Külföld hírek

   

Külföld
kedd, 2015. március 3. 06:25
Két férfit vett őrizetbe az elmúlt két napban a washingtoni Fehér Háznál az elnök biztonságáért felelős Secret Service – közölte hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 20:58
Hétfő kora reggel egy férfi egy, az elnöki hivatalba szabályos belépővel rendelkező személy mögött próbált meg besurranni az őrzött területre, a Fehér Ház keleti szárnya és a pénzügyminisztérium közötti behajtónál.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 20:13
A német Bild riporterének sikerült megszólaltatnia Anna Durickát, a péntek éjszaka megölt Borisz Nyemcov barátnőjét. A nő azt állítja, hogy az orosz hatóság nem engedi, hogy elhagyja Moszkvát.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 19:25
Minden komoly lengyel lap és hírportál részletesen beszámolt a magyar kormányfő évértékelőjéről. Az onet.pl azt emelte ki, hogy Orbán megint az illiberalizmus mellett tette le voksát, a Gazeta Wborcza szerint beszédében Európa sikertelenségét jósolta, a Rzeczpospolita című jobboldali lap azt írta, a beszéd tele volt optimizmussal és meggyőzte hallgatóságát politikája helyességéről.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 13:25
Elindult Csehországba az első autóbusz, amely cseh nemzetiségű ukrán állampolgárokat szállít anyaországukba a cseh kormány áttelepítési programja keretében – jelentette a TASZSZ.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 12:44
Nyemcov egykori orosz miniszterelnök-helyettes meggyilkolásával szertefoszlott minden remény Oroszországban egy békés politikai átmenetre – jelentette ki Kaszparov orosz ellenzéki személyiség.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 12:27
A szervezet szerint a nemrég életbe lépett tűzszünetet megelőző hetekben civilek és katonák százainak életét követelték a fellángoló harcok, mindenekelőtt a volt donyecki repülőtérnél és Debalceve térségében.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 10:23
 Jogerőssé vált a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem. Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról. A voksolást Kész Zoltán, baloldali pártok és civil szervezetek által támogatott független jelölt nyerte. A választás eredményét a külképviseleti szavazatok összeszámlálását követően, a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítése alapján csütörtökön állapította meg az egyéni választókerületi választási bizottság. A választási bizottság csütörtöki, eredménymegállapító határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen azonban nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált. Kész Zoltán várhatóan kedden veszi át megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd - miután letette esküjét - beülhet a függetlenek közé az Országgyűlésben. Kész Zoltánra a február 22-ei szavazáson 14 012 szavazat érkezett. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) 11 113, Varga-Damm Andrea (Jobbik) 4642, Gerstmár Ferenc (LMP) 1504, a többi induló 300-nál is kevesebb szavazatot kapott.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 09:46
Iszlamista merényletek veszélyére figyelmeztetett vasárnap a német belügyminisztérium, miután Brémában terrorellenes akciót hajtott végre a rendőrség.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 09:04
Észak-Korea feloldja a külföldi turisták beutazásának tilalmát, amelyet több mint négy hónapja vezetett be, mert attól tartott, hogy behurcolják az országba az ebola betegség vírusát – közölte hétfőn két észak-koreai utazási iroda.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 07:58
Moszkvai idő szerint pénteken éjfél előtt a város központjában lelőtték Borisz Nyemcov ellenzéki politikai vezetőt, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legkellemetlenebb ellenfelének tartottak.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 07:42
A szavazatok 100 százalékának összeszámlálása alapján a párt a voksok 27,7 százalékát szerezte meg. A legjelentősebb ellenzéki párt, a Moszkva-barát Észt Centrumpárt a szavazatok 24,7 százalékát nyerte el.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 07:22
Ha a menekültügyi eljárásokat fel tudjuk gyorsítani, akkor egy rövidebb ideig tartó idegenrendészeti őrizetet talán az Európai Unió is el tud fogadni – jelentette ki lapunknak Herencsár Lajos.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 07:10
Januárban 618 olyan koszovói állampolgárt tért haza, aki korábban az EU valamelyik országában menedékért folyamodott – közölte vasárnap a Zeri című pristinai napilap.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
hétfő, 2015. március 2. 06:59
A szervezők valószínűleg úgy kapták meg a moszkvai hatóságok hozzájárulását, hogy az akcióból ki kellett zárni a hatalom által szélsőségesnek tartott politikai erőket.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 15:41
A péntek este meggyilkolt ellenzéki politikus és párttársai eredetileg mára terveztek volna egy tüntetést az ukrajnai háború és Putyinák gazdaságpolitikája ellen, de a tragédiát követően a sokak által politikai gyilkosságnak tartott merénylet elleni tüntetéssé alakult a rendezvény.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 15:40
Az orosz állampolgárok csak útlevéllel léphetnek be mától Ukrajna területére. Ezzel megszűnik a Szovjetunió szétesése óta, negyedszázada érvényben lévő utazási rend a két ország között.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 14:56
Az ENSZ iraki segélynyújtási missziójának (UNAMI) közleménye szerint a múlt hónapban 1103 ember halt erőszakos halált a közép-keleti országban. A polgári áldozatok száma 611 volt, a fennmaradók a fegyveres erőkben szolgáltak.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 14:48
Gyászmenettel emlékeznek az orosz fővárosban és Szentpéterváron hívei és ellenzéki társai Borisz Nyemcovra. A vezető orosz ellenzéki politikust szombatra virradó éjjel ismeretlenek több lövéssel ölték meg Moszkva központjában.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 12:08
Vlagyimir Putyin arra utasította az orosz nyomozó bizottság, a belügyminisztérium és a szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB) vezetőit, hogy hozzanak létre külön csoportot a gyilkosság felderítésére.
Külföld » Erdély.Ma

247 cikk | 11 / 13 oldal