Zöld övezet - Legolvasottabb cikkek

   

Rejtőzködő kincs a betondzsungelben: a Sas-hegy
Természeti kincsek »
Manapság a főváros nyüzsgő rengetegében nem is sejtené az ember, hogy milyen rejtett kincsre lelhet. Budán található ugyanis a Sas-hegy, egy természetvédelmi park, kis zöld sziget a betondzsungel sűrűjében.  Ezt kerestem fel tavasszal (2012), hogy saját tapasztalatokra építve mutathassam be - és amitől talán mások is kedvet kapnak az egyedülállóan szép terület meglátogatására.
Őseink gyümölcsei
Kertészkedés »
Erdeinket járva több olyan gyümölccsel is találkozhatunk, melyeket őseink még jól ismertek és gyűjtöttek. Ezek a nemesített gyümölcseinknél sokkal egyszerűbben termeszthetők otthon is. Közülük most a fekete és fehér epret, a húsos somot, a házi berkenyét és a homoktövist szeretném bemutatni.
Gyopárosfürdő és a Dél-Alföld értékei
Természeti kincsek »
Gyopárosfürdő „az Alföld gyöngyeként” vált ismert üdülőhellyé Orosháza mellett. A három tóból álló tórendszer 1869-től már népszerű gyógyhatású fürdő. A természetes alkáli hidrogén-karbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, ízületi és reumatikus bántalmak kezelésére, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra is alkalmas.
Védett értékeink
Környezetvédelem »
Az érvényben lévő természetvédelmi törvény alapján: - védett természeti érték (természetvédelmi érték): a természetvédelmi törvény vagy más jogszabály által védetté, fokozottan védetté nyilvánított - kiemelt természetvédelmi oltalomban részesülő - élő szervezet egyede, fejlődési alakja, szakasza, annak származéka, illetőleg az élő szervezetek életközösségei, továbbá barlang, ás...
Tojás a ház körül és a szépségápolásban
Természet-esen »
Van úgy, hogy sütéskor, nem használod fel az egész tojást, megmarad a sárgája vagy a fehérje? Ne dobd el... Tojás és szépségápolás Rántottát csinálsz? Ne dobd ki a tojáshéjat, majdnem olyan értékes, mint maga a tojás.
Környezetvédelem a kezdetektől napjainkig
Környezetvédelem »
Kevesen tudják, de fontos: a Földön a természet már az ember megjelenése előtt is létezett, viszont a környezet vele egyidős. Az ember történelme során igényeinek megfelelően alakította át a rendelkezésére álló bioszférát (világvárosok, bányászat, vasút, közutak stb.), olykor teljesen elpusztítva a természetes értékeket.
Ökológiai bomba Nagybányán és környékén
Környezetvédelem »
Az erdélyi Nagybánya (Baia Mare) szép műemlékei (Szent István templom és torony, a főtér) mellett jelentős ipari központ is, annak minden környezeti kihatásával együtt. A 130.000 lakosú város első említésének időpontja vita tárgyát képezi, egyesek szerint a 12. században, mások szerint pedig a 14. században igazolta írott dokumentum a település létezését.
Erdély ékessége: a Gyilkos-tó
Természeti kincsek »
Az erdélyi Gyilkos-tó a Nagyhagymás-hegycsoport szerves részét alkotja. A Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban és a Hargita északkeleti részén terül el. A jelenleg széles körben elfogadott magyarázat szerint 1837-ben egy hegyomlás következtében keletkezett.
Természetes anyagokkal is lehet tiszta a fürdőszoba
Természet-esen »
Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az néhány nap alatt bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdőt vesz, vagy hajat mos. A kád aljára és falára így is, úgy is lerakódnak a szürke foltok, amiket aztán hiába dörzsölget szórakozottan zuhanyozás közben a lábujjaival. Igen, a kádat, zuhanytálcát rendszeresen kell tisztítani, hogy csillogó fehér maradjon.
Környezettudatosság kisgyermekkortól kezdve
Környezetvédelem »
A környezettudatosság olyan gondolkodásmódot jelent, amelyben felelősséget vállalunk környezetünkért, és mindennapi életünkben próbáljuk minimálisra csökkenteni a természetre káros anyagok használatát, kibocsátását. Fontos, hogy a gyerekek kiskoruktól kezdve ebben a szemléletmódban nőjenek fel, így később természetesnek veszik a környezettudatos életmódot.

103 cikk | 10 / 11 oldal