Zöld övezet - Legújabb cikkek

   

Vessük a gyökérzöldségeket (március)
Kertészkedés »
Sárgarépa, petrezselyem, paszternák. A márciusi beköszöntő jó idő egyre több embert csal ki a kertbe. A napsütés hatására a talaj melegedni kezd, és ahol jól elmunkálható a felszíne, megfelelően morzsalékos magágyat lehet készíteni, ott el lehet vetni a gyökérzöldségek magjait is.
A hagymák is mehetnek a földbe (március)
Kertészkedés »
Vöröshagyma, fokhagyma és rokonaik. Most így az ablakon kinézve nem igazán van kertezős hangulat, mivel lassan, de folyamatosan esik az eső. ilyenkor megint az elméleti, fejben kertezés ideje van. Mivel a borsó, retek és gyökérzöldségek a földben vannak, most a hagymák kerülnek sorra.
Palánták tűzdelése
Kertészkedés »
Palántanevelés, avagy hogyan végezzük a tűzdelést. Eljutottunk addig, hogy az elvetett magok kikeltek és növekedni kezdtek. Itt jön a következő kérdés. Tűzdeljünk, vagy ne tűzdeljünk. Szakkifejezéssel élve, ez a pikírozás. Sokan ezt a műveletet ijesztőnek, bonyolultnak és a kis növény szempontjából veszélyesnek tartják. A kérdésre több mindentől függ a válasz.
Permetezés a biokertben 1.
Kertészkedés » Vegyszerek nélkül
Mi ellen mivel permetezzünk szelíd módon? (Mi is az a bió?)  Valamikor régen, amikor először találkoztam a biotermesztéssel, akkor szinte mindenki számára a kukacos alma volt az első, ami eszébe jutott. Az akkori felfogás szerint minden bió volt, amit nem permeteztek. Lassan és szerencsére mára ez a felfogás lassan kezd megváltozni.
Permetezés a biokertben 2.
Kertészkedés » Vegyszerek nélkül
Használjunk növényi és természetes anyagokat a gombák elleni permetezéskor. Talán még korai permetezésről beszélni, de a tél végi metszés elvégzése után lassan a gyümölcsfák és bokrok téli lemosása is elkövetkezik.
Tojás a ház körül és a szépségápolásban
Természet-esen »
Van úgy, hogy sütéskor, nem használod fel az egész tojást, megmarad a sárgája vagy a fehérje? Ne dobd el... Tojás és szépségápolás Rántottát csinálsz? Ne dobd ki a tojáshéjat, majdnem olyan értékes, mint maga a tojás.
Kávézacc a háztartásban, a kertben, a szépségápolásban
Természet-esen »
Ha rendszeresen kávézol, eszedbe ne jusson kidobni a szemétbe a kávéfőzés során keletkezett zaccot. Jó lesz az még sok mindenre... Kávézacc a háztartásban Házi súroló, zsíroldó A kávézacc tisztítóereje érdességében és savasságában rejlik, éppen ezért kiváló alternatív súrolószer; zsíros, olajos vagy éppen rozsdás felületek tisztításra tökéletes.
Balaton-Felvidéki Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Alapítás éve: 1997 Központja: 8200 Veszprém, Vár u. 31. Címere: Lisztes kankalin Jellegzetes növényei, állatai: légybangó, gyapjas gyűszűvirág, cifra kankalin, kornistárnics, kaukázusi zergevirág, szúrós csodabogyó, üstökös gém, cigányréce, kanalas gém, kék vércse.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Alapítás éve: 1994 Központja: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár, Pf. 4. Címere: Nagy kócsag Jellegzetes növényei, állatai: tavaszi hérics, tavaszi tőzike, sziki őszirózsa, buglyos szegfű, réti csík, gólyatöcs, pettyes gőte, mocsári béka, nádiposzáta.
Duna-Dráva Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Alapítás éve: 1996 Központja: 7625 Pécs, Tettye tér 9. Címere: Repülő madarak távoli kontúrja Jellegzetes növényei, állatai: fehér nyár, sulyom, tündérfátyol, pirítógyökér, kockás liliom, kecsege, kislile, búbos banka, fekete gólya, jégmadár, dámvad. Elhelyezkedése A nemzeti park a Duna Sió-torkolata és az országhatár, valamint a Dráva mentén helyezkedik el.

103 cikk | 3 / 11 oldal