Tojás a ház körül és a szépségápolásban


Tojás a ház körül és a szépségápolásban

Van úgy, hogy sütéskor, nem használod fel az egész tojást, megmarad a sárgája vagy a fehérje?

Ne dobd el...

Tojás és szépségápolás

Rántottát csinálsz? Ne dobd ki a tojáshéjat, majdnem olyan értékes, mint maga a tojás.

Arcápolás

Hogy visszaadja arcbőröd fiatalos fényét, mozsárban zúzz össze néhány száraz tojáshéjat, keverd össze a port kevés tojásfehérjével, és kend fel az arcára. Hagyd megszáradni, majd mosd le.

Tojássampon

  • 1 tojás
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk sampon
  • fél pohár víz vagy gyógynövény tea
  • valamilyen illóolaj,amit szeretsz
  • Keverd össze és használd samponként.

Töredezett hajra rózsahab

  • 2 tojás sárgája
  • 1 ek. rózsavíz
  • 1 dl desztillált víz

Tojáspakolás

Viszlát, ránc! Azonnali ránctalanítás.

A tojásban található kollagén feszesíti a bőrt, és segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. A bőr kisimítására egy felvert tojásfehérjét keverj össze egy kiskanálnyi tejszínnel. Csak az alaposan megtisztított arcon fejti ki jótékony hatását. Csak kend fel a kikevert masszát az arcodra, a szemed környékét hagyd szabadon. Pihenj így 20 percig, majd öblítsd le. Érezhetően feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Bőrápolás

Áztass néhány napig almaecetben tojáshéjat, pár nap múlva kettőzött erővel szállhatsz szembe a bőrirritációkkal, viszkető kiütésekkel.

Tojás a ház körül-Takarítás

Takarítás

Az őrölt tojáshéj mintha arra lenne kitalálva, hogy edények, serpenyők és termoszok nehezen eltüntethető szennyeződéseit levakarja vele! Szappanos vízzel keverve könnyen eltüntetheti a makacs foltokat.

Duguláselhárítás

Tarts kevés darált tojáshéjat a konyhai mosogató szűrőjében megakadnak benne a mindenféle maradékok, és ahogy a tojáshéj fokozatosan széttörik, ahelyett, hogy eldugítanák a lefolyót, vele együtt távoznak.

Trágyázás

A tojáshéj gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, amelyek segítik kertje gyarapodását, növekedését. Törd a tojáshéjat kisebb darabokra és használd komposztálóként. A tojáshéj nagyrészt magnézium és kalcium, ami tökéletes komposztalapanyag. Azért is kiváló természetes trágya, mert távol tartja kertünktől a csigákat, mivel azok nem tudnak a törött tojáshéjon mozogni.

Növényvédő

Zúzz össze tojáshéjat, és szórd a zöldségek, virágok köré a kertben, hogy megvédje azokat a csigáktól, meztelencsigáktól és hernyóktól.

Palántázás

A tojás dobozába tedd vissza az üres, kiöblögetett, félbevágott tojáshéjakat, mindegyik aljába szúrj egy lyukat lefolyónak. Tégy a tojáshéjakba egy, maximum két magot, és önts rájuk virágföldet. Ha már annyira megnőttek a csírák, hogy ki lehet őket vinni a kertbe, ültesd ki őket tojáshéjastul.

Kutyatáp

Szárítsd 30 percig 250 fokon a tojáshéjakat, majd egy zárható műanyag zacskóban sodrófa segítségével zúzd finom porrá. A port szórd kutyád eledelébe, gazdag kalciumtartalmának köszönhetően segít az állat csontjainak, fogazatának erősítésében.

Kávéédesítő

Ha belekeversz kevés őrölt tojáshéjat az őrölt kávéba, mielőtt lefőznéd, visszavehet annak keserű ízéből. Ha kész, a zaccot nyugodtan kiöntheted a kerti komposztgödörbe.

Csontritkulás elleni szer

Nem kell ide kalciumtabletta.. A tojás héjából, kiváló csontritkulási ellenszert lehet készíteni. A megmaradt tojáshéját, megmossuk, megszárítjuk, megőröljük, porrá törjük, majd joghurtba, kefirbe keverve elfogyasztjuk...

Ennél jobb és OLCSÓBB,csontritkulás elleni szer nincs!!!

 

 



Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. április 6. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,055 Kategória: Természet-esen
Előző cikk: Természetesen melegíts, ne mikrohullámú sütőben

Forrás:
andio.biz


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: