vagy másik irányba.

 

Köszönjük a segítséget.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. július 20. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,055 Kategória: MagyarVagyok.com » Tartalom
Előző cikk: Recept ajánlás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: