Hírek - Inforadio.hu

Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 18:48
Németországban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) csütörtökön elfogadta a lakbérek emelkedésének visszafogását célzó úgynevezett lakbérfékről szóló jogszabályt.
Gazdaság » Inforadio.hu
Tudomány
csütörtök, 2015. március 5. 18:34
Egy nemzetközi szakemberekből álló csoport a világon elsőként elkészítette a Föld legveszélyesebb vulkánjainak katalógusát.
Tudomány » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:20
A kanadai kormány megerősítette, hogy Észak-Korea fogva tartja a torontói Fény Koreai Presbiteriánus Egyház egyik kanadai lelkipásztorát, aki január végén humanitárius misszióra indult a világtól elzárt kommunista országba - mondta csütörtökön a lelkész családja.
Külföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:15
Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.
Belföld » Inforadio.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 18:02
Az Első Nemzeti Közműszolgáltató holdingszerűen fog működni és koordináló szerepe lesz, így nem lesz közvetlen kapcsolata az ügyfelekkel - mondta az InfoRádiónak a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára. Németh Lászlóné szerint március végére meglesz a Főgáz egyetemes szolgáltatói engedélye az ország teljes területére, és akkor már tényleges feladata is lesz az új közműszolgáltatónak.
Gazdaság » Inforadio.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 17:57
2018-ra érheti el Magyarország a teljes foglalkoztatást - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az új Suzuki Vitara esztergomi sorozatgyártásának megkezdésekor.
Gazdaság » Inforadio.hu
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Péntektől láthatják a két új koalát a látogatók a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A ritka szerzeményeket csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.
Bulvár » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:34
Szövetségi törvényt sérthetett hivatali ideje alatt folyamatosan a volt amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton. A demokrata politikus ugyanis hivatalos levelezését magán e-mail címéről intézte, ami tilos.
Külföld » Inforadio.hu
Bulvár
csütörtök, 2015. március 5. 17:28
Csütörtökön töltötte be 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere: az idősek otthonában élő asszonyt tortával köszöntötte családja.
Bulvár » Inforadio.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 17:10
Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem beszél a bajnoki címről, szerinte a realitások talaján kell maradniuk, mert így lehet ösztönözni a játékosokat.
Sport » Inforadio.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 16:51
Az Európai Központi Bank (EKB) március 9-én (hétfőn) kezdi meg eszközvásárlási programját - jelentette be Mario Draghi, az euróövezeti jegybank kormányzótanácsának Ciprus fővárosában, Nicosiában tartott kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón.
Gazdaság » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:33
A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzően száraz lesz az idő. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hűl a levegő: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Belföld » Inforadio.hu
Tudomány
csütörtök, 2015. március 5. 16:19
Az Európai Unió fontolóra veszi az állatkísérletek betiltását, miután több mint egymillióan írták alá azt a petíciót, amelyet egy olyan csoport kezdeményezett, mely az állatok élveboncolása ellen tiltakozik - jelentették be uniós tisztviselők szerdán.
Tudomány » Inforadio.hu
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 16:05
Kuponakciókkal készülnek az áruházak az utolsó vasárnapra, amikor még nyitva tarthatnak. A Tesco extra március 8-ra többféle akciót hirdetett meg. A hipermarketekben minden bor és ruházati termék árából engednek. Ezen kívül olcsóbbak lesznek a könyvek, az ékszerek, televíziók, kerti gépek is.
Gazdaság » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:44
Mindenkinek az az érdeke, hogy konszenzussal és békességgel jöjjön létre a Sorsok Háza, nem pedig az, hogy botrány vegye körül a holokauszt gyermekáldozatainak budapesti emlékhelyét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztal csütörtöki ülése után.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:31
Magyarországot innovatív és más tagállamok számára is mintaadó tagállamnak tartja a roma integrációban az igazságügyért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős európai biztos.
Belföld » Inforadio.hu
Egyéb
csütörtök, 2015. március 5. 15:28
Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkosságok elkövetőjét, a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett végzésében helybenhagyta a Székesfehérvári Törvényszék döntését a kónyi férfi ügyében.
Egyéb » Inforadio.hu
Sport
csütörtök, 2015. március 5. 15:15
Új vezetője lesz a Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ), ugyanis Vetési Iván nem indul újra az elnöki posztért.
Sport » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:10
A nők Európa-szerte még 2013-ban is átlagosan 16,4 százalékkal kevesebbet kerestek a férfiaknál - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:01
Horvátország a kormány szerint teljesítette a schengeni övezet csatlakozási feltételeit. Ranko Ostojic belügyminiszter hétfőn adja át az Európai Bizottságnak azt a jelentést, amely bizonyítja Zágráb felkészültségét - adta hírül a horvát sajtó a csütörtöki kormányülés után.
Külföld » Inforadio.hu

175 cikk | 4 / 9 oldal