Külföld hírek

   

Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 11:54
Az orosz TVC televíziócsatornának sikerült megszereznie egy biztonsági kamera felvételét, amely egészen más megvilágításba helyezi a gyilkosságot.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 10:47
Javarészt rablott volt a náci arany, mint azt a független svájci vizsgálóbizottság utóbb megállapította, hiszen részben Európa – túlnyomórészt zsidó – polgáraitól, részben az elfoglalt, megszállt országok bankjaiból származott. Aranyat értek a rablott drágakövek, műtárgyak is, ám a többmilliárdos kincs jelentős része a háború befejeztével eltűnt; máig kutatnak utána. Igaz, jól értesült kincskeresőknek, nemkülönben az NDK titkosszolgáinak sikerült egyet s mást megtalálniuk.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
vasárnap, 2015. március 1. 07:50
Nyemcov bizonyítékokat gyűjtött az orosz hadsereg bűntényeiről a Donyec-medencében, „Putyin és a háború" című kiadvány publikálására készült, ahol polconként minden szét lett volna rakosgatva és nevén nevezve.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 21:53
Kárpátalján a helyzet stabil, a megyében nincs úgynevezett magyar probléma, ahogy nem létezik román, lengyel vagy szlovák probléma sem – nyilatkozta Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, Kárpátalja legbefolyásosabbnak tartott politikusa szombaton a Fakty.ictv.ua ukrán internetes hírportálnak. Az orgánum azzal a pénteki budapesti bejelentéssel kapcsolatban kérdezte az ukrajnai megye volt kormányzóját, egykori ukrán katasztrófavédelmi minisztert, hogy eddig 94 ezer kárpátaljai lakos kapott magyar állampolgárságot. A hírportál az interjú felvezetésében a többi között megállapította, az internet valósággal felbolydult a hírtől, hogy hányan kaptak Kárpátalján magyar útlevelet, azt is állítva, hogy Ukrajnának a nyugati határainál is vannak "nem túlságosan megbízható szomszédai”. Az írás szerint Kárpátalja multikulturális terület, ám a legfontosabb, hogy itt él „Ukrajna alighanem legszervezettebb nemzeti kisebbsége”. A probléma nem az – olvasható a cikkben –, hogy „az emberek magyarul énekelnek, vagy nemzeti viseletben járnak, hanem hogy az ukrán függetlenség két évtizede alatt nem asszimilálódtak”, nem értenek ukránul, az állami hivatalok épületein magyar zászlók lobognak, és gyakorlatilag nyitott a határ az Európai Unió felé, aminek a következménye a 94 ezer kárpátaljai magyar állampolgár.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szombat, 2015. február 28. 20:50
Sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a Buda-Cash-ügyben, a brókerház vezetőit még nem hallgatta ki a rendőrség - közölte a Buda-Cash vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert védő Bánáti János szombaton a Hír TV-vel. Az ügyvéd előző nap az MTI-nek azt mondta: nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak. Az ügyről annyit közölt, hogy védence a hétfői razzia előtt meghallgatást kért az Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőitől, és feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal "köszönő viszonyban" álló hiányát. Bánáti János szombaton a Hír TV-nek úgy nyilatkozott - miként a csatorna honlapján olvasható -, hogy "történtek a nyomozó hatóság részéről kényszercselekmények, tehát például házkutatás és lefoglalás, erről jegyzőkönyvek állnak rendelkezésre, és erről hivatalos tudomása van a Buda-Cash vezetőinek. Ismeretlen tettes ellen sikkasztás bűncselekményének a gyanúja miatt indult meg a nyomozás".
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szombat, 2015. február 28. 15:05
A Mark Twain nemzeti erdő környéke eddig arról volt híres, hogy a turisták ide jártak vadászni, kempingezni és raftingolni. Most azonban másról lett hírhedt. Egy ámokfutó ugyanis hét embert agyonlőtt.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 14:39
Borisz Nyemcov meggyilkolása teljes mértékben káros a Kremlnek. Holnap az egész világ Putyin és a Kreml felelősségéről fog beszélni – nyilatkozta a Putyinnal szemben kritikus Sztanyiszlav Belkovszkij.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 14:02
Az ellenzéki politikust szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Előtte nem sokkal még arra buzdította egy moszkvai rádió hallgatóit, hogy vegyenek részt a kormány Ukrajna-politikája elleni vasárnapi tüntetésen.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 13:55
