Hírek - Románia

   

Film
péntek, 2015. március 6. 08:00
Színház, western, történelem, irodalom, tökéletes fekete-fehér képek. Radu Jude Aferim! című remekműve sokrétű, és várhatóan nagy port fog kavarni.
Film » filmtett.ro
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 07:59
708 oldalas könyve a történelmi Bánságban még meglevő, vagy valaha létezett magyar emlékjeleket és emlékhelyeket mutatja be, színes fotókkal valamint régi képeslapokkal illusztrálva.
Kultúra » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:56
Még ebben a hónapban elkezdődhet az első hulladékégető építése Temesváron, miután két évig tartó huzavona után elhárultak az akadályok a több mint 60 millió eurós beruházás megvalósítása elől.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:53
Az oktatási tárca vezetője Sorin Mihai Cimpeanu ma a marosvásárhelyi orvosi egyetemre látogatott és részt vett a szenátus ülésén, amelyen az egyetem rektora évi beszámolót tartott.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:39
A képzésbe azokat vonták be, akik itthon keresik boldogulásukat, a legidősebb diákjuk hatvanéves – tudtuk meg a programot lebonyolító nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskola igazgatójától.
Hírek » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:37
A megyében folytatódik az európai uniós élelmiszercsomagok kiosztása, miután első körben 29 912 élelmiszercsomagot nem vettek át az arra jogosult személyek.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:33
A PNL megyei társelnöke nyilatkozatából kiderült, ez nem azt jelenti, hogy már nem kacsingat Bukarest felé valamelyik tárcavezetői tisztség irányába, mindkét lehetőséget számba veszi.
Hírek » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:30
A bűnszövetkezet 11 tagja, akiknek életkora 23-tól 49 évig terjed, temesvári és bécsi sztriptízbárok számára toborzott fiatal lányokat, akiket erőszakkal és fenyegetésekkel prostitúcióra kényszerítettek.
Magazin » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:28
Eredeti, két nap alatt leforgatható forgatókönyveket várunk, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a tükör motívumához. A legjobb 9 ingyenes forgatókönyv-fejlesztői hétvégén vehet részt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 07:23
A március 15-i megemlékezés, illetve a következő olvasóköri ülés programját a szombatra tervezett RMDSZ-tisztújító közgyűlésen véglegesítik – tudtuk meg Lőrincz Matildtól, az Olvasókör egyik szervezőjétől.
Kultúra » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:21
Edwin Sebastian Marc arra buzdít, hogy a békés együttélés, az egymás kultúrája, hagyományai iránti tisztelet jegyében március 10-én minden magyar töltsön fel egy képet, melyen román ismerősét öleli és fordítva.
Magazin » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:12
"Március 10-én 17.30-ra várunk mindenkit a csíkszeredai Szabadság téri székely zászlóhoz, ahol emlékeznünk kell a székely vértanúkra. Ugyanakkor tiltakoznunk kell a jogtiprás ellen".
Saját Rovat » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:05
Az olaj felében üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, késhegynyi pirospaprikával megszórjuk. Hozzátesszük a nagyobb kockákba vágott a húst, keveset pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel.
Magazin » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>A bank, melynek pénzautomatáját legtöbbet használom, pár napja a magyart is választható kommunikációs nyelvként jeleníti meg a képernyőn. Nem az első a sorban, az utolsó sem. De végre felismerték, jelentős számú a magyar ügyfelük. És akkor a pénzintézetet nem érdekli, hogy mit ír az alkotmány.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Ismét benépesül Sepsiszentgyörgy főtere, szombaton és vasárnap hagyományos termékvásáron kínálják portékáik legjavát székelyföldi termelők és kézművesek. A Bodok Szálloda előtti térre a szervezők mintegy ötven vásárost várnak, akik újdonságot is hoznak: kóstolhatunk marcipános házi csokit, gyümölcsleveket, teákat és gyógy­növényeket, de akár üveglencséből készült ékszerek közül is választhatunk.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Verestóy Attila is beállt a román államfőnek nyílt levelet intéző erdélyi magyar politikusok sorába. Az RMDSZ-es szenátor levelében arra kérte Klaus Johannist, hogy halaszthatatlanul emelje fel szavát az erdőirtás ellen. A politikus levelét nem papíron, hanem elektronikus úton küldte el, ezzel is utalva a helyzet súlyosságára.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
>Már emlékezni sem lehet? Ne legyünk restek százszor is megismételni: a módszeres betelepítés és magyar üldözés miatt Marosvásárhely román többségűvé vált. Ez nem természetes történelmi fejlődés eredményeképp alakult így. A kommunista diktatúra betelepítési politikájával, akárcsak Erdély más nagyvárosaiban, itt is arra törekedett, hogy felszámolja a város magyar jellegét, az etnikai arányokat megváltoztassa.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Nem utasította el a beadványokat a polgármesteri hivatal szakbizottsága, mindössze elhalasztotta a válaszadást, mivel azok elbírálását nem tekintik időszerűnek – pontosított tegnap a Székely Nemzeti Tanács a sajtóban elterjedt hír kapcsán, mely szerint a marosvásárhelyi hatóságok nemcsak idén, de következő két évben sem engedélyezik a székely szabadság napjára tervezett megmozdulásokat.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll. A budapesti külgazdasági és külügyminiszter ezt maga jelentette be a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Geo­politikai Alapítvány klubeseményén tegnap Budapesten.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen kialakult helyzetről, a Székely Mikó Kollégium ügyéről, valamint a székely szabadság napja megünneplésének korlátozásáról volt szó többek között Semjén Zsolt budapesti nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, kormányzati tisztviselők és az Erdélyi Ma­gyar Néppárt elnöksége tegnapi budapesti találkozóján.
Hírek » Háromszék

429 cikk | 2 / 22 oldal