Hírek - Inforadio.hu

Belföld
péntek, 2015. március 6. 07:33
A Magyar Nemzet arról ír, hogy áprilistól kérelmezhetik az útdíjfizetési kompenzációt a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak, ha a kormány elfogadja az erről szóló rendelettervezetet. A Népszabadság összeállításából kiderül: kemény vádakkal esett egymásnak a Budapesti Ügyvédi Kamara főtitkára és elnöke.
Belföld » Inforadio.hu
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 07:18
Külön piacnak számítanak ma már a külföldön élő magyarok, ellátásukra vállalkozások specializálódtak. A legfrissebb becslések szerint Londonban például a kétszázezret is meghaladja az ott élő magyarok száma. Magyar ügynöknek és futárnak, de román boltosnak is hasznot hoznak az odakint dolgozók - írja az mno.hu.
Gazdaság » Inforadio.hu
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 07:09
Kicsit erősödött a forint csütörtök estéről péntek reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
Gazdaság » Inforadio.hu
Bulvár
péntek, 2015. március 6. 06:54
Repülőgép-balesetben súlyosan megsérült Harrison Ford amerikai színész, amikor csütörtökön a Santa Monica-i repülőtérről felszállva lezuhant egy Los Angeles-i golfpályán - közölte szóvivője, hozzátéve, hogy a színész nincs életveszélyben, és "teljesen fel fog épülni".
Bulvár » Inforadio.hu
Külföld
péntek, 2015. március 6. 06:40
A washingtoni katonai fellebbviteli bíróság elismerte nőnek csütörtökön Chelsea (korábban: Bradley) Manninget, akit 35 évi szabadságvesztésre ítéltek, mert titkos iratokat szivárogtatott ki a WikiLeaks portálnak.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
péntek, 2015. március 6. 06:28
Több emeletet elárasztott a víz a német hírszerző szolgálat (BND) épülő új berlini központjában, mert ismeretlenek leszereltek és elvittek öt vízcsapot az épületből. Csütörtök esti sajtójelentések szerint a kár jelentős.
Külföld » Inforadio.hu
Belföld
péntek, 2015. március 6. 06:19
Ismét folyamatos a vízellátás Kecskeméten, ahol a kora esti órákban egy főnyomócső meghibásodása miatt keletkezett zavar a szolgáltatásban - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem.
Belföld » Inforadio.hu
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 06:06
Péntektől már megtekinthetik a látogatók a Budapesti Állatkert két új lakóját, Nur-Nuru-Bint és Vobarát a hím koalákat - mondta az InfoRádióban Hanga Zoltán szóvivő. Nagyon kevés állatkert van Ausztrálián kívül, ahol koalákat lehet látni. Európa ezernél is több állatkertjéből Budapesttel együtt most már kilenc állatkertjében vannak.
Eletmód » Inforadio.hu
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 05:55
Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.
Kultúra » Inforadio.hu
Bulvár
péntek, 2015. március 6. 05:41
Leonardo DiCaprio szerződést kötött a Netfixszel: a filmsztár egy sor dokumentumfilm producere lesz, amelyek az internetes műsorszóró saját programjaiként készülnek.
Bulvár » Inforadio.hu
Tudomány
péntek, 2015. március 6. 05:23
Korábban alábecsülték a paracetamol hosszú ideig és nagy adagokban történő szedésének kockázatait - figyelmeztetett egy brit szakfolyóiratban megjelent tanulmány.
Tudomány » Inforadio.hu
Külföld
péntek, 2015. március 6. 05:09
Stephen King Tortúra című regényének színpadi változatában debütál ősszel a Broadway-n a filmsztár Bruce Willis.
Külföld » Inforadio.hu
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 04:40
Az OTP Bankcsoport a tavalyi utolsó negyedévben 10,928 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami felülmúlja az elemzői várakozásokat, és több mint 7,5-szerese az előző év azonos időszaki nyereségnek, 2014 egészében azonban 102,258 milliárd forintos veszteséget szenvedett el az OTP, a 2013-as, 64 milliárdot meghaladó plusz után.
Gazdaság » Inforadio.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 23:40
Sürgősen felújításra szorul a Monte Cristo-kastély, Alexandre Dumas francia író Párizs környéki egykori birtoka.
Kultúra » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 23:35
Több emeletet elárasztott a víz a német hírszerző szolgálat (BND) épülő új berlini központjában, mert ismeretlenek leszereltek és elvittek öt vízcsapot az épületből. Csütörtök esti sajtójelentések szerint a kár jelentős.
Külföld » Inforadio.hu
Egyéb
csütörtök, 2015. március 5. 23:23
Több ezer, a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napokra szóló karszalagot akart értékesíteni engedély nélkül az a férfi, aki ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Egyéb » Inforadio.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 23:07
A líbiai állami olajvállalat működésképtelennek nyilvánított csütörtökön 11 olajmezőt, miután feltehetően az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet harcosai támadásokat hajtottak végre több olajmező és olajipari létesítmény ellen.
Gazdaság » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 22:51
Mintegy 20 millió dollár (5,5 milliárd forint) kártérítés kifizetését hagyta jóvá az Egyesült Államokban egy szövetségi bíróság az egyik katolikus egyházmegye papjai által évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális visszaélések több száz áldozata számára.
Külföld » Inforadio.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 22:38
Szeptemberre befejeződik a régi Nemzeti Stadion bontása, s a tervek szerint októberben már el is kezdik építeni a 2020-as tokiói olimpia központi stadionját.
Sport » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 22:22
Új állatmenhely nyílt Bécsben, a TierQuarTier, amely a hétvégén a nagyközönségnek is bemutatja az állatok védelmében végzett munkát.
Külföld » Inforadio.hu

175 cikk | 2 / 9 oldal