Koszovó hét éve kiáltotta ki függetlenségét, ám örömre azóta is alig van okuk polgárainak: szegény az ország, a gazdaság nem működik, az albán–szerb ellentétek sem csitultak. Az utóbbi időben pedig egyre tömegesebb méreteket ölt az illegális kivándorlás.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szombat, 2015. február 28. 13:55
A világ legkülönlegesebb sorsú antifasiszta ellenállójának méltó emlékhelye lehetne jó barátja szülővárosa, Pápa. Így vélekedik Cserépfalvi-Galligan Katalin, aki a kutatók közül először bukkant rá azokra az aktákra, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Albert Göring, a Harmadik Birodalom marsalljának öccse elévülhetetlen érdemeket szerzett az üldözöttek mentésében. A „jó Göring” különös története majd fél évszázaddal halála után újból és újból helyet követel magának újságok hasábjain, könyvekben, filmeken, egyre több részlettel gazdagodik. Sajátos mozgalom bontakozott ki annak érdekében, hogy az izraeli Jad Vasem intézet ismerje el a világ igazának.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szombat, 2015. február 28. 12:02
Miközben a mértékadó lengyel sajtó egy szót sem szólt a Kaczynski-hívek döntéséről, hogy visszamondták az un. IV. Nagy Utazást Magyarországra – igaz, az eddigi hármat se nagyon propagálták, csak a Gazeta Polska – most a magyar ügyek kiváló ismerője, Wojciech Maziarski kommentálta a kialakult helyzetet – meglehetősen szatirikusan.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szombat, 2015. február 28. 08:23
A kijeviek virágokat visznek az orosz nagykövetséghez és gyertyákat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Borisz Nyemcovról, a Moszkvában meggyilkolt vezető orosz ellenzéki politikusról.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 07:36
A külgazdasági és külügyminiszter nem tud arról, hogy napirenden lenne a kormány átalakítása. Szijjártó Péter pénteken reggel az ATV Start című műsorában.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szombat, 2015. február 28. 06:34
Élelmiszerrel segíti a Kárpátalján élő nélkülözőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely pénteken elindította az 1350-es adományvonalat. Az adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet segíteni a Kárpátalján kilátástalan helyzetbe sodródott embereket, családokat – közölte a segélyszervezet pénteken az MTI-vel.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szombat, 2015. február 28. 06:28
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület meghívására tartotta meg pénteken sorrendben 17. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szombat, 2015. február 28. 05:32
"Ismételten kértem Koszovó elismerését mint független államot, miként azt is, hogy Románia támogassa, hogy ez az ország tagja legyen azon államok szövetségének, melyekhez tartozik".
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 05:17
Emlékérmet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Csók István születésének 150 évfordulójára. Az érme 10 000 forintos ezüst és 2000 forintos színesfém változatban jelent meg.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 04:58
Barack Obama amerikai elnök pénteken a Fehér Házban fogadta Ellen Johnson Sirleaf libériai elnököt, és ugyanezen a napon két ország hivatalosan megkezdte a ZMapp kísérleti gyógyszer közös tesztelését.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szombat, 2015. február 28. 04:56
Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában – közölte a helyi rendőrség.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
péntek, 2015. február 27. 22:58
A minden nap keményen dolgozó emberek érdekeinek képviseletét helyezte a kormányzás következő három évének középpontjába Orbán Viktor miniszterelnök pénteken tartott évértékelő beszédében. Az ellenzéki pártok reakciójukban ugyanakkor a Fidesz gyengülésére és belső ellentéteire hívták fel a figyelmet, valamint hiányolták a szegénység felszámolására irányuló konkrét kormányzati lépéseket. Orbán Viktor a budapesti Várkert Bazárban elmondott beszédében kiállt a polgári Magyarország eszménye mellett, és kitért a Fidesz-KDNP veszprémi időközi választási vereségére is, amellyel kapcsolatban azt kérte híveiktől: "legyünk ismét észnél, ne üljünk a babérjainkon". A Fidesz-elnök azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük a veszprémi időközi választáson, akik minden bizonnyal elégedetlenek velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben. A kormányfő nyomatékosította, sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé, továbbá beszélt arról is, hogy kabinetje szuverén és kezdeményező külpolitikát folytat.
Külföld » MagyarSzo.com

247 cikk | 12 / 13 oldal