Zöld övezet - Legolvasottabb cikkek

   

A Madarasi-Hargita, avagy a székelyek szent hegye
Természeti kincsek »
Ahogy a mondás tartja, aki járt már a Hargita meseszép, medvék lakta vidékén, sétált a száz éves fenyvesekben, mászott a sziklás hegyoldalakon, hallgatta a gyors hegyi patakok zúgását, az már nem ugyanaz az ember többé. A Madarasi-Hargita Románia középső részén, Belső-Erdély keleti részén emelkedik ki 1801 méter tengerszint feletti magasságával.
Talajfertőtlenítés környezetbarát módon
Kertészkedés » Vegyszerek nélkül
A fonálférgek törzse az ízeltlábúaké után a második legfajgazdagabb az állatvilágban. Közel 20 000 leírt fajuk ismert. Köztük van szabadon élő faj is és növényeken-, állatokon élősködő is. A számunkra hasznot jelentő fajok rovarokon élősködő, un.
Hortobágyi Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
A Hortobágy Európa legnagyobb szikes pusztája. Itt alapították meg Magyarország első nemzeti parkját 1973-ban, a 81 ezer hektár kiterjedésű Hortobágyi Nemzeti Parkot (HNP). A terület a Világörökség része.
Őrségi Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Az Őrségi Nemzeti Park címerében a siketfajd és a henye boroszlán szerepel. A siketfajd a fácánfélék családjába tartozik. Fenyvesek aljnövényzetében érzi jól magát. Korábban Európa minden nagyobb összefüggő erdőségében élt, Magyarországon is előfordult. Gyenge repülő, tollazatának alapszíne a szürke és a fekete. Csőre rövid, vaskos. Lába erős, kapirgáló láb.
A Farkas-hegy: a Budai-hegység kevéssé ismert tájain
Természeti kincsek »
Ha túltekintünk Budapest és környékének népszerű kirándulóhelyein (Gellért-hegy, Normafa, János-hegy, Hárs-hegy, Látó-hegy, Remete-szurdok, Hűvösvölgy), a Budai-hegység tartogat még érdekességeket! A Csíki-hegyek a fővárosiak számára is kevéssé ismert túracélpontot jelentenek, pedig a panoráma miatt is érdemes felkeresni őket.
Kárpátalja természeti értékei
Természeti kincsek »
Ukrajna legnyugatibb régiója, Kárpátalja majdnem ezer évig Magyarország területét képezte, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákiához, 1945-től 1991-ig a Szovjetunióhoz tartozott. Most a független Ukrajna önálló közigazgatási egysége "Kárpáton Túli Terület" néven. Területe 12 800 km², nagy része hegyvidék, egyötöde alföld (beregi és ugocsai Tiszahát).
A szobanövények hatékonyak a beltéri légszennyezés tisztítására
Természet-esen »
Zöld-doktorok A közönséges szobanövények hatékonyak a beltéri légszennyezés tisztítása ellen vívott harcban.
Duna-Ipoly Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
A Duna-Ipoly Nemzeti Park túraparadicsoma A Duna–Ipoly Nemzeti Park (rövidítése: DINP) Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. A parkot 1997-ben alapították, a Duna és Ipoly folyók között helyezkedik el, jellegzetességét három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Összterülete 60 314,3 hektár.
Hagyma védőoltás helyett!
Természet-esen »
Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza. A következő a leírt krónika. 1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.
Aggteleki Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Barlangok földjén: az Aggteleki Nemzeti Park                                           Az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) Magyarország negyedik nemzeti parkja, amelyet 1985-ben alapítottak.

103 cikk | 4 / 11 oldal